Petitchef

Iepure umplut, servit cu sos

Felul principal
6 porții
2 ore
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

inima

ficatul

rinichii

lamanii

1 limba de porc

1 inima de porc

1 ceapa mare


1 ardei kapia

verdeata

4 catei de usturoi

2 fire ceapa verde

1 felie de paine

amestec condim. ptr. friptura

2 oua

sare

piper

ulei

200 g vin alb


Pentru sos:

1 lingura sos de hrean cu smantana

1legatura marar verde maruntit

,½ lamaie

Preparare

  • Se fierb in apa cu sare, inima, rinichii, plamanii iepurelui + maruntaiele de porc. Felia de paine o inmuiem in apa, apoi o stoarcem bine.Ceapa, 2 catei de usturoi, ardeiul si trei sfert din ciuperci, le taiem felii.
  • Dupa ce au fiert si s-au racit organele, curatam limba de piele si le dam prin masina de carne, impreuna cu painea si 2 catei de usturoi. Ceapa verde, mararul si patrunjelul il taiem marunt si-l amestecam cu carnea macinata + cele doua oua crude.Compozitia obtinuta se potriveste de sare si piper.
  • Iepurele se spala bine,se sterge cu un prosop absorbant, apoi in interiorul lui adaugam compozitia obtinuta mai sus.Coasem burta iepurelui cu ata alba de bumbac.
  • Iepurele astfel umplut, il frecam bine, bine cu amestecul de condimente pentru fripturi, il asezam in tava, peste patul de legume feliate,asezam ciupercile ramase intregi,de jur inprejurul lui s-il stropim bine cu ulei, cateva frunze de patrunjel si vinul alb.
  • Acoperim tava cu o folie de aluminiu pe care o perforam cu o scobitoare in cateva locuri si introducem iepurele in cuptorul incins, la foc mic,pentru 1h si 30.
  • Scoatem tava, indepartam folia de aluminiu, dam focul la mare si mai punem iepurele in cuptor pentru 10, pentru a se rumeni frumos.
  • Luam iepurele din tava si-l lasam la racit pe un platou. Cand este rece, scoatem cu grija ata, cu care l-a cusut si-l taiem in felii.
  • Legumele si zeama de la iepuras, le punem in blender si le pasam. Adaugam hreanul, verdeata, zeama de lamaie,sare si piper dupa gust . Sosul, astfel obtinut, il servim alaturi, sau pe felia de iepuras umplut.

Poze

Iepure umplut, servit cu sos, poza 1Iepure umplut, servit cu sos, poza 2



Comentarii:

unguru_e2013
unguru_e2013, 09/11/2013

Delicios

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Iepure la cuptor
Iepure la cuptor
4 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Iepure salbatic cu masline
Iepure salbatic cu masline
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Iepure de camp impanat
Iepure de camp impanat
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Dovleac umplut la cuptor
Dovleac umplut la cuptor
3 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Romesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosiiCarnea de iepure – o delicatesa mai putin apreciataCarnea de iepure – o delicatesa mai putin apreciataSriracha sos – sosul de ardei chiliSriracha sos – sosul de ardei chili

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: