Petitchef

Bomboane de ciocolata cu umplutura de migdale

Aperitiv
6 porții
20 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Albusul de ou se bate cu furculita ca pentru omleta. Migdalele macinate se amesteca cu zaharul pudra si coaja rasa de portocala, apoi se adauga sucul de lamaie, lichiorul si atata albus de ou cat este necesar pentru a obtine o compozitie asemanatoare cu un aluat mai lipicios. Pasta rezultata se inveleste cu o folie de celofan si se da la frigider pentru o ora.
  • In etapa urmatoare vom rememora vremurile cand ne jucam cu plastilina: se scoate pasta de migdale de la rece si se modeleaza guguloaie, cubulete, bastonase, semiluni sau stelute dupa imaginatia si talentul fiecaruia.
  • Apoi se marunteste ciocolata si se topeste la bain-marie. Adaugat in ciocolata si cateva picaturi de ulei pentru a obtine niste bomboane lucioase. Bombele din pasta de migdale se ineaca in ciocolata topita, apoi se pun la uscat pe o hartie de copt. Bomboanele se lasa sa se usuce la temperatura camerei de pe o zi pe alta.
  • Din cantitatile de mai sus obtinut aproximativ 40 de bomboane aratoase.Nu uitat ca suntem in perioada sarbatorilor de iarna asa ca facut rost de putina hartie colorata si invelit cateva din bomboanele mele cu ea. Si uite asa anul acesta voi avea bomboane de pom preparate acasa.
  • Iar cu o folie de celofan, o fundita rosie si cateva bomboane de ciocolata obtinut si un cadou dulce de pus sub brad pentru cei dragi.


Poze

Bomboane de ciocolata cu umplutura de migdale
Bomboane de ciocolata cu umplutura de migdale - poza 2
Bomboane de ciocolata cu umplutura de migdale - poza 3
Bomboane de ciocolata cu umplutura de migdale - poza 4
Bomboane de ciocolata cu umplutura de migdale - poza 5
Bomboane de ciocolata cu umplutura de migdale - poza 6
Bomboane de ciocolata cu umplutura de migdale - poza 7

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Bomboane de casa cu caramel sarat si migdale
Bomboane de casa cu caramel sarat si migdale
6 porții
1 oră
Ușor
3.3 / 5
Rețetă Bomboane de casa cu nuca de cocos
Bomboane de casa cu nuca de cocos
6 porții
1 oră
Ușor
5 / 5
Rețetă Bomboane kinder schoko-bons
Bomboane kinder schoko-bons
6 porții
1 oră
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Fursecuri cu ciocolata, alune si migdale
Fursecuri cu ciocolata, alune si migdale
14 porții
27 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ciocolată liège, cremă de ciocolată vieneză
Ciocolată liège, cremă de ciocolată vieneză
3 porții
4 h 10 m
Foarte ușor

Articole conexe

Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Laptele de migdale – miracolul vegetal Laptele de migdale – miracolul vegetal

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează