Petitchef

Tortul buturuga de craciun

Desert
10 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 10

Pentru blatul de rulada:

6 galbenusuri de ou

4 albusuri

2 lg faina

2 lg amidon

2 lg nuci pisate

6 lg zahar

2 plicuri zahat vanilat

1 praf de sare


Pentru crema:

4 oua

250 g zahar

250 g unt

100 g. nuci pisate

1 lingurita vanilie


Pentru sirop:

150 g zahar

150 ml apa

50 ml rom


Pentru glazura:

300 g ciocolata cu lapte

250 g frisca lichida

Preparare

  • Pentru rulada se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albeste. se adauga faina, amidonul si nucile pisate. Separat se bat albusurile cu un praf de sare, dupa care se incorporeaza in compozitia de galbenusuri, amestecand incet sa nu se lase albusurile. Se toanna in tava de la aragaz, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor 15-20 minute. Cand e gata se ruleaza cu un servet umed.
  • Crema:
    Cele 4 oua impreuna cu zaharul se freaca cu o lingura si se fierb pe baine-marie pana se ingrasa si are consistenta. Seamana cu o mamaliga. Se lasa la rece. se face un sirop din zahar, apa si cand s-a legat se adauga romul.
  • Intr-un bol se freaca untul spuma, se adauga vanilia si crema de oua. Cu o pensula se unge rulada cu sirop, apoi se adauga crema si se ruleaza.
  • Pentru a imbraca rulada se face un ganache. Se incalzeste smantana, se adauga peste ciocolata rupta in bucati si se mesteca pana se dizolva. Se da la rece, apoi se bate cu mixerul pana devine cremoasa.
  • Din rulada se taie doua bucati mai mici, care sa reprezinte cioturile buturugii si se lipesc cu crema de rulada.
  • Se acopera toata rulada cu restul de crema. Se fac stiati care sa reprezinte nervurile lemnului. Cum nu am avut decorati din zahar, a aranjat cu podoabe care se folosesc la brad.

Poze

Tortul Buturuga de Craciun, poza 1Tortul Buturuga de Craciun, poza 2Tortul Buturuga de Craciun, poza 3


Comentarii (13):

02/02/2017

E foarte buna,era preferata nuntilor pe vremea cind eram eu copil

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
12/12/2013

Super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/02/2014

A fost foarte delicioasa

(0) (0) Abuz
31/07/2013

Arata minunat

(0) (0) Abuz
17/03/2013

Super

(0) (0) Abuz
09/02/2013

Super buna

(0) (0) Abuz
06/12/2012

Foarte bun

(0) (0) Abuz
28/12/2011

Bon

(0) (0) Abuz
03/09/2011

Cea mai buna prajitura

(0) (0) Abuz
Cocolino
Cocolino, 06/01/2011

Super tare

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tortul de revelion
Tortul de revelion
8 porții
1h30m
Foarte ușor
Rețetă Tortul pentru karina
Tortul pentru karina
8 porții
55 min
Foarte ușor
Rețetă Bezele caciula lui mos craciun
Bezele caciula lui mos craciun
15 porții
1h45m
Ușor
5 / 5
Rețetă Buturuga de craciun cu clatite
Buturuga de craciun cu clatite
10 porții
3h30m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Buturuga Tiramisu
Buturuga Tiramisu
8 porții
1 oră
Ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

„Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta„Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in FrantaCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateO masa de Craciun spectaculoasa!O masa de Craciun spectaculoasa!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: