Petitchef

Penne cu vinete si sos de rosii

Felul principal
4 porții
40 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Vinetele se spala, se taie felii de ~1 cm grosime, se presara cu sare si se lasa sa iasa apa din ele timp de 20 min.
  • Sosul de rosii se pregateste in felul urmator: se taie ceapa fin si prajeste in 2 linguri de ulei, impreuna cu usturoiul taiat feliute subtiri, care-si va lasa o aroma fantastica - culoarea dupa prajire trebuie sa fie aurie.Se adauga morcovul taiat cat mai mic (poate fi si ras), se caleste putin, apoi rosiile si se lasa sa fiarba cam 20-25 de minute (cat sa se inmoaie bine morcovul).Se sareaza,pipereaza dupa gust.
  • Vinetele se sterg cu prosop de hartie, apoi se prajesc la foc mic in cele 3-4 linguri de ulei de masline (atentie ca absorb extrem de mult ulei).Se presara cu oregano in timpul prajirii.
  • Pastele se pregatesc urmand instructiunile de pe pachet si in functie de preferinta voastra pentru o textura al dente sau dimpotriva, bine facute.
  • Pastele fie se amesteca cu sosul de rosii si vinetele taiate bucatele, fie se aseaza un strat de rosii deasupra lor, apoi decorat cu vinete si busuioc, si eventual parmezan.

Poze

Penne cu vinete si sos de rosii, poza 1
Penne cu vinete si sos de rosii, poza 2

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Penne gratinate




Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Penne cu sos de rosii si branza
Penne cu sos de rosii si branza
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Penne cu ciuperci si sos de ardei
Penne cu ciuperci si sos de ardei
4 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Penne cu dovlecel, rosii si cascaval la cuptor
Penne cu dovlecel, rosii si cascaval la cuptor
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Penne gratinate
Penne gratinate
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Gratin de orez cu rosii
Gratin de orez cu rosii
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rulouri cu vinete si parmezan
Rulouri cu vinete si parmezan
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Romesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosiiZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăCine nu iubeste salata de vinete?Cine nu iubeste salata de vinete?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.