Petitchef

Pui gong bao

Felul principal
4 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
2 piepti de pui dezosati, fara piele, taiati bucatele

1 lingura de ulei de alune

5 ardei iuti rosii uscati

2 catei de usturoi tocati marunt

2 cm de radacina proaspata de ghimbir, feliata rondele

2 cepe verzi, tocate julien

50 g alune caju prajite

3 lingurite sos de soia

2 linguri vin alb sec sau demi-sec

1 ½ lingurita de zahar

1 lingurita de otet de orez

1 lingurita de ulei de susan

½ ardei iute rosu, taiat in diagonala, pentru ornat

1 ceapa verde taiata fasiute foarte subtiri, pentru ornat

coaja de lamaie rasa, pentru ornat

Preparare

  • Spalam pieptul de pui in apa rece si il portionam in bucatele aproximativ egale de cubulete. Taiteii de orez se pun intrun bol peste care turnam apa fiarta si le lasam la inmuiat circa 20 de minute.
  • Combinam intr-un castron 1 lingurita sos de soia cu vinul de orez si cu ½ lingurita zahar. Adaugam carnea de pui si se lasa la marinat 30 de minute.
    Se incinge in wok uleiul de alune (sau de floarea soarelui) si se prajesc la foc iute, amestecand permanent ardeii iuti uscati, pana ce sunt crocanti si mirositori. Puteti sa-i scoateti din wok dupa ce s-au facut negrii la culoare. Si-au lasat deja aroma in uleiul incins.
    Se adauga in wokul bucatelele de carne (cu marinada cu tot) si se prajesc circa 2-3 minute, pana incep sa se se faca aurii.
    Adaugam usturoiul tocat, ghimbirul feliat si ceapa verde tacata in fasii. Se prajesc in stil stir-fry max 3-4 minute, pana ce carnea este facuta.
    Combinam ca sa formam un sos pentru carne, restul de sos de soia, otetul de orez, uleiul de susan si restul de zahar. Amestecam foarte bine pentru a face o emulsie cu care stropim carnea prajita.
  • Se adauga alunele peste amestecul din wok si se amesteca inca 30 de secunde.
  • Punem amestecul din wok in farfurii, turnam un pic din sosul pe care l-am facut anterior si ornam cu rondelele de ardei iute, ceapa verde si coaja de lamaie rasa si servim carnea alaturi de taitei fierti si scursi de apa, peste care putem sa presaram o parte din coaja de lamaie rasa.

Poze

Pui Gong Bao, poza 1Pui Gong Bao, poza 2Pui Gong Bao, poza 3Pui Gong Bao, poza 4


Video sugerat

YouTube



Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pui cu sos picant (bàng bàng j?)
Pui cu sos picant (bàng bàng j?)
4 porții
1 oră
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Pui umplut cu ciuperci si orez aromat
Pui umplut cu ciuperci si orez aromat
4 porții
1h35m
Foarte ușor
Rețetă Pui chinezesc cu alune (pui gongbao)
Pui chinezesc cu alune (pui gongbao)
4 porții
30 min
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Pui in crusta de mustar si ierburi de provence
Pui in crusta de mustar si ierburi de provence
6 porții
1h30m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Pui cu ghimbir si lemongrass
Pui cu ghimbir si lemongrass
2 porții
1h23m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Pui tandoori Petitchef
Pui tandoori Petitchef
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.9 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaFicatul de pui - alimentul contestat de nutritionistiFicatul de pui - alimentul contestat de nutritionisti

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: