Petitchef

Sufleu de cartofi cu sfeclă și ciuperci

Felul principal
8 porții
50 min
30 min
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă. Se fierb aprox. 25 minute.

    Ciupercile se curăță și se feliază, apoi se stropesc cu zeamă de lămâie.

    Sfecla se curăță, se feliază, după care se taie fâșii.

    Curățăm ceapa, o tocăm și o călim în 2 linguri cu unt.

    Adăugăm ciupercile și gătim 5 minute, apoi adăugăm sfecla și mai gătim alte 5 minute, amestecând din când în când.

    Adăugăm o căniță cu apă și gătim la foc mic pentru 10 minute.
    Condimentăm cu sare și piper.

    Curățăm cartofii de coajă, se zdrobesc și se amestecă cu laptele, smântâna și 2 gălbenușuri.

    Condimentăm cu sare și piper.

    Batem bine cele 2 albușuri și le adăugăm ușor în compoziția de cartofi.

    Într-o formă termorezistentă unsă cu o lingură de unt punem un strat de piure de cartofi (un pic mai mult de jumătate).

    Punem legumele și acoperim cu piureul de cartofi, începând din mijloc, lăsând pe margini să se vadă legumele.

    Presărăm brânză Cheddar rasă și dăm la cuptor la foc potrivit (180 Grade C) pentru 25-30 minute.

    Servim după 10 minute după ce se scoate din cuptor.
    Ornăm cu pătrunjel verde.

    Poftă Bună!


Poze

Sufleu de cartofi cu sfeclă și ciuperci
Sufleu de cartofi cu sfeclă și ciuperci - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

19/03/2014

Mie una nu prea imi face pofta acest amestec.....Se poate folosi sfecla ca salata alaturi mai degraba. Nu as incerca reteta suf aceasta forma . Cu ceva modificari, poate da.....

(0) (0) Abuz
14/01/2013

Gustos şi sanatos! Cui nui place poate inlocui sfecla cu praz sau telina, sau combinate.

(0) (0) Abuz
DIANA30
DIANA30, 29/03/2012

Am testat-o si eu , dar n-am fost data pe spate ... sau poate unde mie nu-mi place sfecla

(0) (0) Abuz
18/03/2012

Suna bine.as dori parerea mai multor persoane care a incercat reteta.

(0) (0) Abuz
18/03/2012

Buna dar cam scumpa

(0) (1) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Verrine de sfeclă: un aperitiv ușor și proaspăt
Verrine de sfeclă: un aperitiv ușor și proaspăt
4 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Humus cu sfecla rosie
Humus cu sfecla rosie
4 porții
5 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Supa de sfecla rosie - usoara si rapida
Supa de sfecla rosie - usoara si rapida
2 porții
25 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Verrine cu rucola si sfecla rosie
Verrine cu rucola si sfecla rosie
20 porții
35 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Cum putem folosi sfecla rosie in preparatele culinare? Cum putem folosi sfecla rosie in preparatele culinare?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează