Petitchef

Compot din boabe de struguri

Altele
4 porții
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

1. Pentru consumul imediat:

500 g boabe de struguri,

250 g zahar

cateva picaturi zeama de lamaie


2. Pentru iarna :

3 kg boabe de struguri

3 l apa,

1 kg zahar

cca 10 g sare de lamaie.

Preparare

  • Se spala strugurii foarte bine alternand apa calduta cu apa rece pentru a scapa de orice urma de substanta chimica cu care au fost stropiti si de eventualele mici vietati intalnite adeseori in ciorchinele de struguri. Se aduna cu grija boabele de struguri si se scurg bine de apa.
  • Se fierbe un sirop din apa si zahar,iar dupa gust se pot adauga cateva picaturi de zeama de lamaie.Se adauga boabele de struguri ,se fierb pana devin moi.,iar dupa fierbere se mai tine oala acoperita pana se raceste.
  • Boabele de struguri pregatite ca mai sus,se aseaza in borcane pana la ?gulerul? borcanului si se acopera cu siropul preparat din apa,zahar,sare de lamaie.
  • Se sterilizeaza cca 30 min.Borcanele se invelesc individual in hartie pt fierbere.Timpul de sterilizare se masoara din momentul inceperii fierberii,pana la oprirea focului.Racirea se face de la sine,la temperatura camerei.Lasati borcanele in vasul in care au fiert pana a doua zi.



Comentarii:

04/12/2012

Sper sa-mi iase....:)

(0) (0) Abuz
24/08/2011

Rryt

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Compot cocktail
Compot cocktail
4 porții
35 min
Foarte ușor
Rețetă Compot de caise
Compot de caise
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Compot de gutui
Compot de gutui
10 porții
1h40m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Struguri cu proseco
Struguri cu proseco
10 porții
3 ore
Foarte ușor
1 / 5
Rețetă Mantecados
Mantecados
6 porții
1h10m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cateva lucruri interesante despre uleiul din samburi de struguriCateva lucruri interesante despre uleiul din samburi de struguriCateva curiozitati despre struguriCateva curiozitati despre struguri

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: