Petitchef

Vinete coapte cu parmezan si sos de rosii

Altele
6 porții
20 min
70 min
Ușor
O recomand cu placere.

Ingrediente

Numarul de porții: 6
3 oua

Vinete (aprox. 1 kg)

3 felii paine

500 g sos de rosii

Oregano uscat

Busuioc uscat


100 g mozzarella

Hartie copt

Sare

Piper

Preparare

  • Intr-un bol batem ouale cu doua linguri de apa. In alt bol sau farfurie punem painea maruntita (prin blender sau razatoare), oregano, busuioc. Condimentam cu sare si piper.
  • Curatam vinetele si le taiem in felii groase de aproximativ un centimetru grosime. Le trecem prin ou si apoi prin compozitia de paine.
  • Intr-o tava, cu hartie de copt, coacem vinetele la cuptor timp de 10 minute pe fiecare parte. Dupa aceea le scoatem din cuptor si din tava. Inlaturam hartia de copt si pregatim tava: adaugam jos un strat de pasta de tomate. Continuam cu jumatatea din cantitatea de vinete iar peste alt strat de sos, jumatatea din cantitatea de mozzarella. Mai punem un strat de vinete, sos, mozzarella iar deasupra parmezanul.
  • Dam la cuptor timp aproximativ o ora pana ce se rumeneste bine deasupra si vinetele devin moi.
  • Servim preparatul dupa ce se raceste 5 minute.

Poze

Vinete coapte cu parmezan si sos de rosii, poza 1Vinete coapte cu parmezan si sos de rosii, poza 2Vinete coapte cu parmezan si sos de rosii, poza 3Vinete coapte cu parmezan si sos de rosii, poza 4



Comentarii:

20/09/2014

Arata f.bine gustoase

(0) (0) Abuz
20/09/2014

FB AM FACUT SI A FOST GUSTOS

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Vinete gratinate cu rosii si mozzarella
Vinete gratinate cu rosii si mozzarella
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Vinete cu sos de rosii
Vinete cu sos de rosii
4 porții
45 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Vinete cu parmezan
Vinete cu parmezan
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Toast cu pesto si parmezan
Toast cu pesto si parmezan
12 porții
20 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Romesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosiiMerele coapte, un desert clasic de iarna!Merele coapte, un desert clasic de iarna!Cine nu iubeste salata de vinete?Cine nu iubeste salata de vinete?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: