Petitchef

Fasole cu ciolan afumat

Felul principal
2 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
un ciolan afumat de porc

2 cani de fasole boabe


1/4 telia



4 cepe

pasta de tomate

boia de ardei

1 frunza de dafin


marar

Preparare

  • Fasolea pusa la inmuiat peste noapte se fierbe de 2 ori cate 5' si se arunca apa dupa fiecare fierbere.Dupa aceste operatiuni se pune fasolea la fiert cu sare si un pic de ulei . Se pune si ciolanul afumat care in prealabil a fost fiert si el 5' separat.
  • Cand apa incepe sa fiarba se pun legumele tocate (2 cepe,ardeiul) , radacinoasele date prin razatoare si foaie de dafin.
    Celelalte 2 cepe se toca solzisori si se pun la calit in ulei.
  • Cand ceapa devine sticloasa se adauga o lingurita de boia si apoi 1-2 linguri de pasta de tomate.
    Se adauga prajeala peste fasolea fiarta si se mai lasa 5'. Verdeata se adauga la 10' dupa ce mancarea este gata. Se serveste cu muraturi (varza, castraveciori, gogosari,etc)

Poze

Fasole cu ciolan afumat, poza 1
Fasole cu ciolan afumat, poza 2
Fasole cu ciolan afumat, poza 3
Fasole cu ciolan afumat, poza 4
Fasole cu ciolan afumat, poza 5
Fasole cu ciolan afumat, poza 6
Fasole cu ciolan afumat, poza 7

Întrebări:




Comentarii:

15/10/2011

A doua zii dupe REVELION e Excelenta

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Fasole cu ciolan afumat
Fasole cu ciolan afumat
6 porții
3h15m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Fasole cu ciolan afumat in paine
Fasole cu ciolan afumat in paine
4 porții
3h30m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Fasole cu ciolan afumat
Fasole cu ciolan afumat
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Salata de fasole boabe-Petitchef
Salata de fasole boabe-Petitchef
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Crochete de fasole alba
Crochete de fasole alba
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Rulouri de primavara cu somon afumat si mar
Rulouri de primavara cu somon afumat si mar
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiFasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: