Petitchef

Gogosele frantuzesti

Gustări
5 porții
20 min
20 min
Foarte ușor
Gogosile frantuzesti sunt un desert ideal si foarte usor de realizat pentru intreaga familie. Fragede, pufoase si extrem de gustoase, merita incercate din plin. Garantam satisfactie! :)

Ingrediente

5 porții
1 aluat de patiserie

250 ml lapte

2 galbenusuri de ou

1 baton de vanilie

60 gr zahar

30 gr amidon de porumb

1 ou pentru ungere

zahar pudra

Preparare

Etapa 1 - Gogosele frantuzesti

Etapa 1

Desfaceti aluatul de patiserie. Taiati sub forma de cercuri folosind un disc special sau un pahar.
Etapa 2 - Gogosele frantuzesti

Etapa 2

Luati un disc de aluat si aplicati pe margini putin ou batut. Puneti un alt disc peste el si apasati marginile pentru a le sigila.
Etapa 3 - Gogosele frantuzesti

Etapa 3

Asezati cercurile pe o foaie de copt si ungeti-le ou batut folosindu-va de o pensula, apoi presarati cu zahar pudra.
Coaceți timp de 20 de minute la 180° C.
Etapa 4 - Gogosele frantuzesti

Etapa 4

Crema de patiserie:
Puneti laptele sa fiarba impreuna cu batonul de vanilie. Frecati galbenusurile de ou cu zahar pana cand amestecul este alb si cremos.
Etapa 5 - Gogosele frantuzesti

Etapa 5

Adaugati amidonul de porumb si amestecati bine. Cand laptele s-a fiert, se adauga treptat peste amestecul anterior, apoi se pune inapoi in craticioara.
Etapa 6 - Gogosele frantuzesti

Etapa 6

Se ingroasa la foc mediu, amestecand constant. Luati craticioara de pe foc si acoperiti cu folie (folia de plastic trebuie sa atinga crema pentru a evita formarea unei pelicule). Lasati sa se raceasca bine.
Etapa 7 - Gogosele frantuzesti

Etapa 7

Luati o gogoasa si faceti o gaura intr-o parte cu varful unui cutit. Folosind un posh, umpleti gogoasa cu crema de patiserie.
Etapa 8 - Gogosele frantuzesti

Etapa 8

Et voilà!

Video

YouTube

Observații:

Alternativa la crema de patiserie: le puteti umple cu ciocolata, gem, dulceata, etc...




Comentarii:

Mari, 05/09/2017

Minunat

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!Foie gras, delicatesa bucatariei frantuzesti!Foie gras, delicatesa bucatariei frantuzesti!Sosurile sunt splendoarea si maretia bucatariei frantuzesti"Sosurile sunt splendoarea si maretia bucatariei frantuzesti"

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: