Petitchef

Briose de paste

Aperitiv
15 porții
45 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 15
Pentru aluat

100 g unt

150 g zahar brun

1 plic zahar vanilat bourbon

6 oua, separate

coaja rasa si zeama de la 1 portocala

2 lingurite esenta de vanilie

360 g faina

1 plic praf de copt

100 g migdale macinate

260 g cirese confiate, tocate marunt

Pentru decor

DECOR CU OUA

100 g zahar pudra amestecat cu 1-2 linguri zeama de lamaie

bomboane in forma de ou

BRIOSE-PUI cu frisca si nuca de cocos

100 ml frisca lichida

100 g nuca de cocos, usor prajita

3 migdale intregi

bomboane/jeleuri rosii

BRIOSE-PUI cu branza si nuca de cocos

500 g Quark sau alta branza cremoasa

1 plic pudding de vanilie

250 ml lapte

200 g zahar pudra

1 plic Finesse Bourbon-Vanilla Aroma

100 g nuca de cocos, usor prajita

3 migdale intregi

bomboane/jeleuri

Preparare

  • Preparare Pentru aluat, se incalzeste cuptorul la 180?C.Se tapeteaza cu foi speciale 1-2 tavi de brioseIntr-un vas, se bate untul cu zaharul brun si zaharul vanilat bourbon.Se adauga galbenusurile, coaja rasa si zeama de portocala si esenta de vanilie si se amesteca.
  • Intr-un vas se amesteca faina cu praful de copt si migdalele macinate apoi se inglobeaza in amestecul cu galbenusuri. Intr-un alt vas se bat albusurile spuma cu un praf de sare apoi se inglobeaza in restul ingredientelor.Se inglobeaza si ciresele confiate apoi se imparte aluatul in tava.Se dau briosele la copt 20-30 minute pana cand au crescut si s-au rumenit.
  • Pentru briosele cu oua, se ung briosele cu glazura obtinuta din zaharul pudra si zeama de lamaie apoi se aseaza deasupra fiecarei briose cate 3 bomboane.Pentru briosele-pui cu frisca, se bate frisca pana cand se inatreste.Se desprind de pe briose foile in care s-au copt si se intorc invers.Se imbraca briosele in frisca batuta apoi se presara cu nuca de cocos.
  • Pentru cioc, se aseaza o migdala iar din jeleuri/bomboane rosii se pun picioruse.Pentru briosele-pui cu branza,se prepara pudding-ul cu 250 ml lapte conform instructiunilor de pe ambalaj apoi se lasa sa se raceasca complet. Se bate apoi pudding-ul racit cu branza, zaharul pudra si esenta Finesse Bourbon-Vanilla Aroma.
  • Se desprind de pe briose foile in care s-au copt si se intorc invers.Se imbraca briosele in crema de branza apoi se presara cu nuca de cocos.Pentru cioc, se aseaza o migdala iar din jeleuri/bomboane se pune creasta.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Briose cu visine si glazura roz
Briose cu visine si glazura roz
12 porții
1h10m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Briose cu visine si glazura roz
Briose cu visine si glazura roz
12 porții
1h10m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Briose englezesti
Briose englezesti
15 porții
2 ore
Ușor
Rețetă Briose englezesti cu ou si bacon
Briose englezesti cu ou si bacon
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Salata de paste - simpla si rapida
Salata de paste - simpla si rapida
6 porții
25 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Vopsirea oualor de PasteVopsirea oualor de Paste20 de idei de aperitive pentru masa de Paste20 de idei de aperitive pentru masa de PasteOul de Paste - Simbol al InvieriiOul de Paste - Simbol al Invierii

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: