Petitchef

Cartofi cu smantana vegetala

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Preparare

  • Cartofii fierti si raciti se pun in paharul blenderului cu sare, zeama de lamaie si lapte de soia, cat sa-i acopere pret de ~ o palma. Mixati pana rezulta o pasta semi-fluida, insa nu foarte groasa. Gustati si vedeti daca mai trebuie sare sau lamaie.
  • Apoi, adaugati ulei putin cate putin, ca la maioneza. Trebuie sa obtineti un sos de consistenta unei smantani mai lichide, din nou nu foarte gros.
    Cartofi cu smanatana vegetala (cantitati aproximative pentru o tava mare de aragaz).
  • Se incalzeste cuptorul la foc potrivit (180-200grade). Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie felii mai groase decat cele pentru cartofii prajiti. Ceapa se feliaza cat mai subtire posibil.
  • Intr-un bol mare se amesteca ceapa cu cartofii. Se adauga sosul si putina vegeta si se amesteca bine. Se toarna cartofii in tava mare de aragaz se pun deasupra frunzele de dafin si se dau la copt 50 minute sau pana cand sosul tinde sa prinda compozitia branzei, adica sa se intinda, iar cartofeii sunt copti.
L Lifestyle blog





Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Cartofi cu smantana si ciuperci
Cartofi cu smantana si ciuperci
1 porții
1 oră
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Cartofi noi cu marar si sos de smantana
Cartofi noi cu marar si sos de smantana
2 porții
45 min
Foarte ușor
2.8 / 5
Rețetă Cartofi copti cu smantana si ceapa verde
Cartofi copti cu smantana si ceapa verde
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Cartofi prajiti, aurii si crocanti
Cartofi prajiti, aurii si crocanti
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Cartofi copti - petitchef
Cartofi copti - petitchef
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
8 porții
1h35m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Pleurotus – carnea vegetalaPleurotus – carnea vegetalaSosul cu smantanaSosul cu smantanaGanache sau combinatia perfecta a ciocolatei cu smantanaGanache sau combinatia perfecta a ciocolatei cu smantanaCel mai apreciat desert romanesc, papanasii!Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.