Petitchef

Cea mai buna prajitura de Craciun

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Fructele uscate tocate se pun intr-un bol ceramic impreuna cu lichiorul si coaja si zeama de portocale. Se lasa sa se hidrateze. Cuptorul se preincalzeste la 140ºC. O tava cu diametrul de 23 cm se unge cu grasime si se tapeteaza cu hartie de copt.
  • Untul se bate spuma cu zaharul. Se adauga ouale batute si apoi faina si mirodeniile. Se amesteca apoi cu fructele hidratate, alunele si semintele de pin si se toarna in tava. Se da 2½ ore la cuptor.
  • Pana la consum se lasa sa stea invelita in hartia unsa in care s-a copt. Poate rezista pana la 3 saptamani.
  • Prajitura de Craciun cu fructe confiate si martipanBudinci individuale de CraciunPrajitura cu fructePlacinta de dovleacPrajitura de banane cu iaurtPrajitura cu fructe confiate.
  • Chec cu alunePrajitura cu fructe de sezonChec cu stafideBriose cu coji de portocale confiateNegrese delicioaseBiscuiti cu mierePaine cu nuci pecan si portocaleBudinca de coacazeCrema de mei cu fructe uscate.

A Alimentatie Copii ? Retete pentru Copii ? Nutritie Copii ? Retete Culinare ? Ghid Nutritie ? Specialist Nutritie ? Sfaturi Sanatoase





Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Este o prajitura extraordinar de buna.
Este o prajitura extraordinar de buna.
4 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Dulce pentru craciun: prajitura crem-caffe
Dulce pentru craciun: prajitura crem-caffe
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Prajitura de craciun
Prajitura de craciun
8 porții
1 h 40 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Buturuga de craciun cu clatite
Buturuga de craciun cu clatite
10 porții
3 h 30 m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Biscuiti - bradut pentru craciun
Biscuiti - bradut pentru craciun
8 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Aperitiv buturuga de crăciun
Aperitiv "buturuga de crăciun"
20 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

„Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta „Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o greseala Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o greseala O masa de Craciun spectaculoasa! O masa de Craciun spectaculoasa!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.