Petitchef

Tort cu doua creme de ciocolata (ganache)

Desert
8 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
3 oua

4 linguri zahar

2 linguri cacao

1 lingura apa rece

1 lingura ulei

4 linguri faina

1/2 praf de copt

3 lg de zahar

300 ml apa

vanilie


ganache de ciocolata amaruie:

240 ml frisca lichida

300 g ciocolata amaruie

40 g unt nesarat


ganache ciocolata alba:

160 ml frisca lichida

200 g ciocolata alba

30 g unt nesarat


Decor:

100 ml frisca

bomboane

Preparare

  • Se face intai blatul. Se mixeaza albusurile bine, se adauga zaharul treptat si se continua pana se formeaza o spuma care nu curge.
  • Apoi se adauga si galbenusurile, dupa care se opreste mixerul si se adauga cacaoa si faina cu praful de copt, mestecand usor sa se incorporeze. Se toarna intr- o forma cu peteti detasabili de 23 diametru.
  • Se face un sirop din 4 linguri de zahar cu 300 ml apa, care se mai tine pe foc pana se topeste tot zaharul apoi se lasa la racit.
  • Se incalzeste frisca pe baine-marie, apoi se adauga peste ciocolata maruntita, impreuna cu untul si se mesteca pana se topeste. Se lasa 1-2 ora la rece. Apoi se mixeaza pana devine o crema cremoasa.
  • Daca e prea groasa crema, se mai adauga 2-3 linguri de frisca batuta si se amesteca. La fel procedeaza si cu crema alba.
  • Se face un sirop si se insiropeaza blatul de cacao. Se pune intai ganachul de ciocolata, se lasa la rece 2 ore. Se adauga si crema alba, dupa care se da la rece pana a doua zi. Se orneaza dupa inspiratie.
  • A uns partile laterale cu frisca, am pus bomboane mici de decor. A facut un brau din frisca si pe centru melcisori din ciocolata.

Poze

Tort cu doua creme de ciocolata (ganache), poza 1Tort cu doua creme de ciocolata (ganache), poza 2Tort cu doua creme de ciocolata (ganache), poza 3



Comentarii (14):

18/04/2014

Excelent foarte buna si gustoasa

(0) (0) Abuz
24/01/2014

Delicioasa.........

(0) (0) Abuz
03/01/2014

IMI PLACE CA ESTETIC SI PARE DESTUL DE BUN

(0) (0) Abuz
20/12/2013

Imi place

(0) (0) Abuz
25/09/2013

Super!

(0) (0) Abuz
20/08/2013

Super

(0) (0) Abuz
15/08/2013

Fffffff buna

(0) (0) Abuz
simina_p2013
simina_p2013, 04/08/2013

Imi place foarte mult torturile cu ganache de ciocolata

(0) (0) Abuz
31/07/2013

Super!

(0) (0) Abuz
06/07/2013

Sooper

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu doua creme de ciocolata
Tort cu doua creme de ciocolata
8 porții
1h30m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort cu doua creme de ciocolata
Tort cu doua creme de ciocolata
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tort in doua culori
Tort in doua culori
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Crème Brûlée – un desert periculos, periculos de bun!Crème Brûlée – un desert periculos, periculos de bun!Ciocolata neagra, dulcele permisCiocolata neagra, dulcele permis

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: