Petitchef

Cosulete din ciocolata umplute cu crema de caramel

Aperitiv
6 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
100 g ciocolata alba

100 g ciocolata neagra

hartie de bomboane


Crema de caramel:

200 ml lapte

100 g zahar

50 g unt

1 lingura faina

1 lingurita de amidon

Preparare

  • Topim ciocolata alba pe baie de aburi ,dupa ce s-a topit se ia fiecare hartie si se imbraca interiorul in ciocolata cu ajutorul unei lingurite .Se pun invers pe un platou pentru a se scurge ciocolata.
  • Se lasa sa se intareasca ,dupa se indeparteaza hartia ramand un cosulet din ciocolata. Acelasi procedeu se face si la ciocolata neagra.
  • Zaharul se caramelizeaza intr-o craticioara la foc mic ,dupa ce s-a caramelizat adaugam laptele si lasam sa se topeasca zaharul.Intr-un castron amestecam faina si amidonul cu cateva linguri de lapte si le adaugam peste laptele cu zahar.
  • O lasam sa fiarba la foc mic ,mestecand continuu sa nu se prinda.Dupa fierbere se adauga untul si se lasa sa se raceasca .
  • Umplem cosuletele cu crema . Ideea cu cosuletele am gasit-o intr-o carte in limba italiana Cioccolato.

Poze

Cosulete din ciocolata umplute cu crema de caramel, poza 1
Cosulete din ciocolata umplute cu crema de caramel, poza 2
Cosulete din ciocolata umplute cu crema de caramel, poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite


Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei