Petitchef

Fursecuri catifea roșie - red velvet cookies

Desert
8 porții
30 min
60 min
Ușor
Aceste fursecuri au fost făcute special pentru Moș Crăciun, dar sigur vor merge și cu alte ocazii.
Pentru că am ales varianta eco - fără coloranți , nu prea au ieșit ele de roșul acela aprins, dar Moșul le-a apreciat foarte mult și le-a păpat pe toate în seara când a venit cu cadourile :)

Ingrediente

Numarul de porții: 8
piure din 1 sfeclă roșie mare coaptă

2 linguri zeamă lămâie

1 lingură oțet

100 g unt

400 g făină

1 lingură praf de copt

200 g zahăr

1/2 linguriță sare

2 ouă

1 linguriță esență vanilie

100 ml smântână lichidă


Cremă:

100 g unt

250 g cremă de brânză

200 g zahăr pudră

1 linguriță esență vanilie

Preparare

  • Pregătim piureul de sfeclă roșie cu o zi înainte.

    Coacem sfecla înfășurată în folie de aluminiu în cuptorul încins la 200 grade C pentru 90 -100 minute sau până este coaptă bine.

    După ce se răcește, se curăță de coajă și se mixează bine cu un blender vertical.

    Pentru a-și păstra culoarea, se adaugă 2 linguri de zeamă de lămâie și o lingură oțet de vin.

    Încălzim cuptorul la 180 grade C.
    Tapetăm 2 tăvi cu hârtie pergament.
    Cernem făina cu praful de copt și sarea într-un castron.

    În alt castron batem untul cu zahărul până obținem o cremă pufoasă.
    Adăugăm pe rând cele 2 ouă, piureul de sfeclă și jumătate din cantitatea de făină.

    Amestecăm bine după fiecare ingrediente adăugat.

    Turnăm ușor smântâna, apoi adăugăm restul de făină.

    Aluatul va fi gros și lipicios.

    Folosindu-ne de o lingură punem grămăjoare de aluat în tăvile tapetate cu hârtie pergament.

    După cum se vede în poze, înainte de coacere, am avut un aluat de roșu intens, iar după coacere m-am cam supărat și nici nu am mai făcut poze :(

    Se coc pentru aprox. 15 minute și se lasă la răcit în tavă sau se scot dar nu se vor suprapune pentru a nu se lipi.

    Pentru cremă batem bine untul - la temperatura camerei cu crema de brânză și esența de vanilie.

    Adăugăm treptat zahărul pudră și batem până la omogenizare.

    Crema se ține la rece până se umplu fursecurile.

    Dacă nu le servesc imediat, se păstrează la frigider.
  • Poftă bună!

    În caz că vă mai rămâne cremă după umplere se pot orna și deasupra.

Poze

Fursecuri Catifea Roșie - Red Velvet Cookies, poza 1Fursecuri Catifea Roșie - Red Velvet Cookies, poza 2Fursecuri Catifea Roșie - Red Velvet Cookies, poza 3Fursecuri Catifea Roșie - Red Velvet Cookies, poza 4



Comentarii:

07/08/2014

Interesante, de incercat

(0) (0) Abuz
07/08/2014

Bunä reteta, dar stupid comentariul de la prezentare.

Aluminiul duce la dementä, alzeimer si altele...

(0) (0) Abuz
14/07/2014

Sa ne pregatim de acum cu astfel de retete pentru sarbatori.

(0) (0) Abuz
14/07/2014

Par gustoase aratoase

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Fursecuri de Paste (cu oua de ciocolata)
Fursecuri de Paste (cu oua de ciocolata)
7 porții
50 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Fursecuri 3 ingrediente
Fursecuri 3 ingrediente
4 porții
20 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Verina cu rucola si sfecla rosie
Verina cu rucola si sfecla rosie
6 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Fursecuri de catifea
Fursecuri de catifea
8 porții
2h20m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Fursecuri cu cereale si ciocolata - montignac
Fursecuri cu cereale si ciocolata - montignac
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Totul despre Sfecla Rosie!Totul despre Sfecla Rosie!Mon Chérie.... Rosie CherryMon Chérie.... Rosie CherrySalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: