Petitchef

Ciorba de cartofi (de post)

Altele
6 porții
15 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1/2 kg cartofi, 1 ardei rosu, 1 ceapa, 2-3 l apa, 2-3 foi de dafin, 2-3 linguri ulei, sare, piper, knorr delicat, boia de ardei, 1 lingura faina, 2-3 linguri suc de rosii

Preparare

  • Curatam legumele, taiem dupa preferinta si punem la fiert in 2-3 l de apa, adaugam sare, putin piper, knorr delicat, 2-3 foi de dafin si lasam la fiert 30-45 min... cand sunt fierte legumele, punem intr-o craticioara uleiul, adaugam 1 lg de faina, lasam un min la foc amestecand sa nu se arda, adaugam boia de ardei, suc de rosi si un polonic de zeama de pe legume... amestecam putin si adaugam la restul de ciorbica... mai dam intr-un clocot, doua si servim...se poate servi cu ardei iute... puteti adauga smantana, daca nu tineti post...

Poze

Ciorba de cartofi (de post), poza 1Ciorba de cartofi (de post), poza 2Ciorba de cartofi (de post), poza 3



Comentarii (39):

vera, 22/03/2019

-decat rantas ca pe vremuri punem un morcov mare pastarnac o telina dupa fierbere le dam pe razatoarea mica si le punem in ciorba da o usoara consistenta,si leusteam ,patrunjel--reteta postata superrficiala total.

am gătit această rețetă (2) (1) Abuz
GabrielaPolocoser, 01/09/2018

Geniala!!!!!

am gătit această rețetă (0) (2) Abuz
Ioana, 15/11/2017

Buna

am gătit această rețetă (0) (2) Abuz
08/09/2015

BUNA DOAR FARA PRAJALA!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/02/2015

E buna !

am gătit această rețetă (0) (2) Abuz
23/01/2015

Super

am gătit această rețetă (0) (2) Abuz
02/12/2013

Delicios

am gătit această rețetă (0) (2) Abuz
cris_nedelcovici, 22/03/2019

Doamne !!!!! cand sunt atatea legume.....de ce mai punem prafuri? si facem si rantas?????
no way !!!!!

(2) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 10/04/2017

Nu sunt de acord cu rantasul; nu are ce cauta in ciorba. Daca vrei sa fie putin mai groasa zeama lasa cartofii sa fiarba putin mai mult pana incep sa se zdrobeasca sau pune de la inceput un cartof pe care sa-l fierbi pana se face zob si apoi pune-i pe ceilalti. Iar pentru "marile gospodine " care reclama faptul ca nu este ciorba daca nu o acresti la spun clar ca gresesc, e fals ceea ce sustin ele. Ciorba poate fi acrita sau nu dar tot ciorba este atat timp cat gasim in ea legume tocate, cartofi, rosii, o facem cu carne sau fara, iar supa este aia in care fierbem zarzavaturile intregi apoi o strecuram si-i punem taitei sau galusti.

(2) (2) Abuz
09/11/2015

O PORCĂRIE TOTALĂ.CORNELIU P.ONEŞTI-BC.

(2) (1) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ciorba de cartofi
Ciorba de cartofi
2 porții
40 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Ciorba de cartofi cu bacon
Ciorba de cartofi cu bacon
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Ciorbă de păstăi cu cartofi
Ciorbă de păstăi cu cartofi
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Cartofi prajiti, aurii si crocanti
Cartofi prajiti, aurii si crocanti
4 porții
40 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Midii cu cartofi prajiti
Midii cu cartofi prajiti
2 porții
1h10m
Foarte ușor
Rețetă Cartofi copti - petitchef
Cartofi copti - petitchef
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.9 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Si noi ce mai mancam...in post?Si noi ce mai mancam...in post?Retete de postRetete de post

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: