Specialistii Organizanizatiei Mondiale a Agriculturii si a Centrului International pentru Cercetari Agricole in Zone Aride au lucrat la ce o cercetare in care se aduc argumente pentru consumul constant de cactus. Conform stiudiilor specia Opuntia este cea mai indicata pentru a fi introdusa in meniu.
vezi mai multDovlecii placintari, numiti si dovleci de iarna, sunt rasfatul anotimpului rece. Sarac in calorii si bogat in fibre dietetice si vitamina A, dar delicios si parfumat, dovleacul este preferatul multora dintre noi. Folosit intr-o varietate de retete, acesta este extrem de hranitor si benefic...
vezi mai multPromovate de nutritionisti pentru proprietatile lor nutritive valoroase, semintele de canepa, contin toți aminoacizii esentiali, ceea ce le califica drept o sursa completa de proteine, la fel ca si carnea de pui, peste sau vita. Sunt un produs ideal in cazul vegetarienilor, inlocuind cu succes...
vezi mai multTulburarile de digestie sunt tot mai prezente in societatea actuala, apar la orice varsta, inclusiv la copii, iar principala cauza este reprezentata de un stil de viata ce include o alimentatie saraca in fibre, dar bogata in proteine si grasimi animale, hidratare insuficienta, lipsa miscarii.
vezi mai multCiresele Amarena sunt mai mici decat cele obisnuite, mai inchise la culoare si cu un gust dulce-amarui si o aroma intensa. Cultivate in general in Italia, in regiunile Modena si Bologna, sunt adesea comercializate in sirop sau adaugate in prajituri cu ciocolata, pe cheesecake-uri sau pe...
vezi mai multCiresele Maraschino sunt folosite folosite ca garnituri sau decoruri in diferite preparate de patiserie, cofetarie, gelaterie dar si ca ingrediente in retetele unor cocktail-uri clasice cum ar fi: Manhattan, Pearl Harbor sau Boulevardier.
vezi mai multPanko este preparat din painea de la care a fost indepartata coaja, motiv pentru care ofera o textura mai aerata decat cele mai multe tipuri de pesmet din bucatariile occidentale.
vezi mai multIngredientul principal al sosului Sriracha sunt ardeii chili; la prepararea lui sunt folosite doar ingrediente de cea mai de calitate si niciodata coloranti artificiali sau arome.
vezi mai multCarnoase, de culoare verde inchisa, cu ghimpi mici si subtiri, Nopales sunt frunzele carnoase si fragede ale unei specii de cactus comestibil, cunoscut sub denumirea de cactus para.
vezi mai multHalibutul este un peste cunoscut din cele mai vechi timpuri si era considerat un peste sacru, servit doar cu ocazia sarbatorilor religioase.
vezi mai multExtrem de raspandit si nu foarte scump, macroul se incadreaza in lista celor mai sanatoase sortimente de peste.
vezi mai multPregatirile pentru Pasti incep in Joia Mare, cand se vopsesc ouale, se fac cozonacul, multe dulciuri si mancaruri traditionale: drob, pasca. Cel mai raspandit obicei crestin de Pasti este vopsirea de oua rosii, a caror prezenta este obligatorie pe masa de Pasti, ele devenind simbolul sarbatoririi...
vezi mai multTraditional pentru masa de Paste, drobul tinde sa ajunga vedeta sarbatorilor, alaturi de oua rosii si pasca. Desi se poate prepara oricand aveti pofta, gustul lui se pare ca este unic doar in timpul acestei sarbatori. Variante de drob de miel exista destule, in functie de zona sau de...
vezi mai multPreparata in ajunul Invierii, taiata in bucatele mici, Pasca se duce la biserica spre a fi sfintita. In biserica este obiceiul ca, in noaptea Invierii, sa se sfinteasca painea numita pasti, fie sub forma de anafura sau anafura amestecata cu vin (in Vestul tarii). In Bucovina, aceasta paine, sub...
vezi mai multProdus din oua ce provin de la un nisetru albinos, o specie rara, care inoata in sudul Marii Caspice, unde se pare ca ar exista mai putina poluare, caviarul Almas (termenul iranian pentru diamant) este cel mai scump caviar, chair si cel mai scump dintre alimentele din lume, potrivit www. guinnessworldrecords. com.
vezi mai multRaw vegan este numele stilului de viata care imbina veganul cu raw food-ul. Mai, exact consta in consumarea alimentelor neprocesate si neprelucrate termic sau preparate la o temperatura ce nu depaseste 47 grade Celsius. Alimentele pot fi pregatite prin inmuiere, germinare, deshidratare sau...
vezi mai multDovlecelul este una dintre legumele apreciate atat vara cat si iarna. Sunt atat de multe moduri de pregatit dovlecelul, incat nu te vei plictisi niciodata de gustul sau.
vezi mai multSfecla rosie este o leguma versatila si poate fi preparata intr-o varietate de moduri. O puteti consuma cruda, coapta, la abur si murata. Poate fi elementul principal al unor supe, borsuri sau salate si poate fi servita alaturi de branza in cadrul unor aperitive.
vezi mai mult