Petitchef

Iepure umplut, servit cu sos

Felul principal
6 porții
2 ore
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

inima

ficatul

rinichii

lamanii

1 limba de porc

1 inima de porc

1 ceapa mare


1 ardei kapia

verdeata

4 catei de usturoi

2 fire ceapa verde

1 felie de paine

amestec condim. ptr. friptura

2 oua

sare

piper

ulei

200 g vin alb


Pentru sos:

1 lingura sos de hrean cu smantana

1legatura marar verde maruntit

,½ lamaie

Preparare

  • Se fierb in apa cu sare, inima, rinichii, plamanii iepurelui + maruntaiele de porc. Felia de paine o inmuiem in apa, apoi o stoarcem bine.Ceapa, 2 catei de usturoi, ardeiul si trei sfert din ciuperci, le taiem felii.
  • Dupa ce au fiert si s-au racit organele, curatam limba de piele si le dam prin masina de carne, impreuna cu painea si 2 catei de usturoi. Ceapa verde, mararul si patrunjelul il taiem marunt si-l amestecam cu carnea macinata + cele doua oua crude.Compozitia obtinuta se potriveste de sare si piper.
  • Iepurele se spala bine,se sterge cu un prosop absorbant, apoi in interiorul lui adaugam compozitia obtinuta mai sus.Coasem burta iepurelui cu ata alba de bumbac.
  • Iepurele astfel umplut, il frecam bine, bine cu amestecul de condimente pentru fripturi, il asezam in tava, peste patul de legume feliate,asezam ciupercile ramase intregi,de jur inprejurul lui s-il stropim bine cu ulei, cateva frunze de patrunjel si vinul alb.
  • Acoperim tava cu o folie de aluminiu pe care o perforam cu o scobitoare in cateva locuri si introducem iepurele in cuptorul incins, la foc mic,pentru 1h si 30.
  • Scoatem tava, indepartam folia de aluminiu, dam focul la mare si mai punem iepurele in cuptor pentru 10, pentru a se rumeni frumos.
  • Luam iepurele din tava si-l lasam la racit pe un platou. Cand este rece, scoatem cu grija ata, cu care l-a cusut si-l taiem in felii.
  • Legumele si zeama de la iepuras, le punem in blender si le pasam. Adaugam hreanul, verdeata, zeama de lamaie,sare si piper dupa gust . Sosul, astfel obtinut, il servim alaturi, sau pe felia de iepuras umplut.

Poze

Iepure umplut, servit cu sos, poza 1
Iepure umplut, servit cu sos, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

unguru_e2013
unguru_e2013, 09/11/2013

Delicios

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Iepure la cuptor
Iepure la cuptor
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Iepure salbatic cu masline
Iepure salbatic cu masline
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Iepure de camp impanat
Iepure de camp impanat
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Paste cu sos si ton
Paste cu sos si ton
3 porții
23 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Chiftelute IKEA cu sos
Chiftelute IKEA cu sos
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.