Petitchef

Ciorba de vacuta cu tarhon

Felul principal
8 porții
15 min
90 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Ingrediente pentru 6-8 portii:

1. 600 gr carne de vita pentru ciorba (chiar asa scrie pe ea, de-a gata la caserola)

2. 300 gr morcovi (cam 3 bucati)

3. 200 gr telina

4. 300 gr cartofi (2 bucati)

5. 100 gr ardei gras

6. 160 gr rosii bucatele cu suc (conserva CIRIO)

7. o ceapa mica

8. o legatura de patrunjel

9. 3-4 linguri de tarhon tocat

10. 2 cubulete cu gust de vita

11. o lingurita de legume deshidratate

12. cimbru, sare

Preparare

  • Incerc, pe cat posibil, sa nu treaca nicio saptamana fara o ciorba buna si calda. Obicei deprins din copilarie, cand masa de pranz se lua la ora fixa si era compusa din felul intai, al doilea si desert. E greu sa le impaci pe toate, in timpurile grabite de astazi, dar poti macar incerca :).

    Cred ca orice gospodina, dupa primele doua-trei ciorbe preparate, pune ingredientele "dupa ochi", isi cunoaste oala si nu-si masoara fiecare ml de apa turnata. Asadar, cantitatile de mai jos sunt mai mult orientative, poate-ti place ciorba mai plina ori mai "chioara". N-as stii sa-ti spun cati litri de apa am pus (tocmai pentru ca folosesc oala aia de ciorba :) ), cred ca vreo 3, dar vei vedea ca, in functie de timpul de fierbere al carnii va trebui sa mai adaugi. Nu-ti face griji, n-am auzit pe nimeni sa fi dat chix cu vreo ciorba.


    Carnea o speli si o tai bucatele mici, o pui la fiert cam o ora si jumatate. Unii o tin mai putin, mie-mi place sa o las la foc mic, in tihna. Primele minute indepartezi spuma, pana ramane limpede zeama.
    Alaturi, mai fierbi niste apa si suplimentezi in oala mare, pe masura ce zeama in care fierbe carnea scade.

    Telina, morcovii, ceapa, le tai marunt. Cartofii si ardeiul - cubulete.

    Cand a mai ramas jumatate de ora din timpul total de fierbere, adaugi morcovii, telina, ceapa. Dupa inca vreo zece minute, adaugi ardeiul, cartofii, rosiile decojite, cubuletele cu gust de vita, legumele deshidratate, condimentezi. Cu 5 minute inainte de a stinge focul, pui tarhonul tocat, cimbrul. Daca-ti place, pui si patrunjel atunci cand o servesti.

Poze

Ciorba de vacuta cu tarhon, poza 1Ciorba de vacuta cu tarhon, poza 2



Comentarii (21):

georgiana_p2015
georgiana_p2015, 07/03/2015

Dupa ce adaugi si smantana, e delicioasa!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
25/03/2018

"timpul de fierbere al carnii"? Eu cred ca se zice corect "timpul de fierbere a carnii" pentru ca nu timpul este al carnii ci fierberea este a carnii. Mai invata romaneste!
Si ce cauta acolo cubuletele cu gust de vita? N-a fost indeajuns carnea de vita? Vrei sa ne obisnuiesti cu chimicale? Mars de-aici putoare!

(0) (0) Abuz
27/08/2017

Carnea pe care o pui in ciorba nu are gust de vita? Atunci de ce mai pui si cubulete cu gust de vita? Te-ai invatat sa mananci chimicale si vrei sa ne imbolnavesti si pe noi? Mai du-te dracului!

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 27/08/2017

Sa inteleg ca esti inebunita dupa morcovi dar ai o problema cu ceapa! Mai fata, ia incearca tu sa faci invers, adica sa pui trei cepe normale, nu mici, si doar un morcov. Tie nu ti-a spus nimeni pana acum ca ceapa da gust mancarurilor? Daca incerci asa cum ti-am spus eu vei vedea ce diferenta este si nu va trebui sa mai adaugi tot felul de cuburi sau vegete! Si inca o sugestie: daca pui tarhon, care este foarte aromat, nu mai pune si cimbru care si el este aromat si n-o sa mai stii ce mananci, de altfel cimbrul e mai indicat in mancarurile scazute sau la fripturi, nu la ciorbe. Sper ca nu te-ai suparat pe mine mpentru ca nu-ti spun toate astea cu rautate ci doar ca sa mai inveti cate ceva. Eu gatesc de vreo 40 de ani timp in care am invatat foarte multe si din ce am invatat eu va mai spun si voua cate ceva ca omul cat traieste invata.

(1) (0) Abuz
10/09/2015

Eu as renunta la cubulete cand ai atatea ingrediente bune

(0) (0) Abuz
10/09/2015

F.buna,gustoasa

(0) (0) Abuz
10/09/2015

Buuuunaaaaa!

(0) (0) Abuz
10/09/2015

Cu obiectia ca rosiile se adauga la final, dupa ce au fiert cartofii.
Si fara cuburi de vita!!!

(0) (0) Abuz
calinbloj, 08/12/2014

O rețetă mai simplă pentru voi - 3 linguri de vegeta la un kill de apa. gata in 10 min, fff "sănătoasă"

(0) (1) Abuz
08/02/2014

Da-le naibi de cubulete de knor. N-are carnea destul gust? Chiar trebuie incluse in retete toate chimicalele?

(2) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Harira, supa marocana
Harira, supa marocana
8 porții
1h40m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Midii cu cartofi prajiti
Midii cu cartofi prajiti
2 porții
1h10m
Foarte ușor
Rețetă Ciorba taraneasca de vacuta
Ciorba taraneasca de vacuta
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Ciorba taraneasca de vacuta
Ciorba taraneasca de vacuta
8 porții
2h30m
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Ciorba de vacuta
Ciorba de vacuta
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Ciorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: