Caisele sunt fructele de la care putem consuma cu moderatie sisamburii. Avand o culoare galben-auriu sau galben-portocaliusi unparfum aparte, caisele sunt fructele cele mai bogate in vitamina C si complexul de vitamine B dar si potasiu si betacaroten. Caisele isi arata adevarata aroma si parfumul inconfundabil in dulceata sau gemdar se simt bine alaturi de branzeturi (de oaie sau capra). In bucatarie se intalnesc in retete de prajituri precum Valurile Dunarii cu caise, Galuste cu caise, intr-o salata de fructe persana, dar pot fi ingredient pentru garnitura la carnea de porc si de rata. Caisata este un lichior de casa, care se serveste la desert, langa o prajitura cu fructe.
Ingrediente: 2 kg caise 700 gr zahar Sucul proaspat stors de la o lamaie 2 pliculete de Gelfix Super 3:1 de la Dr. Oetker (optional) Multicooker Philips 5...
Multi dintre noi ne aducem aminte prea rar ca trebuie sa mai consumam fructe, in starea lor naturala. Astazi procesarea alimentelor a ajuns la cel mai inalt nivel si credem ca, daca am baut un suc la cutie sau sticla „fara conservanti si coloranti” ne-am luat portia...
Ingrediente: Pentru aluatul "baba": 300 gr faina 1 lingurita de sare 40 gr zahar 15 gr drojdie de panificatie proaspata 3 œufs 90 gr unt Siropul : 750 ml apa...
Ingrediente: 12 caise 50 gr zahar brun 4 oua 80 gr de zahăr 1 pachet de zahar vanilat 100 gr de faina 1 plic praf de copt 1 varf de sare 75 gr pudra de migdale...
Ingrediente: 750 ml vin alb sec 500 gr capsune 1 portocala 1 lamaie verde 6 caise 40 gr zahar brun 330 ml limonada Pentru cuburile de gheata: fructe rosii...
Avand o culoare galben-auriu sau galben-portocaliu si un parfum aparte, caisele sunt fructele cele mai bogate in vitamina C si complexul de vitamine B dar si potasiu si betacaroten. Caisele isi arata adevarata aroma si parfumul inconfundabil in dulceata sau...
Ingrediente: Pentru panna cotta : 300 ml lapte 300 ml smantana 90 gr zahar 1 pastaie de vanille 3 foi de gelatina apa Pentru coulisul de caise: 150 gr de gem de...
Ingrediente: Pentru crema de patiserie: 245 gr lapte (225g + 20g) 75 gr de zahăr (40gr + 35gr) 1 păstaie de vanilie 2 gălbenușuri 22 gr amidon de porumb Pentru...
Ingrediente: 1 foietaj fara gluten 200 gr pudra de migdale 35 gr de amidon de porumb 40 gr zahar de cocos 1 varf de sare 200 ml smantana de migdale 3 linguri de...
Ingrediente: 9 caise 3 oua 300 ml lapte 1 lingurita esenta vanilie 50 gr faina 100 gr zahar brun 100 gr migdale pudra 50 gr unt 2 linguri de fulgi de migdale
Ingrediente: Comté Beaufort Bleu d’Auvergne Brie Munster Saint Marcellin Ossau Iraty Acompaniamente: dulceață de cireșe negre miere trufată (sau miere clasică)...
Ingrediente: 300 gr zahar 100 ml ulei 600 gr faina 3 linguri cacao 4 linguri gem acrisor (de caise, visine, prune) coaja rasa de lamaie netratata 1 plic zahar...