Articole - pagina 2

651 rezultate
Cele mai bune sfaturi pentru a păstra pâinea proaspătă mai mult timp!

Cele mai bune sfaturi pentru a păstra pâinea proaspătă mai mult timp!

Ah, pâinea! Acest deliciu crocant care ne însoțește mesele încă din zorii timpurilor. Fie că este vorba despre o baghetă franțuzească, o pâine de fermă sau o pâine integrală, este un element de bază pe mesele noastre. Dar știați că pâinea are o istorie la fel de bogată ca și aroma sa? Folosită ca simbol al prosperității și abundenței în multe culturi, pâinea este unul dintre cele mai vechi produse alimentare...

vezi mai mult
Opriți inflamația! 4 condimente care fac bine corpului tău

Opriți inflamația! 4 condimente care fac bine corpului tău

Cine ar fi crezut că condimentele pe care le folosim pentru a ne aroma mâncarea ar putea juca un rol important și în sănătatea noastră? Numeroase studii științifice au demonstrat proprietățile antiinflamatorii ale anumitor condimente, făcându-le adevărați aliați în prevenirea multor boli cronice. În acest articol, vom analiza condimentele cele mai renumite pentru beneficiile lor pentru sănătate...

vezi mai mult
Gustări irezistibile făcute în casă pentru întoarcerea la școală: 7 idei delicioase!

Gustări irezistibile făcute în casă pentru întoarcerea la școală: 7 idei delicioase!

Întoarcerea la școală este adesea sinonimă cu noi obiceiuri, noi ritmuri... și noi gustări pentru micii tăi gurmanzi! Dacă sunteți în căutare de idei pentru a vă răsfăța copiii și a-i motiva să se întoarcă la școală, iată o selecție de 7 dulciuri făcute în casă. Aceste mici minuni dulci vor fi perfecte pentru a le însenina după-amiezile :-)

vezi mai mult
Ou proaspăt sau ou stricat? Aflați cum să vă dați seama în doar câteva secunde!

Ou proaspăt sau ou stricat? Aflați cum să vă dați seama în doar câteva secunde!

V-ați întrebat vreodată cum să vă asigurați că ouăle sunt sigure pentru consum? Un ou stricat poate contamina alte alimente și cauza probleme de sănătate. În acest articol, vă vom învăța un truc simplu pentru a determina dacă un ou este bun sau stricat, astfel încât să vă puteți bucura de mese mai sigure și mai gustoase. Află singur!

vezi mai mult
2021 - Anul international al fructelor si legumelor

2021 - Anul international al fructelor si legumelor

La 15 decembrie 2020, la Roma, directorul general al FAO, a lansat Anul international al fructelor si legumelor 2021, se arata pe www. fao. org. FAO si Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca fiecare adult sa consume zilnic cel puțin 400 grame de fructe si legume pentru a preveni maladiile cronice, inclusiv boli de inima, cancer, diabet si obezitate, precum si pentru a contracara...

vezi mai mult
Cateva sfaturi culinare pentru pregatirea conopidei

Cateva sfaturi culinare pentru pregatirea conopidei

Conopida are un miros placut, nu foarte puternic, dar proaspat, este crocanta si are un gust usor dulce. Poate sa fie murata, fiarta in apa sau la aburi, prajita, coapta, facuta pane sau consumata ca atare. Se poate consuma cruda sub forma de salate, in combinatie cu alte legume. De regula,...

vezi mai mult
Retete de toamna cu...dovleac

Retete de toamna cu...dovleac

Dovleacul este un aliment complex, cu un pret accesibil, de la care sunt folosite florile, semintele si miezul; fiind o leguma tare care se consuma cu precadere prelucrata termic, dovleacul este un produs care se pastreaza proaspat luni de zile, fiind usor de depozitat. Unul dintre cele mai...

vezi mai mult
10 retete cu...capsune

10 retete cu...capsune

Sezonul capsunilor a inceput, iar mirosul imbietor al acestora este mai mult decat ispitor, este un indemn de a le cumpara. Noi va sfatuim sa cumparati fructe si legume de sezon si nu crescute fortat in sere, numai astfel va veti bucura de beneficiile lor. Adaugati la dieta dvs. capsuni...

vezi mai mult
Cum sa faci pepite de ciocolata acasa

Cum sa faci pepite de ciocolata acasa

Daca aveti ciocolata, timp, stati bine cu indemanarea, va puteti realiza singuri, fulgii de ciocolata. Va aratam noi in video reteta de mai jos ce simplu este.

vezi mai mult
15 retete cu ton

15 retete cu ton

Nicio inspiratie pentru cina? Optati pentru o reteta rapida si economica. In plus, conservele de ton reprezinta o modalitate convenabila de a satisface consumul recomandat de peste. Descoperiti cele mai bune 15 retete ale noastre pe care le puteti face cu ton din conserva

vezi mai mult
15 retete de deserturi cu branza

15 retete de deserturi cu branza

Deserturi pufoase si delicioase cu branza dulce sau sarata. Se pregatesc rapid, iar ingredientele sunt la indemana. Retetele sunt explicate pas cu pas in imagini. →

vezi mai mult
Ce poti sa gatesti cu naut?

Ce poti sa gatesti cu naut?

O cutie de naut, are intrebuintari culinare multiple Haideti sa vedem impreuna 8 retete perfecte ce pot fi facute cu naut. → Dar tie, ce reteta iti place sa prepari cu naut?

vezi mai mult
5 sfaturi pentru a preveni caderea chipsurilor de ciocolata

5 sfaturi pentru a preveni caderea chipsurilor de ciocolata

Cand ai pofta de dulce, te gandesti la tort. Ei da, si ca sa fie si mai apetisant te-ai gandit sa adaugi chipsuri de ciocolata in ea? Odata ce aluatul tau este gata, il pui cu grija intr-o tava si il dai la cuptor. Cateva minute mai tarziu, din bucataria ta iese un miros dulce, imbietor: este...

vezi mai mult
Duminica seara: retetele noastre anti-stres si anti-depresie

Duminica seara: retetele noastre anti-stres si anti-depresie

Dupa un weekend aglomerat, vine duminica seara. In ajunul unei saptamani noi, depresia se instaleaza si nevoia de a manca o masa reconfortanta devine necesara, chiar vitala pentru a recastiga un zambet! Cu toate acestea, nu se pune problema de a comanda de la catering! Exista o multime de retete...

vezi mai mult
Cum aranjam masa de Craciun?

Cum aranjam masa de Craciun?

Craciunul, si prin urmare Masa de Craciun reprezinta pentru multi dintre noi ocazia de a lua masa in sanul familiei intr-o zi de sarbatoare sfanta. Masa aceasta necesita un cadru special, cu elemente decorative alese cu gust. Nu o sa detaliem acum despre cum se aseaza farfuriile, tacamurile sau...

vezi mai mult
Pepenele rosu - o multivitamina

Pepenele rosu - o multivitamina

Cand spui pepene te gandesti la vara, la gustul racoritor al acestuia care ne ajuta sa facem fata cu brio caldurii si care reprezenta cu succes un desert sanatos si foarte gustos. Pepenele contine 92% apa, iar in zilele de vara, ajuta la prevenirea deshidratarii. Mai contine si vitamina A, ce...

vezi mai mult
Caisele-darul parfumat al verii

Caisele-darul parfumat al verii

Avand o culoare galben-auriu sau galben-portocaliu si un parfum aparte, caisele sunt fructele cele mai bogate in vitamina C si complexul de vitamine B dar si potasiu si betacaroten. Caisele consumate in mod frecvent ajuta la eliminarea toxinelor din organism, combat astenia si starile depresive,...

vezi mai mult
Untul de arahide

Untul de arahide

Consumat cu moderatie, untul de arahide este un aliment sanatos. Bogat in calorii si satios, ofera energie pentru o mare parte a zilei, insa nu trebuie consumat in exces. Untul de arahide contine acelasi raport de grasimi saturate si nesaturate precum uleiul de masline.

vezi mai mult
Telemeaua...un fel de branza romaneasca

Telemeaua...un fel de branza romaneasca

Se aseamana cu branza feta greceasca insa particularitatea distinctiva o reprezinta faptul ca produsul este supus operatiilor tehnologice de sarare umeda, respectiv uscata, ceea ce confera nu numai un gust aparte, ci si o durata de pastrare mai indelungata. Branza telemea se obtine de obicei din...

vezi mai mult
Cateva cuvinte despre...carnea de bibilica

Cateva cuvinte despre...carnea de bibilica

Este valorificata pentru oua si carnea alba cu gust fin, textura frageda si suculenta, asemanatoare celei de vanat, precum fazanul. Bibilica ajunge sa fie crescuta pe teren domestic pentru prima data in Franta, tara ce poarta statutul de prim producator mondial de bibilici.

vezi mai mult
Cactusul este super-alimentul anului 2018!

Cactusul este super-alimentul anului 2018!

Specialistii Organizanizatiei Mondiale a Agriculturii si a Centrului International pentru Cercetari Agricole in Zone Aride au lucrat la ce o cercetare in care se aduc argumente pentru consumul constant de cactus. Conform stiudiilor specia Opuntia este cea mai indicata pentru a fi introdusa in meniu.

vezi mai mult
Dovleacul placintar-rasfatul anotimpului rece

Dovleacul placintar-rasfatul anotimpului rece

Dovlecii placintari, numiti si dovleci de iarna, sunt rasfatul anotimpului rece. Sarac in calorii si bogat in fibre dietetice si vitamina A, dar delicios si parfumat, dovleacul este preferatul multora dintre noi. Folosit intr-o varietate de retete, acesta este extrem de hranitor si benefic...

vezi mai mult
Semintele de canepa si beneficiile lor

Semintele de canepa si beneficiile lor

Promovate de nutritionisti pentru proprietatile lor nutritive valoroase, semintele de canepa, contin toți aminoacizii esentiali, ceea ce le califica drept o sursa completa de proteine, la fel ca si carnea de pui, peste sau vita. Sunt un produs ideal in cazul vegetarienilor, inlocuind cu succes...

vezi mai mult
Plante care ajuta digestia

Plante care ajuta digestia

Tulburarile de digestie sunt tot mai prezente in societatea actuala, apar la orice varsta, inclusiv la copii, iar principala cauza este reprezentata de un stil de viata ce include o alimentatie saraca in fibre, dar bogata in proteine si grasimi animale, hidratare insuficienta, lipsa miscarii.

vezi mai mult