Petitchef

VERINA CU RUCOLA SI SFECLA ROSIE

Aperitiv
6 porții
30 min
5 min
Foarte ușor
Pentru un aperitiv simplu si rafinat, optati pentru verina! Cu o prezentare placuta, gata in timp util datorita acestor paharute, este perfecta pentru a deschide masa de Craciun, de Anul Nou sau o cina tip bufet.
Un aperitiv vegetarian, fara gluten, facut in casa!

Video

YouTube

Ingrediente

6

Crema de sfecla rosie :

Mousse-ul de rucola :

Materiale

  • Mixer electric
  • chopper
  • 6 pahare mici
  • posh

Preparare

  • Etapa 1 - VERINA CU RUCOLA SI SFECLA ROSIE
    Intr-o tigaie topiti putin unt. Adaugați rucola si caliti pana se reduce la jumatate din volum.
  • Etapa 2 - VERINA CU RUCOLA SI SFECLA ROSIE
    Puneti rucola intr-un chopper impreuna cu 2 linguri de smantana lichida, sare, piper si tocati fin. Puneti acest amestec la rece.
  • Etapa 3 - VERINA CU RUCOLA SI SFECLA ROSIE
    Intr-un chopper puneti mascarpone, smantana lichida si sfecla rosie fiarta, sare, piper, si amestecati bine.
  • Etapa 4 - VERINA CU RUCOLA SI SFECLA ROSIE
    Umpleti fiecare pahar mic cu crema de sfecla. Apasati putin pentru a egaliza suprafata. Puneti la rece.
  • Etapa 5 - VERINA CU RUCOLA SI SFECLA ROSIE
    Adaugati 150 ml de smantana. Adaugati rucola tocata si amestecati usor cu un tel.
  • Etapa 6 - VERINA CU RUCOLA SI SFECLA ROSIE
    Umpleti un posh cu aceasta crema si puneti-o peste crema de sfecla. Puneti o frunza de rucola in fiecare pahar.
  • Etapa 7 - VERINA CU RUCOLA SI SFECLA ROSIE
    Gata!

Poze

VERINA CU RUCOLA SI SFECLA ROSIE, poza 1
VERINA CU RUCOLA SI SFECLA ROSIE, poza 2
VERINA CU RUCOLA SI SFECLA ROSIE, poza 3
VERINA CU RUCOLA SI SFECLA ROSIE, poza 4

Întrebări:




Comentarii:

szokeflorica, 04/01/2021

Super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
iuliana_viorica_t2020, 08/04/2021

Smantana lichida din mousse-ul de rucola este smantana pentru frisca,indulcita sau smantana lichida pentru gatit?

(0) (0) Abuz
ileana_j2018, 29/02/2020

Se poate folosi spanac în loc de rucola? Mulțumesc frumos!

(1) (0) Abuz
Răspuns Petitchef_ro:

Rucola are un gust usor amarui; spanacul un gust bogat, putin amar, putin acrisor, dar merge combinat cu smantana lichida. Incercati!


Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Bors de sfecla rosie
Bors de sfecla rosie
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Borș de sfeclă roșie
Borș de sfeclă roșie
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Salată rucola cu pere și sfeclă roșie
Salată rucola cu pere și sfeclă roșie
2 porții
10 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Humus cu sfecla rosie
Humus cu sfecla rosie
4 porții
5 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Supa de sfecla rosie - usoara si rapida
Supa de sfecla rosie - usoara si rapida
2 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Dahl cu linte rosie
Dahl cu linte rosie
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Rucola sau salata de papadie? Rucola sau salata de papadie? Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza Cum putem folosi sfecla rosie in preparatele culinare? Cum putem folosi sfecla rosie in preparatele culinare?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.