Icre din seminte de chia (raw vegan)

(4.12/5 - 112 voturi)
15 comentarii


Ingrediente:

100 g alge
30 g seminte de chia
3 fire de ceapa verde
zeama de la 1/2 lamaie
1 lingurita mustar
ulei de canepa dupa gust
500 ml apa de izvor
sare de Himalaya dupa gust

Preparare:

Algele se pun la hidratat in apa pentru 30 de min. Dupa care scurgem apa de pe ele si le maruntim cu ajutorul robotului. In apa ramasa inmuiem semintele de chia timp de 15 min. Eu prefer sa le pun intr-un borcan cu capac si sa le agit periodic, ca sa ramana compozitia omogena si sa nu se lipeasca semintele intre ele.
Amestecam cu mixerul algele, semintele de chia, mustarul si zeama de lamaie, adaugand gradat uleiul de canepa. La final adaugam sarea si ceapa (numai partea alba) taiata marunt. Cantitatile sunt pur orientative, putem sa ajustam totul dupa bunul plac.


Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii:

1 / 5gabem1959
Postat 11/12/2013, 04:03

DEX: ÍCRĂ, icre, s. f. (Mai ales la pl.) 1. Denumire generică pentru ovulele de pește. ◊ Icre negre = icre de culoare cenușiu-închis sau neagră, produse de morun, nisetru sau păstrugă; caviar. Icre de Manciuria = icre de culoare roșie-portocalie, produse de unii pești din Oceanul Pacific. 2. (Pop.) Partea moale a pulpei piciorului. – Din sl. ikra. Învață să vorbești ROMÂNEȘTE !!! Salvia hispanica, cunoscut sub numele de Chia, este o specie de planta cu flori din mentă familie, Lamiaceae , originara din centrul si sudul Mexicului si Guatemala. [1] din secolul 16 Codex Mendoza face dovada că a fost cultivat de Aztec în pre -columbiene ori, istoricii economici au sugerat că a fost la fel de important ca porumbul ca o cultură alimente. [2] Acesta este încă folosit în Mexic și Guatemala, uneori cu solul semințe sau cu semințe întregi folosite pentru băuturi nutritive si ca o sursa de hrana. Gabriel PS:le puteai spune simplu „icre false” din....

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 10/12/2013, 08:06

Nu am mai citit o asemenea reteta si, desi sunt interesata in a incerca tot felul de retete, aceasta chiar nu ma tenteaza. De unde iau apa de izvor? Ca locuiesc in Bucuresti, la bloc! iar de sare de Himalaya nu am auzit. Atentie, la uleiul de canepa! sa nu dea dependenta, chiar daca este obtinut din Canabis sativum si nu din Canabis indica!

(0) (0) Abuz
3 / 5
Postat 22/12/2013, 16:20

Ingredientele cele mai sanatoasa Sare de Himalaia exista de ani buni in mag nat Romania si este cea mai complexa si de mancat sare !!! Asa ca ,va rog,folositi va flexibilitatea mintii Decat sa carcotiti,de dragul carcotitului,mai bine mancati chia,veti avea o minte mai calma,flexibila si mai sclipitoare

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 20/04/2014, 18:34

Draga doina ar trebui sa va lasati de publicat retetele astea ca este un motiv daca va critica toti nu credeti???????????

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 12/02/2014, 15:13

Eu am mancat ceva asemanator,este foarte delicioasa si sanatoasa!

(0) (0) Abuz
1 / 5manuela-liliana
Postat 09/12/2013, 17:45

Blasfemie culinara, sa spui icre la maclavaisul asta...

(0) (0) Abuz
1 / 5Theodora
Postat 09/12/2013, 16:20

Voi chiar mincati asa ceva??????porarie curata .

(1) (0) Abuz
1 / 5
Postat 13/04/2012, 21:16

Bleacs... am facut o si e groaznicaaaa

(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (15)

Întrebări:


Video sugerat




Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Delicii din cufarul marii - salata de icreDelicii din cufarul marii - salata de icreCine nu iubeste salata de vinete?Cine nu iubeste salata de vinete?Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Notificări
Pentru a nu pierde nimic de pe Petitchef, activați notificările.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:
(c) Madeinwork | Mențiuni legale