Petitchef

Cum se face un platou de brânzeturi?

Secretul este în selectarea brânzeturilor și în tăiere

Desert
6 porții
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Acompaniamente:

Materiale

  • 1 platou de servire
  • 1 cuțit pentru brânză

Preparare

  • Etapa 1 - Cum se face un platou de brânzeturi?
    Tăiați Beaufort în triunghiuri mici.
  • Etapa 2 - Cum se face un platou de brânzeturi?
    Tăiați Comté în bețe mici.
  • Etapa 3 - Cum se face un platou de brânzeturi?
    Tăiați Ossau Iraty, Bleu d'Auvergne și Brie în triunghiuri mari.
  • Etapa 4 - Cum se face un platou de brânzeturi?
    Tăiați Munster și Saint Marcellin în bucăți triunghiulare.
  • Etapa 5 - Cum se face un platou de brânzeturi?
    Aranjați totul pe un platou de servire sau o placă ardezie apoi adăugați mierea de trufe (sau mierea clasică), dulceața de cireșe negre și lingurile acestora.
  • Etapa 6 - Cum se face un platou de brânzeturi?
    Aranjați boabele de strugurii albi, caisele uscate și feliile de pâine între feliile de brânză. Platoul cu brânzeturi este gata!

Observații:

Cum să alegeți brânza pentru platou?
- Pentru brânzeturi tari (Comté, Beaufort): Abondance, Tomme de Savoie, Cheddar...
- Pentru brânzeturi albastre sau cu filaturi albastre (Bleu d’Auvergne): Fourme d’Ambert, Roquefort, Gorgonzola etc.
- Pentru brânzeturi moi cu coajă înflorită (Brie): Camembert, Chaource etc.
- Pentru brânzeturi cu coajă moale spălată (Munster): Patachouffe, Vacherin mont d’or...
- Pentru brânzeturi de capră (Sfântul Marcellin): Chabichou, Crottin...
- Pentru brânzeturi de oaie (Ossau Iraty): Petit Basque, Folie bergère…
- Pentru brânzeturi semi-tare: St-Nectaire, Petit Livarot...
Se poate face și un platou cu brânză regională (brânză din Pirinei de exemplu) sau un platou cu brânză de capră de exemplu.

Brânzeturile au anotimpuri?
Da, sezonul unei brânze depinde de nașterile animalelor, când animalul va produce lapte. Astfel, o capră va produce lapte doar din primăvară până în toamnă. Totuși, este necesar să se țină cont și de rafinarea brânzeturilor care poate dura un anumit timp! Nu ezitați să cereți sfatul vânzătorului de brânză, care vă va ajuta să alegeți cele mai bune brânzeturi ;-)

Cum să însoțiți un platou de brânză?
Aici am adăugat struguri albi, caise uscate, dulceață de cireșe negre (ideal pentru a însoți brânza de oaie), miere de trufe (dar bineînțeles ca puteți folosi miere clasica) și am adăugat bineînțeles felii de pâine pentru a însoți totul și face cele mai bune sandvișuri!
De asemenea, puteți adăuga mezeluri pentru a face un platou mixt generos!

Dacă sunt o femeie însărcinată, ce brânză să cumpăr pentru platou?
Brânzeturile care pot fi consumate de gravide sunt brânzeturile pasteurizate.

Tabla de brânzeturi: desert sau aperitiv?
Și, și ! Îți poți pregăti tabla de brânzeturi pentru un aperitiv, însoțită de mezeluri de exemplu, sau după masa principală, chiar înainte de desert!

Poze

Cum se face un platou de brânzeturi?
Cum se face un platou de brânzeturi? - poza 2
Cum se face un platou de brânzeturi? - poza 3
Cum se face un platou de brânzeturi? - poza 4
Cum se face un platou de brânzeturi? - poza 5
Cum se face un platou de brânzeturi? - poza 6

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Brie cu migdale si caise
Brie cu migdale si caise
8 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Bilute energizante cu caise
Bilute energizante cu caise
6 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Carbonnade flamande - petitchef
Carbonnade flamande - petitchef
6 porții
4 h 15 m
Foarte ușor
3.9 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează