Petitchef

Bomboane umplute cu crema ganache

Desert
2 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
100 g ciocolata alba

50 g frisca lichida


jumatate fiola vanilie

o lingurita lichior (optional)

250 g ciocolata amaruie

Preparare

  • Preparam intii crema ganache. Infierbintam frisca, iar cind incepe sa fiarba adaugam ciocolata alba rupta in bucatele si amestecam bine cu o lingura din lemn, pina se topeste ciocolata.
  • Dam vasul de pe foc, iar cind crema s-a racit adaugam o banana micuta (atentie banana trebuie sa fie coapta bine, altfel nu se va zdrobi) si o strivim cu ajutorul unei furculite, apoi amestecam bine crema.
  • Ciocolata amaruie o maruntim cu cutitul, 2/3 punem intr-un castron deasupra unui vas cu apa fierbinte si amestecam cu lingura pina se topeste.dam apoi vasul de pe foc si adaugam jumatate din ciocolata ramasa si amestecam bine. Ciocolata deja topita va face ca si cea adaugata sa se topeasca repede, iar acest proces va ajuta ca bomboanele de ciocolata sa straluceasca .
  • Cu ajutorul unui pensonas "varuim" peretii formelor pentru ciocolata si lasam la racit, nu in frigider ci la temperatura camerei, citeva minute. Crema o punem intr-o punga, facem o gaurica mica si umplem formele, apoi zbatem in pic ca sa se aseze crema si sa nu ramina gaurele, apoi adaugam "capacul", adica din nou ciocolata topita si lasam tot in camera, pina a doua zi.
  • Bomboanele daca sint servite de copii, e indicat sa le facem cu ciocolata de lapte, nu amaruie.Daca sint servite de cei mari, putem adauga in crema o lingura de lichior.

Poze

Bomboane umplute cu crema ganache, poza 1Bomboane umplute cu crema ganache, poza 2Bomboane umplute cu crema ganache, poza 3Bomboane umplute cu crema ganache, poza 4Bomboane umplute cu crema ganache, poza 5Bomboane umplute cu crema ganache, poza 6Bomboane umplute cu crema ganache, poza 7Bomboane umplute cu crema ganache, poza 8Bomboane umplute cu crema ganache, poza 9Bomboane umplute cu crema ganache, poza 10


Comentarii:

02/02/2013

Arată foarte bine,si cred ca sunt ft. Gustoase. Am sa incerc si eu. 5. Stelute.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Bomboane de ciocolata cu umplutura de migdale
Bomboane de ciocolata cu umplutura de migdale
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Bomboane de ciocolata, nuca si cafea
Bomboane de ciocolata, nuca si cafea
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Bomboane mozart
Bomboane mozart
6 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Bomboane de casa cu nuca de cocos
Bomboane de casa cu nuca de cocos
6 porții
1 oră
Ușor
5 / 5
Rețetă Bomboane kinder shocko-bons
Bomboane kinder shocko-bons
6 porții
1 oră
Ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Cum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!Crema de branzaCrema de branzaGanache sau combinatia perfecta a ciocolatei cu smantanaGanache sau combinatia perfecta a ciocolatei cu smantana

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: