Petitchef

Tarta alsaciana cu ceapa (tarte à l'oignon à l'alsacienne)

Antreuri
6 porții
25 min
35 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

Preparare

  • Se prepara aluatul cu cel putin 30 minute inainte si se pune la frigider. Se poate prepara si cu aluat de tarta(sarat) din comert. Se intinde foaia de tarta intr-o forma unsa cu un pic de unt. Se caramelizeaza intr-o tigaie, in unt, ceapa taiata solzisori si baconul. Se lasa sa se raceasca un pic, apoi se amesteca cu frisca lichida sau smantana, cu cascavalul ras, se pune piper, sare, nucsoara dupa gust. Compozitia se rastoarna peste foaia de tarta(impunsa din loc in loc cu frurculita sa se elimine aerul). Se coace la cuptorul preincalzit(la 200°C pentru cele electrice). Se poate servi rece, ca aperitiv sau calda acompaniata de salata verde.

Întrebări:




Comentarii:

01/07/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
17/03/2013

Multumesc de reteta!O voi face si eu.

(0) (0) Abuz
07/12/2012

Buna

(0) (0) Abuz
17/11/2011

Delicios

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu ceapa verde
Tarta cu ceapa verde
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tarta cu ceapa
Tarta cu ceapa
6 porții
2h10m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tarta tropeziana
Tarta tropeziana
8 porții
5h40m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si fasole rosie
Tarta cu ciocolata si fasole rosie
10 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu maroilles
Tarta cu maroilles
4 porții
50 min
Foarte ușor
3.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Ceapa - istorie si curiozitatiCeapa - istorie si curiozitatiUn fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.