Petitchef

File de peste in crusta de migdale si fistic

Felul principal
4 porții
30 min
1 oră
Ușor
Pentru ca brocoli este o leguma extrem de laudata si apreciata,pentru ca este si gustos si unde mai pui ca da si o culoare frumoasa in farfurie,am decis intr-o zi de weekend sa fac si eu vedeta aceasta leguma frumoasa de un verde crud. In acest context am pregatit pentru masa de pranz un brocoli cu orez salbatic alaturi de file de novac tavalit prin migdale si fistic maruntit…ce a iesit se poate vedea mai jos…gustul insa..va trebui sa ma credeti pe cuvant ca a fost extraordinar:)

Ingrediente

Numarul de porții: 4
file peste (ce peste doriti)

un buchetel brocoli

orez salbatic

cateva migdale si fistic date prin blender ca sa se marunteasca

optional bacon pentru a inbogati spre final aroma pestelui in cauza.


Cum am procedat…:

Preparare

  • Fiecare file de peste (in prealabil l-am spalat) l-am condimentat cu sare si piper,apoi l-am dat prin migdale si fisticul tocat (eu am pastrat putina umezeala pe peste,nu l-am sters cu hartia ca sa nu se ususce complet si sa se poata prinde crusta).Pestele odata decorat cu crusta de migdale se aseaza intr-o tava de cuptor impreuna cu putin unt si se da 15-20 min la cuptor (depinde de grosimea bucatilor),cand aproape este gata,asezam deasupra fiecarei bucati de peste cate o feliuta de bacon pentru un gust mai rafinat la final si il mai lasam la cuptor pana cand se rumeneste un pic baconul.
  • Brocoli se opareste intr-o oala cu apa si sare,cand apa clocoteste adaugam brocoli pe care eu nu il las mai mult de 5 minute,apoi se scoate si dupa gust se poate servi asa simplu sau,se trage la tigaie cu un pic de unt,usturoi si piper pentru inca 2-3 minute.
  • Orezul salbatic se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj,in apa cu sare si la sfarsit se scurge si se pune intr-un castron,peste el adaugam putin ulei de susan ca sa ii dea un gust exotic si luciul care il face si mai aratos

    O mancarica usoara si sanatoasa:)

    Pofta mare!
  • Va astept si pe blog...http://papabundetot.wordpress.com

Întrebări:




Comentarii:

29/11/2013

Se spoate consuma brocoli si in stare cruda e mai sanatos

(0) (0) Abuz
05/07/2013

O sa fac si eu

(0) (0) Abuz
02/07/2013

Minunat !

(0) (0) Abuz
01/07/2013

Interesant!!!!

(0) (0) Abuz
01/07/2013

Papa bunnnnnnnnnn!

(1) (0) Abuz
01/07/2013

Sunteti CEI MAI BUNI!!! Va multumim pt. toate retetele primite.

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă File de macrou cu brocoli si sos picant
File de macrou cu brocoli si sos picant
4 porții
1h20m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă File de cod cu orez si verdeturi
File de cod cu orez si verdeturi
4 porții
31 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Tarta de zmeura cu crema de migdale
Tarta de zmeura cu crema de migdale
10 porții
40 min
Foarte ușor
3.1 / 5
Rețetă Tarta regilor cu zmeura si fistic
Tarta regilor cu zmeura si fistic
8 porții
1 oră
Foarte ușor
Rețetă Tarta Normanda cu mere si migdale
Tarta Normanda cu mere si migdale
10 porții
2h50m
Ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Peștele, un aliment esențial pentru sănătatePeștele, un aliment esențial pentru sănătateUn fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Laptele de migdale – miracolul vegetalLaptele de migdale – miracolul vegetal

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei