Petitchef

Inele de calamari prajite

Altele
4 porții
10 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Calamari:

600 g. inele de calamari congelate

sare, piper

sucul de la 1 lamaie

25 ml. Ouzo

100 g. faina

100 g. amidon

3 oua

200 ml.vin alb

1 praf zahar

ulei pentru prajit


Sos de castraveti:

1 castravete

3 catei de usturoi

1 ceapa

200 g. branza de vaci

200 g. iaurt

2 linguri mari smantana acra

2 linguri ulei de masline

2 lingurite marar tocat

Preparare

  • Se lasa sa se decongeleze inelele de calamari. Se "pregateste" Ouzo adica se desface si se inchina un paharut restul se foloseste la reteta, dupa cum veti vedea mai jos.
  • Se aseaza calamarii intr-un castron, se sareaza, se pipereaza si se adauga suc de lamaie. Se adauga Ouzo si se lasa la frigider sa se marineze timp de 10-15 minute.
  • Pentru prepararea aluatului, se amesteca intr-un castron faina cu amidonul. Se separa ouale. Se adauga la faina vinul, zaharul si galbenusurile si se amesteca pana ce se obtine un aluat. Se bat albusurile si se inglobeaza. Se scurg inele de calamar si se adauga in compozitie. Inelele de calamari se trec prin aluat.
  • Si se prajesc intr-o cratita mare, cu mult ulei. Se scot cu lingura de spuma si se lasa sa se scurga de grasime pe un prosop de hartie.
  • Se servesc impreuna cu sosul de castraveti: se curata castravetele si se rade. Se aseaza intr-un castron, se sareaza si se lasa sa se patrunda 10 minute apoi se stoarce. Se curata usturoiul si ceapa si se toaca. Se adauga la castravete si se inglobeaza. Se adauga la acest amestec branza de vaci, iaurtul, smantana si uleiul de masline. Se potriveste de sare si piper si se adauga mararul tocat.
  • A asezat totul in bolul asta special pentru aperitive acompaniate de sosuri de la Tupperware
    si de data asta a reusit sa ornez si sosul cu o maslina. Se pot servi alaturi de cartofi prajiti si felii de lamaie...dar noi i-am infulecat direct cu sos ba, si cu un pic de zeama de lamaie, picurata fara mila peste inelele de calamari.

Poze

Inele de calamari prajite, poza 1Inele de calamari prajite, poza 2



Comentarii:

14/05/2017

Eu, nu am pus amidonul si este foarte buna!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
25/10/2016

Foarte buni

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/11/2013

Very good

(0) (0) Abuz
greku, 31/10/2013

SUPERRRRRRRR!!!!!MAMA MIA

(0) (0) Abuz
20/10/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
03/09/2013

Se schimba ceva daca scoatem amidonul?

(0) (0) Abuz
19/05/2013

E cea mai buna idee. pentru un rasfatz de duminica....multumesc frumos!

(0) (0) Abuz
29/05/2012

Reteta chinezeasca de preparare este mult mai''gustoasa''

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Inele de dovlecei cu piept de pui si rosii
Inele de dovlecei cu piept de pui si rosii
2 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Inele de calamari in aluat de bere by jamie oliver
Inele de calamari in aluat de bere by jamie oliver
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Vita stroganoff - simplu si rapid
Vita stroganoff - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Curry cu creveti si lapte de cocos
Curry cu creveti si lapte de cocos
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Chiftele cu legume-coapte, nu prajite!
Chiftele cu legume-coapte, nu prajite!
4 porții
1h5m
Foarte ușor
4.2 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: