Petitchef

Crema de kiwi la pahar

Desert
4 porții
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
2 oua

2 linguri faina

200 ml lapte

4 linguri zahar

200 ml frisca


zahar vanilat

100 g ciocolata alba

Preparare

  • Amestecam intr-un vas ouale cu zaharul si faina . Adaugam treptat laptele rece. Topim ciocolata pe baie de abur.
  • Punem vasul pe foc si amestecam mereu pana se ingroasa si se desprinde de peretii vasului. Lasam la racit.
  • Pasam kiwi usor cu o furculita. Mixam spuma frisca.
  • In crema de oua , rece, incorporam usor kiwi si zaharul vanilat, ciocolata topita, rece apoi usor, usor frisca. Turnam in cupe si dam la rece. Servim cu sau fara frisca.
  • ps. daca doriti o crema legata, pentru a umple un tort spre exemplu, adaugati in crema un plic gelatina hidratata in doua linguri de apa, apoi diluata pe baie de abur in 50 ml apa.
  • Montati un inel de tort de jur imprejurul blatului, turnati crema si dati pentru cel putin 3 ore la rece, apoi scoateti inelul si ornati.
  • Pentru crema cu gelatina, kiwi-ul trebuie sa dea doua clocote inainte, in doua linguri de apa sau de vin.


Video sugerat

YouTube

Comentarii:

27/01/2013

SUPERRRR

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Fructele Kiwi, delicii de smarald!Fructele Kiwi, delicii de smarald!Cum se bea un pahar de bereCum se bea un pahar de bereCum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: