Petitchef

Ciorba de cartofi (de post)

Altele
6 porții
15 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Curatam legumele, taiem dupa preferinta si punem la fiert in 2-3 l de apa, adaugam sare, putin piper, knorr delicat, 2-3 foi de dafin si lasam la fiert 30-45 min... cand sunt fierte legumele, punem intr-o craticioara uleiul, adaugam 1 lg de faina, lasam un min la foc amestecand sa nu se arda, adaugam boia de ardei, suc de rosi si un polonic de zeama de pe legume... amestecam putin si adaugam la restul de ciorbica... mai dam intr-un clocot, doua si servim...se poate servi cu ardei iute... puteti adauga smantana, daca nu tineti post...


Poze

Ciorba de cartofi (de post)
Ciorba de cartofi (de post) - poza 2
Ciorba de cartofi (de post) - poza 3

Întrebări:




Comentarii (39):

vera, 22/03/2019

-decat rantas ca pe vremuri punem un morcov mare pastarnac o telina dupa fierbere le dam pe razatoarea mica si le punem in ciorba da o usoara consistenta,si leusteam ,patrunjel--reteta postata superrficiala total.

am gătit această rețetă (3) (1) Abuz
GabrielaPolocoser, 01/09/2018

Geniala!!!!!

am gătit această rețetă (0) (2) Abuz
Ioana, 15/11/2017

Buna

am gătit această rețetă (0) (2) Abuz
08/09/2015

BUNA DOAR FARA PRAJALA!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/02/2015

E buna !

am gătit această rețetă (0) (2) Abuz
23/01/2015

Super

am gătit această rețetă (0) (2) Abuz
02/12/2013

Delicios

am gătit această rețetă (0) (2) Abuz
cris_nedelcovici, 22/03/2019

Doamne !!!!! cand sunt atatea legume.....de ce mai punem prafuri? si facem si rantas?????
no way !!!!!

(2) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 10/04/2017

Nu sunt de acord cu rantasul; nu are ce cauta in ciorba. Daca vrei sa fie putin mai groasa zeama lasa cartofii sa fiarba putin mai mult pana incep sa se zdrobeasca sau pune de la inceput un cartof pe care sa-l fierbi pana se face zob si apoi pune-i pe ceilalti. Iar pentru "marile gospodine " care reclama faptul ca nu este ciorba daca nu o acresti la spun clar ca gresesc, e fals ceea ce sustin ele. Ciorba poate fi acrita sau nu dar tot ciorba este atat timp cat gasim in ea legume tocate, cartofi, rosii, o facem cu carne sau fara, iar supa este aia in care fierbem zarzavaturile intregi apoi o strecuram si-i punem taitei sau galusti.

(2) (2) Abuz
09/11/2015

O PORCĂRIE TOTALĂ.CORNELIU P.ONEŞTI-BC.

(2) (1) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 4

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Negresa de post - petitchef
Negresa de post - petitchef
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
4 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
8 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Salata de cartofi, ton si rosii
Salata de cartofi, ton si rosii
2 porții
15 min
Foarte ușor
4.9 / 5

Rețete

Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează