Petitchef

Cozonac de post cu "glazura"

Desert
12 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 12
750 g faina pt. paine

470 ml apa

3 lingurite drojdie uscata

100 g sirop de artar

100 g zahar

5 lingurite (rase) sare

60 g shortening sau margarina - la temperatura camerei


umplutura:

40 g zahar brun sau alb

40 g cacao

200 g migdale macinate fin

-200 ml lapte de soia

40 g ciocolata tocata

esenta de rom

1 cana nuci - putin prajite si tocate


glazura:

120 g faina

1 lingura plina cacao

1-1/2 lingurita praf de copt

70 g ulei

70 g sirop de artar

50 ml lapte de soia

esenta de rom

Preparare

  • Un sfert din cantitatea de apa se incalzeste putin impreuna cu siropul de artar. Daca s-a infierbantat prea tare se lasa sa se mai raceasca apoi se dizolva in ea drojdia si se lasa asa vreo 10 minute.
  • Faina se cerne intr-un castron. Peste aceasta se adauga zaharul, sarea si se amesteca. In mijlocul fainii se face o adancitura si se toarna drojdia dizolvata, se amesteca putin, se adauga apoi shortening-ul si restul de apa.
  • Zaharul, pudra de cacao si cea de migdale se amesteca intr-o craticioara. Se toarna putin cate putin laptele de soia, amestecand. Se pune pe foc mic~potrivit si se tine, amestecand, pana incepe sa se ingroase putin. Se ia de pe foc si se adauga ciocolata si se amesteca pana ce aceasta se dizolva. Se adauga si esenta de rom. Se lasa sa se raceasca.
  • Aluatul crescut se framanta usor; se imparte in doua. Din fiecare bucata de aluat se intinde cate o foaie peste care se intinde jumatate din cantitatea de umplutura si peste aceasta se presara jumatate din nuci. Se ruleaza. Se poate pune si asa in tava de cozonac; a taiat aceasta rulada in 8 bucati pe care le-am asezat apoi.
  • Faina se cerne impreuna cu pudra de cacao si praful de copt. Uleiul se amesteca bine cu siropul de artar. Se adauga laptele de soia si se amesteca.
  • Totul se toarna peste faina si se omogenizeaza. Se adauga si esenta de rom. Totul se pune intr-o punga - iar aceasta se taie putin la un colt si se spriteaza glazura peste cozonacul crescut.

Poze

Cozonac de post cu glazura, poza 1
Cozonac de post cu glazura, poza 2
Cozonac de post cu glazura, poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Cozonac - o bunatate!
Cozonac - o bunatate!
4 porții
3h40m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cozonac de post
Cozonac de post
4 porții
1h20m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Cozonac by clipe dulci
Cozonac by clipe dulci
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Ciocolata de casa_petitchef
Ciocolata de casa_petitchef
20 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec cu ciocolata si pere
Chec cu ciocolata si pere
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Ciocolata de casa vegana
Ciocolata de casa vegana
6 porții
2h10m
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei