Verrine cu rucola si sfecla rosie

Aperitiv
Foarte ușor
35 min
48 Kcal

Pentru un aperitiv simplu si rafinat, optati pentru verina! Cu o prezentare placuta, gata in timp util datorita acestor paharute, este perfecta pentru a deschide masa de Craciun, de Anul Nou sau o cina tip bufet. Un aperitiv vegetarian, fara gluten, facut in casa!

Ingrediente

20

Crema de sfecla rosie :

Mousse-ul de rucola :

Materiale

  • Mixer electric
  • chopper
  • 6 pahare mici
  • posh

Preparare

Preparare30 min
Gătire5 min
  • VERRINE CU RUCOLA SI SFECLA ROSIE - Preparare etapa 1Intr-o tigaie topiti putin unt. Adaugați rucola si caliti pana se reduce la jumatate din volum.
  • VERRINE CU RUCOLA SI SFECLA ROSIE - Preparare etapa 2Puneti rucola intr-un chopper impreuna cu 2 linguri de smantana lichida, sare, piper si tocati fin. Puneti acest amestec la rece.
  • VERRINE CU RUCOLA SI SFECLA ROSIE - Preparare etapa 3Intr-un chopper puneti mascarpone, smantana lichida si sfecla rosie fiarta, sare, piper, si amestecati bine.
  • VERRINE CU RUCOLA SI SFECLA ROSIE - Preparare etapa 4Umpleti fiecare pahar mic cu crema de sfecla. Apasati putin pentru a egaliza suprafata. Puneti la rece.
  • VERRINE CU RUCOLA SI SFECLA ROSIE - Preparare etapa 5Adaugati 150 ml de smantana. Adaugati rucola tocata si amestecati usor cu un tel.
  • VERRINE CU RUCOLA SI SFECLA ROSIE - Preparare etapa 6Umpleti un posh cu aceasta crema si puneti-o peste crema de sfecla. Puneti o frunza de rucola in fiecare pahar.
  • VERRINE CU RUCOLA SI SFECLA ROSIE - Preparare etapa 7Gata!

Punctează această reţetă

FAQ ❓

Care sunt beneficiile consumului de sfeclă roșie?

Sfecla roșie este bogată în antioxidanți, vitamine și minerale, având efecte benefice asupra sănătății inimii și a sistemului imunitar.
Se recomandă smântână lichidă cu 30% grăsime pentru a obține o textură cremoasă și un gust bogat în mousse-ul de rucola.
Da, puteți folosi brânză de vaci sau ricotta, dar gustul și textura vor fi diferite față de cele obținute cu mascarpone.
Este recomandat să consumați verina în aceeași zi în care a fost preparată, dar o puteți păstra la frigider timp de 1-2 zile.
Nu, deoarece conține produse lactate precum mascarpone și smântână, dar se pot găsi alternative vegane pentru a adapta rețeta.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 48Kcal
  • Carbo: 1.3g
  • Grăsimi: 6.5g
  • Grăsimi sat.: 4.5g
  • Proteine: 0.7g
  • Fibre: 0.3g
  • Zahăr: 1.3g
  • ProPoints: 2
  • SmartPoints: 3
Informații nutriționale pentru 1 porție (31g)
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:
4.64/5, 25 voturi 3 comentarii

szokeflorica

Super

am gătit această rețetă
abuz

iuliana_viorica_t2020

Smantana lichida din mousse-ul de rucola este smantana pentru frisca,indulcita sau smantana lichida pentru gatit?

abuz

ileana_j2018

Se poate folosi spanac în loc de rucola? Mulțumesc frumos!

abuz
Răspuns Petitchef_ro:

Rucola are un gust usor amarui; spanacul un gust bogat, putin amar, putin acrisor, dar merge combinat cu smantana lichida. Incercati!