Petitchef

Harira supa marocana

Felul principal
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor
  • Harira supa marocana
  • Harira supa marocana, poza 2
  • Harira supa marocana, poza 3
  • Harira supa marocana, poza 4
  • Harira supa marocana, poza 5
  • (4.25/5 - 4 voturi)
  • 1
Harira supa marocana
 

Ingrediente

Numarul de porții: 4
- sucul de la 4 rosii proaspate

- 2 linguri de patrunjel tocat

- 2 linguri de coriandru proaspat tocat

- 2 linguri de frunze de telina tocate

- 1 / 2 ceasca de n?ut, lasat la inmuiat peste noapte

- 1 / 2 ceasca de linte

- 1 cub de knorr

- 1 ceapa mare rasi

- 200 g de carne în bucati mici (miel, vita sau pui)

- Saffron (optional)

- 2 lingura Pasta de tomate

- 1 litru de apa

- 2 catei usturoi

- sare, piper, ghimbir, boia dulce.

- ulei de masline

- 1 / 2 ceasca de faina

- 1 / 2 ceasca de taitei

Preparare

  • Se pune uleiul de masline într-o oala sub presiune (aproximativ 5 linguri), se adauga suc de rosii, patrunjel, coriandru, telina, naut, linte, ceapa, carne, usturoi, toate condimentele si se acopera cu apt. Se lasa sa fiarba 30 de minute.
  • Se adauga pasta de rosii, apoi taitei . Harira se ingrota prin adaugarea de faina diluata in apa, se amesteca tot timpu timp de 10 min. Harira nu trebuie sa fie groasa.
    inainte de servire se acreste cu putin lamâie.


Comentarii:

12/08/2011

Imi place

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenSupa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Gazpacho sau supa-salataGazpacho sau supa-salata

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: