Petitchef

Ciorba de fasole uscata

Felul principal
6 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1/2 kg fasole boabe

1-2 buc. morcov

o albitura

2-3 felii de telina

o ceapa uscata

o legatura ceapa verde

2 catei de usturoi

1 - 2 buc ardei gras

3-4 rosii

bors dupa gust

leustean verde,tarhon verde

sare

piper si cimbru macinat

o crenguta de cimbru,o crenguta busuioc

2-3 linguri ulei

Preparare

  • Fasolea se alege,se spala,se lasa cateva ore la inmuiat, dupa care se va opari schimbandu-se de doua-trei ori apa.
  • In ultima apa alaturi de fasole se adauga la fiert legumele taiate fideluta sau tocate marunt.Se poate folosi si oala sub presiune.
  • Se adauga crengutele de cimbru si busuioc si se lasa sa fiarba la foc mic.Cand sunt fierte se adauga rosiile taiate feliute, usturoiul tocat marunt,ardeiul taiat cubulete,se sareaza si condimenteaza dupa gust.
  • Se vor scoate crengutele de cimbru si busuioc,iar dupa cca 10-15 minute se toarna borsul fiert in prealabil sau sosul preparat din rosii,suc de rosii,bulion sau pasta de tomate,se mai potriveste la gust de sare, condimente , se adauga 2-3 linguri de ulei si se mai dau in cateva clocote.La sfarsit se adauga verdeata tocata marunt si se opreste focul.

Poze

CIORBA DE FASOLE USCATA, poza 1CIORBA DE FASOLE USCATA, poza 2



Comentarii:

01/02/2013

Bunnnnnnnnn

(0) (0) Abuz
30/08/2012

Buna.............

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ciorba de fasole
Ciorba de fasole
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Ciorba de fasole boabe cu ciolan in paine
Ciorba de fasole boabe cu ciolan in paine
8 porții
1h10m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Ciorba de fasole in paine de casa
Ciorba de fasole in paine de casa
8 porții
2 ore
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Crochete de fasole alba
Crochete de fasole alba
4 porții
30 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si fasole rosie
Tarta cu ciocolata si fasole rosie
10 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Aperitiv cu carne uscata
Aperitiv cu carne uscata
8 porții
1h8m
Foarte ușor
4.1 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Bucura-te de verde, mananca fasole verde!Bucura-te de verde, mananca fasole verde!Ciorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: