Ingrediente: 220 g biscuiti cu cacao 120 g unt 2 pachete branza dulce 200 g zahar 4 oua 200 ml smantana pentru gatit 160 g + 100 g ciocolata neagra 100 g ciocol...
Ingrediente: 300g aluat de cozonac 150g cacao, 12 linguri zahar, 3 linguri lapte, 1 esenta de rom (eu am folosit coniac, pentru ca sotului meu nu-i place romul),...
Ingrediente: Ingrediente: 225 gr faina 25 gr.cacao 2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 150 gr.ciocolata de menaj taiata bucatele mici ...
Ingrediente: Pentru partea de jos : 100 g unt 200 g ciocolată neagră amăruie 1 linguriță cafea instant 4 ouă 1 linguriță esență vanilie 1 praf de sare 100 g...
Ingrediente: Pentru baza de inghetata : 500 ml lapte uht 3,5%, 500 ml smantana (pentru frisca zuzu) 9 galbenusuri 200 g zahar Esenta de vanilie Pentru in...
In orice cofetarie ai intra este aproape imposibil sa nu-ti faca cu ochiul cateva eclere. Prajitura accesibila si foarte cunoscuta, eclerul este un produs de patiserie pregatit cu un aluat choux, umplut cu crema si acoperit cu diverse tipuri de glazura.
Ingrediente: 1 blat de tarta 140 gr unt fara sare 150 gr ciocolata de menaj 8 lingurite pudra de cacao un varf de lingurita de sare 4 oua 200 gr zahar pudra...
Ingrediente: 1 litru de frisca lichida sau smantana dulce l- ichida 150 g ciocolata alba 150 g ciocolata neagra 150 g ciocolata cu lapte 1/2 litru lapte 3 plicur...
Ingrediente: Un blat cumparat (ingrediente naturale) Sirop: 200 ml apa, esenta de rom, 100 gr zahar Crema de ciocolata neagra: 3 tablete de ciocolata cu lapte, 5...
De multe ori am intrat in restaurante doar pentru a testa desertul preferat, papanasii! I-am gustat in atatea feluri si moduri incat le-am pierdut sirul, asa ca astazi m-am decis sa va readuc in prim plan cateva retete. Eu va propun sa ii testati, gustati, apreciati,...
Ingrediente: 625 g frisca lichida; 60 g zahar brun; 12-13 g gelatina fin maruntita; 2 lingurite de ness dizolvate in 4 linguri de apa rece; esenta de vanilie. Pe...
Ingrediente: 100-120 g unt 20 linguri lapte 1 esenta de migdale coaja de lamaie 2 cani de fulgi de ovaz 1 cana jumatate de faina integrala 1 lingurita praf de cop...
Ingrediente: 210 g (1 1/2 cups) de faina 200 g (1 cup) zahar superfin 1 lingurita de praf de copt 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu 35 g (1/3 cup) cacao 170 g...
Ingrediente: 180 g faina 100-110 g zahar 1 plic praf de copt 1 ou 100 ml ulei 100 ml lapte (Eu mai adaug si putina smantana de pe lapte) Ciocolata taiata buc...
Ingrediente: 250 g de biscuiți cu unt 100 g unt 350 g ricotta 250 g mascarpone 200 ml de smântână lichidă 200 g ciocolată albă 3 ouă 1 lingură de amidon 1 ...
Ingrediente: Pentru aluat : 150 gr. faina; 100 gr. migdale macinate; 2 oua; 1 galbenus; 130 gr. unt; 120 gr. zahar pudra; 1 plic zahar vanilat. Pentru crema : ...
Ingrediente: Blatul: 200 g biscuiti (neindulciti ar fi cel mai bine) 80 g unt topit 50 g alune coapte la cuptor pt aproximativ 8 minute la 375F 2 linguri cacao ...
Ingrediente: 4 oua 180 g de zahar 200 g de faina 125 g de unt topit 75 g de ciocolata neagra (taiata bucatele) 50 g de alune (sau nuci, usor sfaramate) 50 g ...
Ingrediente: 4 oua, separate 120 g zahar 1 lingurita esenta de vanilie semintele rase de la 1 pastaie de vanilie ½ lingurita scortisoara macinata 50 ml ulei din s...
Ingrediente: Blat : 250 g faina 100 ml ulei 100 ml lapte gras 1 mana de stafide Putin cognac Esente 3 oua mari 400 g gem acrisor 1 plic praf de copt Putina zeama d...