Petitchef

Briose cu cirese si crema de sampanie

Desert
15 porții
50 min
20 min
Ușor
  • Briose cu Cirese si Crema de Sampanie
  • Briose cu Cirese si Crema de Sampanie, poza 2
  • (4.70/5 - 53 voturi)
  • 9
  • 55
Briose cu Cirese si Crema de Sampanie
 
Reteta de briose cu cirese amare si crema de sampanie.

Ingrediente

Numarul de porții: 15

ingredientele sunt pentru 24 de portii (briose).:


Ingrediente aluat:

1 pachet de unt (300 g)

2 si 1/2 cani faina

2 cani de zahar

100 g cacao

4 oua

1 cana de lapte

1 pliculet praf de copt

1 lingurita esenta de vanilie.


Ingrediente crema:


250 ml smantana pentru frisca

4 linguri zahar pudra

4 linguri de sampanie

1 lingurita esenta de vanilie

24 cirese amare din conserva

pentru ornat.

Preparare

  • Preparare aluat:
    1. Intr-un vas, pe foc, se amesteca zaharul, cacaua si laptele. Focul trebuie sa ramana la o intensitate medie, asa incat ingredientele sa nu se lipeasca.
    2. Se lasa amestecul sa fiarba aproximativ sapte minute, timp in care se amesteca in continuu cu o lingura.
    3. Se adauga apoi untul taiat cubulete si se lasa la fiert inca zece minute.
    4. Se amesteca in continuu in acest interval de timp, in asa fel incat ingredientele sa se omogenizeze.
    5. Se ia vasul de pe foc si se lasa la racit aproximativ zece minute.
    6. Intre timp se separa albusurile de galbenusuri si se pun in vase diferite.
    7. Galbenusurile se amesteca bine folosind o lingura, iar albusurile se bat cu mixerul pana devin spuma.
    8. Se toarna incet compozitia calduta de cacao si esenta de vanilie peste galbenusuri, apoi se cerne faina si se adauga praful de copt.
    9. Compozitia se amesteca bine cu mixerul, apoi se incorporeaza albusurile batute spuma, dupa care se omogenizeaza totul cu o lingura sau spatula.
    10. Aluatul astfel format se pune in forme de briose si se baga in cuptor.
    11. Briosele vor sta la copt douazeci de minute, la foc mediu, dupa care se lasa la racit o jumatate de ora.
  • Preparare crema:
    1. Se pun intr-un bol branza mascarpone, smantana, si cele patru linguri de zahar pudra.
    2. Se amesteca aceste ingrediente cateva minute pana se obtine o crema pufoasa.
    3. Se adauga cate o lingura de sampanie continuand mixarea, iar la final o lingurita de esenta de vanilie.
    4. Crema obtinuta se foloseste pentru ornarea brioselor, iar deasupra se aseaza cate o cireasa amara.


Comentarii:

31/01/2015

Pe langa simplul fapt ca arata minunat de gustos cu siguranta ca sunt cele mai delicioase briose...

(0) (0) Abuz
01/04/2014

Sunt la dieta, dar cred ca sunt tare bune !!!

(0) (0) Abuz
01/04/2014

Sunt foarte elegante :)

(0) (0) Abuz
marce_m2013
marce_m2013, 02/04/2014

Arata foarte bine

(0) (0) Abuz
01/04/2014

Tare frate succes

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
01/04/2014

Super reteta!

(0) (0) Abuz
01/04/2014

Prea mult unt

(0) (0) Abuz
01/04/2014

Excelent!!

(0) (0) Abuz
31/03/2014

Arata WOW!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Supa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: