Petitchef

Castraveti Murati la Rece

Aperitiv
4 porții
40 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Spalam castravetii ,curatam hreanul si il taiem bastonase . Limpezim in apa rece mararul si cimbrul uscat . Asezampe fundul borcanelor crengute de marar si cimbru si apoi asezam frumos si castravetii spalati.
  • Punem peste castravetii deja asezati in borcane semintele de mustar, piper boabe si printre ei punem si 3 bastonase de hrean si cine doreste ca castraveciorii murati sa fie mai picant poate sa adauge la 1 borcan si cate un ardei iute.
  • Castravetii fiind asezati in borcane ne apucam sa pregatim solutia de murat. Intr-un vas punem cele 6 cani de apa rece si 2 cani de otet ,20 linguri zahar , 6 linguri sare la vrac si 1 lingura mare salicil ( sau praf conservant ) .
  • Amestecam pana sarea , zaharul si salicilul se dizolva dupa care turnam peste castravetii din borcane. Capsam borcanele si le asezam frumos in camara.Vom observa ca in decurs de 2 ore castravetii incep sa isi schimbe culoarea .Circa in 2 saptamani sunt deja perfecti murati pentru a fi consumati .
  • Aceasta cantitate de solutie preparata ajunge pentru aproximativ 4-5 borcane de 800 ml. In functia de numarul borcanelor atatea portii de solutie preparati. Daca va plac castravetii mai acrii
    folositi : 5 cani apa, 3 cani otet restul ingredientelor ramand neschimbate .


Poze

Castraveti Murati la Rece, poza 1
Castraveti Murati la Rece, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

26/11/2013

FOARTE BUNA

(0) (0) Abuz
15/10/2012

Super imi place

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Supa de tortellini
Supa de tortellini
3 porții
25 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Hamburger in stil Sloppy Joe
Hamburger in stil Sloppy Joe
4 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ouă benedict: rețeta perfectă pentru micul dejun!
Ouă benedict: rețeta perfectă pentru micul dejun!
4 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua! O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua! O delicatesa din antichitate – sparanghelul O delicatesa din antichitate – sparanghelul

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.