Petitchef

Icre din seminte de chia (raw vegan)

Antreuri
2 porții
30 min
30 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
100 g alge

30 g seminte de chia

3 fire de ceapa verde

zeama de la 1/2 lamaie

1 lingurita mustar

ulei de canepa dupa gust

500 ml apa de izvor

sare de Himalaya dupa gust

Preparare

  • Algele se pun la hidratat in apa pentru 30 de min. Dupa care scurgem apa de pe ele si le maruntim cu ajutorul robotului. In apa ramasa inmuiem semintele de chia timp de 15 min. Eu prefer sa le pun intr-un borcan cu capac si sa le agit periodic, ca sa ramana compozitia omogena si sa nu se lipeasca semintele intre ele.
    Amestecam cu mixerul algele, semintele de chia, mustarul si zeama de lamaie, adaugand gradat uleiul de canepa. La final adaugam sarea si ceapa (numai partea alba) taiata marunt. Cantitatile sunt pur orientative, putem sa ajustam totul dupa bunul plac.



Comentarii (15):

22/12/2013

Ingredientele cele mai sanatoasa Sare de Himalaia exista de ani buni in mag nat Romania si este cea mai complexa si de mancat sare !!! Asa ca ,va rog,folositi va flexibilitatea mintii Decat sa carcotiti,de dragul carcotitului,mai bine mancati chia,veti avea o minte mai calma,flexibila si mai sclipitoare

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
gabem1959, 11/12/2013

DEX: ÍCRĂ, icre, s. f. (Mai ales la pl.) 1. Denumire generică pentru ovulele de pește. ◊ Icre negre = icre de culoare cenușiu-închis sau neagră, produse de morun, nisetru sau păstrugă; caviar. Icre de Manciuria = icre de culoare roșie-portocalie, produse de unii pești din Oceanul Pacific. 2. (Pop.) Partea moale a pulpei piciorului. – Din sl. ikra. Învață să vorbești ROMÂNEȘTE !!! Salvia hispanica, cunoscut sub numele de Chia, este o specie de planta cu flori din mentă familie, Lamiaceae , originara din centrul si sudul Mexicului si Guatemala. [1] din secolul 16 Codex Mendoza face dovada că a fost cultivat de Aztec în pre -columbiene ori, istoricii economici au sugerat că a fost la fel de important ca porumbul ca o cultură alimente. [2] Acesta este încă folosit în Mexic și Guatemala, uneori cu solul semințe sau cu semințe întregi folosite pentru băuturi nutritive si ca o sursa de hrana. Gabriel PS:le puteai spune simplu „icre false” din....

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
Lori
Lori, 09/12/2013

BUNAAAAA

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/06/2014

Arata ca o voma

(0) (0) Abuz
20/04/2014

Draga doina ar trebui sa va lasati de publicat retetele astea ca este un motiv daca va critica toti nu credeti???????????

(1) (0) Abuz
12/02/2014

Eu am mancat ceva asemanator,este foarte delicioasa si sanatoasa!

(0) (0) Abuz
10/12/2013

Nu am mai citit o asemenea reteta si, desi sunt interesata in a incerca tot felul de retete, aceasta chiar nu ma tenteaza. De unde iau apa de izvor? Ca locuiesc in Bucuresti, la bloc! iar de sare de Himalaya nu am auzit. Atentie, la uleiul de canepa! sa nu dea dependenta, chiar daca este obtinut din Canabis sativum si nu din Canabis indica!

(1) (0) Abuz
manuela-liliana, 09/12/2013

Blasfemie culinara, sa spui icre la maclavaisul asta...

(0) (0) Abuz
09/12/2013

Oribil

(1) (0) Abuz
Theodora, 09/12/2013

Voi chiar mincati asa ceva??????porarie curata .

(1) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Icre de fasole
Icre de fasole
2 porții
35 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Icre de crap
Icre de crap
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Icre de crap
Icre de crap
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Cheesecakes vegan
Cheesecakes vegan
6 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Crumble cu mere (vegan si fara gluten)
Crumble cu mere (vegan si fara gluten)
6 porții
40 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Retete Raw veganRetete Raw veganDelicii din cufarul marii - salata de icreDelicii din cufarul marii - salata de icreRaw (food) nu e chiar atat de rau!Raw (food) nu e chiar atat de rau!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: