Petitchef

Ciorba de vacuta cu tarhon

Felul principal
8 porții
15 min
1 h 30 m
Ușor

Ingrediente

8

Ingrediente pentru 6-8 portii:

Preparare

  • Incerc, pe cat posibil, sa nu treaca nicio saptamana fara o ciorba buna si calda. Obicei deprins din copilarie, cand masa de pranz se lua la ora fixa si era compusa din felul intai, al doilea si desert. E greu sa le impaci pe toate, in timpurile grabite de astazi, dar poti macar incerca :).

    Cred ca orice gospodina, dupa primele doua-trei ciorbe preparate, pune ingredientele "dupa ochi", isi cunoaste oala si nu-si masoara fiecare ml de apa turnata. Asadar, cantitatile de mai jos sunt mai mult orientative, poate-ti place ciorba mai plina ori mai "chioara". N-as stii sa-ti spun cati litri de apa am pus (tocmai pentru ca folosesc oala aia de ciorba :) ), cred ca vreo 3, dar vei vedea ca, in functie de timpul de fierbere al carnii va trebui sa mai adaugi. Nu-ti face griji, n-am auzit pe nimeni sa fi dat chix cu vreo ciorba.


    Carnea o speli si o tai bucatele mici, o pui la fiert cam o ora si jumatate. Unii o tin mai putin, mie-mi place sa o las la foc mic, in tihna. Primele minute indepartezi spuma, pana ramane limpede zeama.
    Alaturi, mai fierbi niste apa si suplimentezi in oala mare, pe masura ce zeama in care fierbe carnea scade.

    Telina, morcovii, ceapa, le tai marunt. Cartofii si ardeiul - cubulete.

    Cand a mai ramas jumatate de ora din timpul total de fierbere, adaugi morcovii, telina, ceapa. Dupa inca vreo zece minute, adaugi ardeiul, cartofii, rosiile decojite, cubuletele cu gust de vita, legumele deshidratate, condimentezi. Cu 5 minute inainte de a stinge focul, pui tarhonul tocat, cimbrul. Daca-ti place, pui si patrunjel atunci cand o servesti.


Poze

Ciorba de vacuta cu tarhon
Ciorba de vacuta cu tarhon - poza 2

Întrebări:




Comentarii (20):

georgiana_p2015
georgiana_p2015, 07/03/2015

Dupa ce adaugi si smantana, e delicioasa!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
varady_c2018, 29/08/2023

Foarte buna, insa timpul de fierbere a fost extra 30 minute si tarhon nu sm folosit prea mult, cimbru deloc

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 27/08/2017

Sa inteleg ca esti inebunita dupa morcovi dar ai o problema cu ceapa! Mai fata, ia incearca tu sa faci invers, adica sa pui trei cepe normale, nu mici, si doar un morcov. Tie nu ti-a spus nimeni pana acum ca ceapa da gust mancarurilor? Daca incerci asa cum ti-am spus eu vei vedea ce diferenta este si nu va trebui sa mai adaugi tot felul de cuburi sau vegete! Si inca o sugestie: daca pui tarhon, care este foarte aromat, nu mai pune si cimbru care si el este aromat si n-o sa mai stii ce mananci, de altfel cimbrul e mai indicat in mancarurile scazute sau la fripturi, nu la ciorbe. Sper ca nu te-ai suparat pe mine mpentru ca nu-ti spun toate astea cu rautate ci doar ca sa mai inveti cate ceva. Eu gatesc de vreo 40 de ani timp in care am invatat foarte multe si din ce am invatat eu va mai spun si voua cate ceva ca omul cat traieste invata.

(2) (0) Abuz
10/09/2015

Eu as renunta la cubulete cand ai atatea ingrediente bune

(0) (0) Abuz
10/09/2015

F.buna,gustoasa

(0) (0) Abuz
10/09/2015

Buuuunaaaaa!

(0) (0) Abuz
10/09/2015

Cu obiectia ca rosiile se adauga la final, dupa ce au fiert cartofii.
Si fara cuburi de vita!!!

(0) (0) Abuz
calinbloj, 08/12/2014

O rețetă mai simplă pentru voi - 3 linguri de vegeta la un kill de apa. gata in 10 min, fff "sănătoasă"

(0) (1) Abuz
08/02/2014

Da-le naibi de cubulete de knor. N-are carnea destul gust? Chiar trebuie incluse in retete toate chimicalele?

(2) (0) Abuz
18/10/2013

Excelenta reteta

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tajine cu vită și legume
Tajine cu vită și legume
5 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Chiftelute ikea cu sos
Chiftelute ikea cu sos
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa super cremoasa de legume la thermomix
Supa super cremoasa de legume la thermomix
6 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
4 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Loboda si stevia, sanatatea din natura! Loboda si stevia, sanatatea din natura! Ciorba de miel – are gust special doar la masa de Paste Ciorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează