Iepurasii au iesit sa sarbatoreasca Pastele! Ei chiar va bat la usa, la ora desertului cu aceasta tarta draguta facuta cu aluat sablée si decorata cu generozitate cu frisca si mascarpone. Va trebui doar sa decorati desertul cu oua de ciocolata.
Toate informatiile si detaliile de realizare, mai jos ↓
Aluat sablée : Amestecati untul, zaharul pudra, pudra de migdale, zaharul vanilat si sarea pana obtineti o textura cremoasa. Adaugati oul si amestecati. Textura va deveni aglomerata/cu cocoloase.
Adaugati faina si amestecati cu mainile pana obtineti un aluat neted. Formati o minge din aluat. Infasurati aluatul in folie alimentara si aplatizati mingea de aluat. Puneti in frigider timp de 1 ora.
Impartiti aluatul in jumatate si intindeti primul aluat foarte subtire, intre doua foi de hartie de copt.
Imprimati sablonul de iepuras (sau o forma la alegere) si decupati-l. Așezati sablonul pe aluat si trasati conturul cu un cutit.NU DESFACETI INCA MARGINILE! Faceti acelasi lucru si cu al doilea aluat.
Puneti cele 2 aluaturi in frigider timp de 30 de minute, apoi indepartati contururile.
Coaceti formele de iepuras timp de 12 minute intr-un cuptor preincalzit la 180° C. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet.
Crema chantilly : Bateti frisca foarte rece cu mascarpone, zaharul pudra si semintele de la pastaia de vanilie. Cand frisca este gata, transferati-o intr-o punga de patiserie prevazuta cu varf rotund.
Așezati prima forma iepuras pe platoul de servire (nu contează daca se crapa). Aplicați frisca in bile mici pe toata suprafata aluatului.
Apoi asezati a doua forma de iepuras peste crema. Aplicati din nou crema pe toata suprafata.
Asezati diferite umplutura in crema: am pus oua de ciocolata colorate, dar puteti varia toppingurile adaugand fructe, de exemplu.
Radeti putina ciocolata neagra deasupra și tarta dvs. Iepuras este gata! Va fi delicioasa dupa o noapte la rece ;-)
Cu aceste cantitati, puteti face doua tarte iepuras. Nu ezitati sa modificati toppingurile: fructe, bezea, batoane de ciocolata, oua de ciocolata, marțipan ...