Petitchef

Gogosele frantuzesti

Gustări
5 porții
20 min
20 min
Foarte ușor
Gogosile frantuzesti sunt un desert ideal si foarte usor de realizat pentru intreaga familie. Fragede, pufoase si extrem de gustoase, merita incercate din plin. Garantam satisfactie! :)

Ingrediente

Numarul de porții: 5
1 aluat de patiserie

250 ml lapte

2 galbenusuri de ou

1 baton de vanilie

60 gr zahar

30 gr amidon de porumb

1 ou pentru ungere

zahar pudra

Preparare

  • Etapa 1 - Gogosele frantuzesti
    Desfaceti aluatul de patiserie. Taiati sub forma de cercuri folosind un disc special sau un pahar.
  • Etapa 2 - Gogosele frantuzesti
    Luati un disc de aluat si aplicati pe margini putin ou batut. Puneti un alt disc peste el si apasati marginile pentru a le sigila.
  • Etapa 3 - Gogosele frantuzesti
    Asezati cercurile pe o foaie de copt si ungeti-le ou batut folosindu-va de o pensula, apoi presarati cu zahar pudra.
    Coaceți timp de 20 de minute la 180° C.
  • Etapa 4 - Gogosele frantuzesti
    Crema de patiserie:
    Puneti laptele sa fiarba impreuna cu batonul de vanilie. Frecati galbenusurile de ou cu zahar pana cand amestecul este alb si cremos.
  • Etapa 5 - Gogosele frantuzesti
    Adaugati amidonul de porumb si amestecati bine. Cand laptele s-a fiert, se adauga treptat peste amestecul anterior, apoi se pune inapoi in craticioara.
  • Etapa 6 - Gogosele frantuzesti
    Se ingroasa la foc mediu, amestecand constant. Luati craticioara de pe foc si acoperiti cu folie (folia de plastic trebuie sa atinga crema pentru a evita formarea unei pelicule). Lasati sa se raceasca bine.
  • Etapa 7 - Gogosele frantuzesti
    Luati o gogoasa si faceti o gaura intr-o parte cu varful unui cutit. Folosind un posh, umpleti gogoasa cu crema de patiserie.
  • Etapa 8 - Gogosele frantuzesti
    Et voilà!

Video

YouTube

Observații:

Alternativa la crema de patiserie: le puteti umple cu ciocolata, gem, dulceata, etc...

Poze

Gogosele frantuzesti, poza 1Gogosele frantuzesti, poza 2Gogosele frantuzesti, poza 3

Întrebări:




Comentarii:

Mari, 05/09/2017

Minunat

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Crema diplomat
Crema diplomat
8 porții
30 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Red velvet cake
Red velvet cake
10 porții
4h25m
Dificil
5 / 5
Rețetă Moelleux ciocolata-vanilie
Moelleux ciocolata-vanilie
10 porții
1h10m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Negresa cu nuci (alune de padure)
Negresa cu nuci (alune de padure)
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort mochaccino
Tort mochaccino
14 porții
6h30m
Ușor
Rețetă Prajitura cu foi din suc de rosii
Prajitura cu foi din suc de rosii
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!Foie gras, delicatesa bucatariei frantuzesti!Foie gras, delicatesa bucatariei frantuzesti!Sosurile sunt splendoarea si maretia bucatariei frantuzesti"Sosurile sunt splendoarea si maretia bucatariei frantuzesti"

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: