Petitchef

PRAJITURA CU NUCA SI CREMA CU CAFEA SI NUCA PRAJITA

Desert
6 porții
1 oră
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Ingrediente pentru blat:

Ingrediente pentru crema:

Glazura:

Preparare

  • Pentru prepararea blatului se procedeaza astfel:
    Albusurile de la 8 oua se bat spuma tare cu zaharul.
    Se adauga, pe rand, cate un galbenus, pana la 6.
    Nucile macinate se amesteca cu faina si praful de copt.
  • Se adauga la albusuri, se amesteca compozitia usor, apoi se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor, la foc domol, unde se lasa 25 - 30 minute.
    Faceti proba cu scobitoarea, cand aceasta iese curata din coca, blatul este gata.
  • Pentru prepararea cremei frecam untul cu zaharul pudra pana ce devine spumos.
    Adaugam, pe rand, cele doua galbenusuri ramase de la blat, frecand dupa fiecare.
  • Intr-un ibric pus canita mica de apa cu 2 linguri pline de cafea si dat in fiert. A iesit o cafea foarte concentrata. Dupa ce aceasta s-a racit luat 2 linguri, cafea amestecata cu zat , si pus peste crema de unt.omogenizat bine crema dupa care pus nuca prajita si zdrobita.
  • Crema intins peste blatul racit, dupa care pus glazura de ciocolata. Pentru glazura ciocolata se rupe in bucati, se pune intr-o craticioara alaturi de unt, ulei si zahar, pe bain-marie; se lasa pana se topeste ciocolata, se omogenizeaza apoi se ia de pe foc si se lasa la racit.
  • Dupa ce glazura s-a racorit, dar inca este lichida, se intinde peste crema de unt cu nuca si se da la rece pana a doua zi.


A adi`s blog

Poze

PRAJITURA CU NUCA SI CREMA CU CAFEA SI NUCA PRAJITA
PRAJITURA CU NUCA SI CREMA CU CAFEA SI NUCA PRAJITA - poza 2
PRAJITURA CU NUCA SI CREMA CU CAFEA SI NUCA PRAJITA - poza 3
PRAJITURA CU NUCA SI CREMA CU CAFEA SI NUCA PRAJITA - poza 4
PRAJITURA CU NUCA SI CREMA CU CAFEA SI NUCA PRAJITA - poza 5
PRAJITURA CU NUCA SI CREMA CU CAFEA SI NUCA PRAJITA - poza 6

Întrebări:




Comentarii (47):

22/12/2014

Excelenta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/12/2013

ESTE PRAJITURA PREFERATA A INTREGII FAMILII

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/11/2013

Super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Liliana, 24/12/2018

Acum am sa o pregatesc

(0) (0) Abuz
04/05/2015

Multumesc pentru reteta.Tocmai cautam o reteta care sa imi aminteasca de acasa.Am gasit tocmai ceea ce cautam.

(0) (0) Abuz
22/12/2013

E forte buna si simplu de facut

(0) (0) Abuz
19/12/2013

Foarte buna si simplu de facut......

(0) (0) Abuz
08/12/2013

O SA O FAC DE CRACIUN

(0) (0) Abuz
02/12/2013

SIMPLA SI FOARTE GUSTOASA

(0) (0) Abuz
09/11/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 5

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
20 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prăjitură cu ciocolata și dovleac
Prăjitură cu ciocolata și dovleac
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

O aromă intensă de cafea O aromă intensă de cafea Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Nuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati reale Nuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati reale

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează