Petitchef

Bavareza cu zmeura si ciocolata alba

Desert
12 porții
3 ore
Dificil
O prajitura fresh, putin acrisoara, perfecta pentru zile calduroase! Usoara si mai presus de toate fara gatit, va avea un efect "woooaw" !
Pas cu pas, va vom insoti in realizarea acestui desert 100% de casa. Vizionati videoclipul nostru pentru a reproduce cu usurinta aceasta minune dulce.

Ingrediente

Numarul de porții: 12

Baza de biscuiti:

200 gr biscuiti (tip Petit Beurre)

80 gr de unt


Mousse-ul bavarez cu ciocolata alba:

3 galbenusuri

40 gr zahar

200 ml lapte

2 foi de gelatina

170 gr de ciocolata alba

200 ml de smantana lichidă (30% grasime)


Mousse-ul de zmeura:

400 gr zmeura (proaspata sau congelata)

100 gr de zahar

4 foi de gelatina

400 ml smantana lichida (30% grasime)


Decorul:

370 gr de gem de zmeura

24 bucati zmeura proaspata

frunze de menta

Materiale

forma de copt cu inel de 28 cm diametru
Mixer electric
hartie de copt
craticioara

Preparare

  • Etapa 1 - Bavareza cu zmeura si ciocolata alba
    Baza de biscuiti :
    Faramitati biscutii in pulbere fina (folosindu-va de un chopper). Adaugati untul topit si amestecati bine.
  • Etapa 2 - Bavareza cu zmeura si ciocolata alba
    In partea de jos a tavii sau cercului, puneti o foaie de hartie de copt. Turnati amestecul de biscuiti si intindeti pentru a obtine un strat uniform și compact. Puneti in frigider.
  • Etapa 3 - Bavareza cu zmeura si ciocolata alba
    Mousse-ul bavarez cu ciocolata alba :
    Puneti foile de gelatina in apa rece.
    Se freaca galbenusurile cu zahar. Apoi adaugati laptele si amestecati bine.
  • Etapa 4 - Bavareza cu zmeura si ciocolata alba
    Puneti pe foc si amestecati constant cu o lingura de lemn. (Aceasta este crema de vanilie). Se amesteca pana cand crema se ingroașa usor (degetul trebuie sa lase o dunga pe lingura). Poate dura intre 10-15 minute.
  • Etapa 5 - Bavareza cu zmeura si ciocolata alba
    Luati de pe foc crema si adaugati gelatina scursa bine. Se amesteca apoi se adauga ciocolata alba taiata in bucati. Se amesteca pana se incorporeaza si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei timp de aprox 20 de minute.
  • Etapa 6 - Bavareza cu zmeura si ciocolata alba
    Apoi puneti smantana dvs. in crema, batand-o repede cu mixer electric. Adaugati-o la crema de ciocolata alba, amestecand usor.
  • Etapa 7 - Bavareza cu zmeura si ciocolata alba
    Se toarna acest amestec peste baza de biscuiti si se pune in frigider cel putin 3 ore.
  • Etapa 8 - Bavareza cu zmeura si ciocolata alba
    Mousse-ul de zmeura :
    Puneti foile de gelatina in apa rece. Intr-o craticioara puneti zmeura si zaharul si amestecati. Lasati pe foc mediu, amestecand ocazional timp de aproximativ 5 minute.
  • Etapa 9 - Bavareza cu zmeura si ciocolata alba
    Filtrati continutul pentru a elimina samburii si pulpa. Se adauga foile de gelatina in sosul inca fierbinte si se amesteca bine.
  • Etapa 10 - Bavareza cu zmeura si ciocolata alba
    Bateti smantana lichida- atentie trebuie sa fie rece. In timp ce ametecati adaugati coulisul de zmeura cald. Opriti si daca mai e nevoie amestecati usor cu o spatula.
  • Etapa 11 - Bavareza cu zmeura si ciocolata alba
    Se toarna spuma rezultata peste mousse-ul de ciocolată alba si niveleaza bine partea de sus. Se pune din nou la rece timp de 3 ore.
  • Etapa 12 - Bavareza cu zmeura si ciocolata alba
    Decorul :
    Incalziti gemul de zmeura timp de 1 minut in cuptorul cu microunde. Apoi filtrati pentru a indeparta pulpa si semintele.
  • Etapa 13 - Bavareza cu zmeura si ciocolata alba
    Apoi turnati gemul peste mousse de zmeura si rotiti forma pentru a distribui uniform gemul. Daca exista neuniformitati, le puteți ascunde prin decorare. Apoi se raceste 45 de minute.
  • Etapa 14 - Bavareza cu zmeura si ciocolata alba
    Aranjati zmeura proaspata pe marginea tortului.
  • Etapa 15 - Bavareza cu zmeura si ciocolata alba
    De asemenea, puteti pune frunze de menta intre zmeura.
  • Etapa 16 - Bavareza cu zmeura si ciocolata alba
    Gata!

Video

YouTube

Observații:

b> Zmeura: o puteti inlocui cu capsuni sau alte fructe.

Poze

Bavareza cu zmeura si ciocolata alba, poza 1
Bavareza cu zmeura si ciocolata alba, poza 2
Bavareza cu zmeura si ciocolata alba, poza 3
Bavareza cu zmeura si ciocolata alba, poza 4
Bavareza cu zmeura si ciocolata alba, poza 5

Întrebări:

Se poate folosi și praf de gelatina în loc de foi de gelatina?

Răspuns:

Se poate, dar respectati pasii de activare mentionati pe plic.




Comentarii:

nairdas, 14/02/2019

"Aceasta este crema de vanilie".
Habar nu aveti ce postati.
Unde-i "vanilia" ???

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de zmeura si ciocolata alba
Tort cu mousse de zmeura si ciocolata alba
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Bavareza cu zmeura
Bavareza cu zmeura
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Moelleux ciocolata-vanilie
Moelleux ciocolata-vanilie
10 porții
1h10m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Trufe cu ciocolata - Petitchef
Trufe cu ciocolata - Petitchef
20 porții
1h10m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Eclerele, tentatii dulciEclerele, tentatii dulciZmeura- izvor de vitamine si mineraleZmeura- izvor de vitamine si mineraleRasfat dulce de Valentine’s Day sau de DragobeteRasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.