Petitchef

2 feluri de desert englezesc

Altele
6 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
120 g pesmet

120 g faina

1 ou

140 g stafide

120 g caise uscate tocate

120 g zahar

120 g unt la temperatura camerei, taiat bucatele

140 ml lapte

coaja rasa de la o portocala

jumatate lingurita de nucsoara

2 linguri ghimbir ras

Preparare

  • Budinca asta se face foarte usor, ca mai toate retetele lui Jamie de altfel. Pur si simplu punem toate ingredientele intr-un castron si amestecam bine cu o lingura pana se omogenizeaza.
  • Ungem un alt castron cu fundul mai bombat cu unt, punem compozitia in el si o nivelam bine. Punem o folie de aluminiu deasupra si o strangem cu grija. Castronul astfel pregatit se pune intr-o oala cu apa care fierbe usor, astfel incat apa sa urce cam pana la 2/3 din inaltimea castronului.
  • Aveti grija ce castron si ce oala alegeti, ca sa incapa unul in altul :D. Punem capacul oalei si lasam sa fiarba la foc mic, bolborosind usor, timp de 3 ore in care mai vedem cateva episoade.
  • Cand e gata punem un platou deasupra castronului si cu o miscare brusca dar ferma introarcea astfel incat budinca sa se dezlipeasca de castron si sa aterizeze pe platou. Jamie a pus cate o lingura de golden syrup pe fiecare felie si deasupra custard dar eu am mancat asa goala, cu un pahar de lapte.
  • A fost bun si asa dar azi, cu cateva imbunatatiri aduse de mine, a fost delicios. Mai ramasese cam jumatate in frigider si ca sa il readuc la viata l-a faramitat bucatele mici si l-a pus intr-un vas de ceramica termorezistent.
  • A batut separat doua oua, am adaugat o cana de lapte si o dusca de rom si apoi am turnat peste frimituri. Am asteptat vreo 5 minute sa absoarba din lichid si sa se incinga cuptorul apoi am bagat tava inauntru la 200 de grade si am lasat pana s-a umflat frumusel si s-a rumenit deasupra.
  • A mancat apoi o ditamai bucatoaia, cu doua linguri de iaurt gras si una de gem de zmeura deasupra.

Poze

2 feluri de desert englezesc, poza 12 feluri de desert englezesc, poza 2





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Desert simplu cu gelatina
Desert simplu cu gelatina
4 porții
10 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Placinta cu multe feluri de branza
Placinta cu multe feluri de branza
8 porții
50 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Gogosele din dovlecei - desert
Gogosele din dovlecei - desert
5 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Soufflé de foie gras
Soufflé de foie gras
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Bilute energizante cu caise
Bilute energizante cu caise
6 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Brie cu migdale si caise
Brie cu migdale si caise
8 porții
10 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii!Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii!Merele coapte, un desert clasic de iarna!Merele coapte, un desert clasic de iarna!Crème Brûlée – un desert periculos, periculos de bun!Crème Brûlée – un desert periculos, periculos de bun!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: