Petitchef

Sos de hrean

Felul principal
4 porții
10 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
30 g faina alba,

50 ml ulei ,

1/2 l lapte, 100 ml smantana, zeama de lamaie

2 linguri de hrean razuit,

sare.

Preparare

  • Intro craticioara punem grasimea la incins, adaugam faina, calim usor pana la culoare aurie, stingem cu laptele rece, amestecam sa nu se faca cocoloase, la foc mic.
  • Dupa ce s-a ingrosat sosul, stingem focul, dregem cu smantana subtiata cu 1-2 linguri de apa rece, adaugam zeama de lamaie si potrivim de sare.
  • Amestecam totul bine si doar inainte de servire se adauga hreanul razuit pe razuitoarea cu gauri mici. Nu adaugati hreanul decat in momentul servirii, fara sa mai fierbeti sosul, altfel hreanul va da un gust amar sosului.
  • Pregatim ingredientele. In uleiul incins, calim usor faina. Stingem faina cu 1/2 l lapte, obtinem sosul, la care adugam smantana, zeama de lamaie, sare.
  • Inainte de servire adaugam hreanul razuit.

Poze

Sos de hrean, poza 1
Sos de hrean, poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Sos de mere cu hrean
Sos de mere cu hrean
1 porții
25 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Sos de mere cu hrean
Sos de mere cu hrean
2 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sos Mousseline
Sos Mousseline
4 porții
25 min
Foarte ușor
Rețetă Paste cu sos si ton
Paste cu sos si ton
3 porții
23 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Romesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosiiSriracha sos – sosul de ardei chiliSriracha sos – sosul de ardei chili

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.