Petitchef

Briose cu Cirese si Crema de Sampanie

Reteta de briose cu cirese amare si crema de sampanie.

Desert
15 porții
50 min
20 min
Ușor

Ingrediente

15

ingredientele sunt pentru 24 de portii (briose).:

Ingrediente aluat:

Ingrediente crema:

Preparare

  • Preparare aluat:
    1. Intr-un vas, pe foc, se amesteca zaharul, cacaua si laptele. Focul trebuie sa ramana la o intensitate medie, asa incat ingredientele sa nu se lipeasca.
    2. Se lasa amestecul sa fiarba aproximativ sapte minute, timp in care se amesteca in continuu cu o lingura.
    3. Se adauga apoi untul taiat cubulete si se lasa la fiert inca zece minute.
    4. Se amesteca in continuu in acest interval de timp, in asa fel incat ingredientele sa se omogenizeze.
    5. Se ia vasul de pe foc si se lasa la racit aproximativ zece minute.
    6. Intre timp se separa albusurile de galbenusuri si se pun in vase diferite.
    7. Galbenusurile se amesteca bine folosind o lingura, iar albusurile se bat cu mixerul pana devin spuma.
    8. Se toarna incet compozitia calduta de cacao si esenta de vanilie peste galbenusuri, apoi se cerne faina si se adauga praful de copt.
    9. Compozitia se amesteca bine cu mixerul, apoi se incorporeaza albusurile batute spuma, dupa care se omogenizeaza totul cu o lingura sau spatula.
    10. Aluatul astfel format se pune in forme de briose si se baga in cuptor.
    11. Briosele vor sta la copt douazeci de minute, la foc mediu, dupa care se lasa la racit o jumatate de ora.
  • Preparare crema:
    1. Se pun intr-un bol branza mascarpone, smantana, si cele patru linguri de zahar pudra.
    2. Se amesteca aceste ingrediente cateva minute pana se obtine o crema pufoasa.
    3. Se adauga cate o lingura de sampanie continuand mixarea, iar la final o lingurita de esenta de vanilie.
    4. Crema obtinuta se foloseste pentru ornarea brioselor, iar deasupra se aseaza cate o cireasa amara.


Poze

Briose cu Cirese si Crema de Sampanie
Briose cu Cirese si Crema de Sampanie - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

01/04/2014

Tare frate succes

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
31/01/2015

Pe langa simplul fapt ca arata minunat de gustos cu siguranta ca sunt cele mai delicioase briose...

(0) (0) Abuz
marce_m2013
marce_m2013, 02/04/2014

Arata foarte bine

(0) (0) Abuz
01/04/2014

Sunt foarte elegante :)

(0) (0) Abuz
01/04/2014

Super reteta!

(0) (0) Abuz
01/04/2014

Sunt la dieta, dar cred ca sunt tare bune !!!

(0) (0) Abuz
01/04/2014

Prea mult unt

(0) (0) Abuz
01/04/2014

Excelent!!

(0) (0) Abuz
31/03/2014

Arata WOW!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Briose butchy - briose fara unt
Briose butchy - briose fara unt
8 porții
4 h 40 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Brioșe cu inima de ciocolata - vegan si fara gluten
Brioșe cu inima de ciocolata - vegan si fara gluten
12 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Briose cu dovlecel si branza de capra
Briose cu dovlecel si branza de capra
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Briose braziliene - queijadinhas
Briose braziliene - queijadinhas
8 porții
1 oră
Foarte ușor
Rețetă Briose englezesti
Briose englezesti
15 porții
2 ore
Ușor
Rețetă Brioșe inimă de sf valentin
Brioșe inimă de sf valentin
7 porții
4 h 2 m
Foarte ușor
3.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează