Petitchef

Cozonac cu de toate

Desert
8 porții
1 oră
1 oră
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Faina se cerne. In caz ca folositi drojdie uscata (este mai putin pretentioasa decat cea proaspata), se amesteca cu faina, daca nu faceti maiaua (se pune intr-un castron drojdia, se adauga apa calduta si cateva linguri de faina- lasati sa creasca) Laptele se pune pe foc si se adauga zaharul, mestecand pana la topire. Nu trebuie sa fiarba, doar sa fie caldut.

    2 oua si 2 galbenusuri se bat foarte bine cu mixerul, se adauga o jumatate de lingurita de sare, pliculetul de zahar vanilat si esenta de rom.

    Se amesteca faina cu laptele si cu oualele batute. Din cand in cand se pune cate un pic de ulei cald.
    Se framanta aproximativ 30 minute. (daca puteti mai mult nu strica).

    Se lasa la crescut intr-o camera unde este cald, pana se dubleaza ca volum.

    Intre timp se iau cele doua albusuri care au ramas , se adauga 2 linguri zahar si se bat pana se face spuma, se adauga nuca macinata, o fiola de rom si 3-4 linguri cacao. Aceasta compozitie se da in doua (doar avem 2 cozonaci de facut).
    Rahatul se taie si el in bucatele mici.

    Se imparte coca in doua. Se intinde coca pe o planseta unsa cu ulei (se intinde cu mana). Se ia compozitia de nuca si se intinde pe foaie o fasie (eu impart iar aceasta compozitie in trei), apoi pun langa, rahat multicolor si stafide, apoi iar o fasie de compozitie cu nuca, rahat cu stafide, iar compozitie cu nuca si iarasi rahat cu stafide. Se ruleaza si se prinde la capete. La fel se procedeaza si cu celalalt cozonac.

    Se pun in tave speciale de cozonac unse cu unt si tapetate cu faina sau pesmet.
    Se mai lasa in tava la crescut maxim 20 minute. Se ung cu ou batut, se presara deasupra cate o lingurita de zahar, susan si mac.

    Se coc la 200 grade pentru 40-50 minute in functie de cuptor. Se pot verifica cu o scobitoare daca s-au copt (daca nu a ramas coca pe scobitoare inseamna ca s-au copt). Trebuie sa se rumeneasca si un pic deasupra.

    BON APPETIT!


Întrebări:




Comentarii (18):

22/12/2013

Retete frt bune si necesare pentru toate gospodinele

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/12/2013

Mersi

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/06/2013

Se poate si mai bine

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/06/2013

Este delicios, pufos si merita incercata aceasta reteta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Silvia61Munteanu, 19/04/2017

FOARTE BUN MULTUMESC DE RETET

(0) (0) Abuz
iulian, 05/11/2014

Ok

(0) (0) Abuz
17/08/2013

Ok

(0) (0) Abuz
28/06/2013

F. SIMPLU!

(0) (0) Abuz
04/05/2013

Super bun

(0) (0) Abuz
03/05/2013

La pamant

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Ciocolata de casa_petitchef
Ciocolata de casa_petitchef
20 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Raw brownie
Raw brownie
10 porții
14 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Trufe cu ciocolata - petitchef
Trufe cu ciocolata - petitchef
20 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Buturuga tiramisu
Buturuga tiramisu
8 porții
1 oră
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Domuri cu nucă de cocos și ciocolată
Domuri cu nucă de cocos și ciocolată
6 porții
7 h 40 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Crinkle cake cu brânză de capră și miere
Crinkle cake cu brânză de capră și miere
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Retete de cozonac Retete de cozonac

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează