Parjoale moldovenesti

(4.55/5 - 455 voturi)
61 comentarii


Ingrediente

- 500 g carne de porc macinata(sau de vaca sau de miel sau un mix)
- 1 ceapa medie taiata fin(care o calim in prealabil in ulei pana devine transparenta)
- 1 felie de paine muiata in lapte
- 1 morcov taiat fin (sau razalit)
- 1 cartof taiat fin (sau razalit)
- 1 ou
- sare/piper
- 2 linguri de patrunjet taiat fin
- 2 linguri de marar taiat fin
- 2 linguri pesmet
- 100 g de ulei

Preparare

Etapa 1

Se amesteca toate ingredientele inafara de pesmet si de ulei. Se formeaza in mana bilute de carne care se dau prin pesmet si se aplatizeaza apoi cu palma.

Etapa 2

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se prajesc pe o parte, apoi pe cealalta pana sunt rumenite bine si sunt facute inclusiv in interior. Se servesc cu paine, cu cartofi pireu sau cu salata.

Etapa 3

Mie imi place sa le mananc intr-un sfert de bagheta, care o tai in doua si adaug pe ele rosii taiate cubulete, amestecate cu usturoi zdrobit si niste cascaval razalit. Apoi bag sandwich-ul rezultat la cuptor cam 10-15 minute.




Punctează această reţetă:

Comentarii (61):

4 / 5
Postat 02/07/2015, 07:36

1De ce trebuie sa mai calesti ceapa inainte?-2Mor cand vad scris si cand aud cuvantul "razalit"!Nu e mai usor "morcov ras", " cartof ras"?-3In parjoale si chiftelute e mai bine sa pui cartoful fiert si pasat.Sanatati (ca tat is moldovinesti parjoalili)

(1) (0) Abuz
5 / 5
Postat 25/10/2013, 22:21

Asa este ,dar ai uitat usturoiul,nu exista parjoale moldovenesti fara usturoi,la cantitatile de mai sus merg 3 catei mari in rest e perfect

(1) (1) Abuz
2 / 5
Postat 03/01/2013, 19:32

Nu vad rostul de a cali ceapa in ulei. Se adauga calorii nejustificate unui fel de mancare care poate fi gustos si daca este mai sanatos.

(1) (0) Abuz
5 / 5
Postat 27/01/2017, 15:21

Buna rețeta . Eu le dau prin făina de grâu in care adaug putina boia de ardei dulce . Sunt mai aspectuoase . Neaparat usturoi !

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 16/09/2016, 10:46

Reteta asta poate fi folosita pentru tot felul de chiftele.... dar nu la parjoale moldovenesti. Nu are usturoi ! Mai incercati !

(0) (1) Abuz
5 / 5
Postat 09/03/2013, 08:24

Me gusta mucho!eu si in spania gatesc mancare romaneasca dar mai ales piftelute moldovenesti k doar sunt moldoveanca

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 01/07/2015, 10:04

"razalit", "care o calim", "care o tai" - chiar ar fi bine sa o tai de aici si sa mai inveti romaneste!

(1) (0) Abuz
5 / 5
Postat 12/07/2015, 13:45

Ce hot dog ,ce mc donald's ce kfc ce alea alea !!!mananci parjoale de crapi !!! super!!!

(0) (0) Abuz
5 / 5stiuca
Postat 16/09/2016, 09:24

Fara usturoi nu au gust ,din comentarile unora .,vorba la nepotica mea LECA LECA

(1) (0) Abuz
5 / 5
Postat 28/03/2014, 17:53

Le fac la fel dar coapte in cuptor..nu sant greu de digerat si elimin prajitul

(2) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Întrebări:



Rețete inrudite


Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei
(c) Madeinwork | Mențiuni legale