Petitchef

Cosulete din ciocolata umplute cu crema de caramel

Aperitiv
6 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Crema de caramel:

Preparare

  • Topim ciocolata alba pe baie de aburi ,dupa ce s-a topit se ia fiecare hartie si se imbraca interiorul in ciocolata cu ajutorul unei lingurite .Se pun invers pe un platou pentru a se scurge ciocolata.
  • Se lasa sa se intareasca ,dupa se indeparteaza hartia ramand un cosulet din ciocolata. Acelasi procedeu se face si la ciocolata neagra.
  • Zaharul se caramelizeaza intr-o craticioara la foc mic ,dupa ce s-a caramelizat adaugam laptele si lasam sa se topeasca zaharul.Intr-un castron amestecam faina si amidonul cu cateva linguri de lapte si le adaugam peste laptele cu zahar.
  • O lasam sa fiarba la foc mic ,mestecand continuu sa nu se prinda.Dupa fierbere se adauga untul si se lasa sa se raceasca .
  • Umplem cosuletele cu crema . Ideea cu cosuletele am gasit-o intr-o carte in limba italiana Cioccolato.


Poze

Cosulete din ciocolata umplute cu crema de caramel
Cosulete din ciocolata umplute cu crema de caramel - poza 2
Cosulete din ciocolata umplute cu crema de caramel - poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează