Petitchef

Tarta Iepuras cu oua de ciocolata

Iepurasii au iesit sa sarbatoreasca Pastele! Ei chiar va bat la usa, la ora desertului cu aceasta tarta draguta facuta cu aluat sablée si decorata cu generozitate cu frisca si mascarpone. Va trebui doar sa decorati desertul cu oua de ciocolata.
Toate informatiile si detaliile de realizare, mai jos ↓

Desert
10 porții
30 min
1 h 30 m
12 min
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

10

Aluatul sablée :

Crema chantilly:

Decor :

Materiale

  • posh (optional)

Preparare

  • Etapa 1 - Tarta Iepuras cu oua de ciocolata
    Aluat sablée :
    Amestecati untul, zaharul pudra, pudra de migdale, zaharul vanilat si sarea pana obtineti o textura cremoasa. Adaugati oul si amestecati. Textura va deveni aglomerata/cu cocoloase.
  • Etapa 2 - Tarta Iepuras cu oua de ciocolata
    Adaugati faina si amestecati cu mainile pana obtineti un aluat neted. Formati o minge din aluat. Infasurati aluatul in folie alimentara si aplatizati mingea de aluat. Puneti in frigider timp de 1 ora.
  • Etapa 3 - Tarta Iepuras cu oua de ciocolata
    Impartiti aluatul in jumatate si intindeti primul aluat foarte subtire, intre doua foi de hartie de copt.
  • Etapa 4 - Tarta Iepuras cu oua de ciocolata
    Imprimati sablonul de iepuras (sau o forma la alegere) si decupati-l. Așezati sablonul pe aluat si trasati conturul cu un cutit.NU DESFACETI INCA MARGINILE! Faceti acelasi lucru si cu al doilea aluat.
  • Etapa 5 - Tarta Iepuras cu oua de ciocolata
    Puneti cele 2 aluaturi in frigider timp de 30 de minute, apoi indepartati contururile.
  • Etapa 6 - Tarta Iepuras cu oua de ciocolata
    Coaceti formele de iepuras timp de 12 minute intr-un cuptor preincalzit la 180° C. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet.
  • Etapa 7 - Tarta Iepuras cu oua de ciocolata
    Crema chantilly :
    Bateti frisca foarte rece cu mascarpone, zaharul pudra si semintele de la pastaia de vanilie. Cand frisca este gata, transferati-o intr-o punga de patiserie prevazuta cu varf rotund.
  • Etapa 8 - Tarta Iepuras cu oua de ciocolata
    Așezati prima forma iepuras pe platoul de servire (nu contează daca se crapa). Aplicați frisca in bile mici pe toata suprafata aluatului.
  • Etapa 9 - Tarta Iepuras cu oua de ciocolata
    Apoi asezati a doua forma de iepuras peste crema. Aplicati din nou crema pe toata suprafata.
  • Etapa 10 - Tarta Iepuras cu oua de ciocolata
    Asezati diferite umplutura in crema: am pus oua de ciocolata colorate, dar puteti varia toppingurile adaugand fructe, de exemplu.
  • Etapa 11 - Tarta Iepuras cu oua de ciocolata
    Radeti putina ciocolata neagra deasupra și tarta dvs. Iepuras este gata!
    Va fi delicioasa dupa o noapte la rece ;-)

Observații:

Cu aceste cantitati, puteti face doua tarte iepuras.
Nu ezitati sa modificati toppingurile: fructe, bezea, batoane de ciocolata, oua de ciocolata, marțipan ...



Echipamente de gătit

Cuptor

Poze

Tarta Iepuras cu oua de ciocolata
Tarta Iepuras cu oua de ciocolata - poza 2
Tarta Iepuras cu oua de ciocolata - poza 3
Tarta Iepuras cu oua de ciocolata - poza 4
Tarta Iepuras cu oua de ciocolata - poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu ciocolata si pere
Tarta cu ciocolata si pere
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta cu banane si ciocolata
Tarta cu banane si ciocolata
10 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta floarea soarelui cu vanilie si ciocolata
Tarta floarea soarelui cu vanilie si ciocolata
8 porții
1 h 5 m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Tarta trio ciocolata
Tarta trio ciocolata
6 porții
18 h 50 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tartă de paște cu ciocolată și caramel
Tartă de paște cu ciocolată și caramel
8 porții
2 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si fasole rosie
Tarta cu ciocolata si fasole rosie
10 porții
35 min
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează