Petitchef

Choux cu cremă de vanilie

Vreți un desert moale, cremos și crocant? Ați găsit rețeta perfectă!
Pas cu pas, vă explicăm cum să faceți acest produs de patiserie. O să vedeți că nu este așa de complicat ;-)
Desert
20 porții
2 ore
30 min
50 min
Ușor

Video

YouTube

Ingrediente

20

Biscuiții:

Crema diplomat (crema patiserie + frisca):

Aluatul de choux:

Materiale

  • Pungă de patiserie
  • duză cu diametrul de 10 mm
  • duză cu diametrul de 12 mm
  • spatulă
  • corn
  • hârtie pergament
  • Tigaie
  • folie alimentară
  • sucitor
  • Tăietor de biscuiti 5 cm în diametru
  • Tăietor de biscuiti 6 cm în diametru
  • Tel
  • Mixer electric
  • Farfurie pentru servire

Preparare

  • Etapa 1 - Choux cu cremă de vanilie
    Biscuiții:
    Amestecați manual untul moale + zahărul + pudra de migdalele + făina + extractul de vanilie.
  • Etapa 2 - Choux cu cremă de vanilie
    Întindeți aluatul între două foi de folie alimentară folosind un sucitor. Ar trebui să aibă o grosime de 2 mm. Aplatizați și puneți la congelator.
  • Etapa 3 - Choux cu cremă de vanilie
    Crema de patiserie:
    Amestecați ouăle + jumătate din zahăr într-un bol. Adăugați amidonul de porumb și amestecați bine.
  • Etapa 4 - Choux cu cremă de vanilie
    Turnați laptele + vanilia, într-o cratiță. Adăugați jumătate din zahăr. Fierbeți.
  • Etapa 5 - Choux cu cremă de vanilie
    Turnați jumătate din lapte direct în bol și amestecați bine. Apoi turnați acest amestec în cratiță. Amestecați apoi puneți pe foc.
  • Etapa 6 - Choux cu cremă de vanilie
    Amestecați continuu până când fierbe. Când dă în clocot, mai fierbeți încă 2 minute, amestecând.
  • Etapa 7 - Choux cu cremă de vanilie
    Luați tigaia de pe foc și adăugați untul tăiat în bucăți mici. Amestecați bine. Așezați folie alimentară pe toată suprafața cremei pentru a preveni uscarea acesteia. Dați la frigider și lăsați să se răcească complet.
  • Etapa 8 - Choux cu cremă de vanilie
    Aluatul de choux :
    Turnați apa într-o cratiță. Adăugați unt + sare + zahăr (opțional). Fierbeți. Untul trebuie să se topească complet.
  • Etapa 9 - Choux cu cremă de vanilie
    Luați tigaia de pe foc și adăugați făina dintr-o dată. Amestecați bine. Când se formează o bilă omogenă, luați de pe foc.
  • Etapa 10 - Choux cu cremă de vanilie
    Adăugăm ouăle bătute, puțin cate puțin. Amestecați bine cu o lingură de lemn. Dacă trasați o linie pe fundul cratiței cu lingura, aluatul trebuie să revină încet.
  • Etapa 11 - Choux cu cremă de vanilie
    Transferați aluatul într-o pungă prevăzută cu o duză de 12 mm.
    Lipiți hârtia de copt cu puțin aluat choux pe tava de copt.
  • Etapa 12 - Choux cu cremă de vanilie
    Înmuiați tăietorul de biscuiți cu diametrul de 5 cm în zahăr pudră sau făină și „marcați” astfel locurile pe hârtia de pergament. Tăiați choux-ul în cercuri.
  • Etapa 13 - Choux cu cremă de vanilie
    Tăiați cercuri cu diametrul de 6 cm din biscuit folosind un tăietor de biscuiți. Puneți cercurile de biscuit pe aluatul de choux.
  • Etapa 14 - Choux cu cremă de vanilie
    Coaceți în cuptorul preîncalzit la 170°C timp de 30 minute. După acest timp, coborâți temperatura la 140°C și lăsați choux-ul încă 20 de minute. Scoateți-le din cuptor și lăsați-le să se răcească complet.
  • Etapa 15 - Choux cu cremă de vanilie
    Crema diplomat:
    Bateți crema de patiserie cu ajutorul unui mixer electric. Bateți smântâna lichidă și încorporați-o în crema de patiserie folosind o spatulă. Transferați într-o pungă cu o duză de 10 mm.
  • Etapa 16 - Choux cu cremă de vanilie
    Perforați partea inferioară a choux-ului cu un cuțit. Umpleti choux-ul cu crema diplomat.
  • Etapa 17 - Choux cu cremă de vanilie
    Varianta: taiem choux-ul în jumătate si ornăm baza. Netezim marginea choux-ului, turnăm grămezi mici de cremă și închidem cu capac.
  • Etapa 18 - Choux cu cremă de vanilie
    Gata!

Observații:

Crema de patiserie:
Adăugați în lapte jumătate din zahărul din rețetă: laptele nu se va lipi de tigaie.
Crema de patiserie poate fi păstrată până la o săptămână la frigider.
Pentru a răci crema de patiserie mai repede: turnați-o într-un vas de gratinare, rece, înfășurați în folie „la contact” și răciți.

Topping:
Puteți orna choux-urile numai cu frișcă sau doar cu cremă patiserie, dacă doriti.

Biscuitul:
Biscuitul este opțional, însă choux-urile vor fi mai mari și mai crocante cu el.

Congelare:
Puteți congela aluatul choux și aluatul de biscuiți pentru a le face din nou mai târziu.

Poze

Choux cu cremă de vanilie, poza 1
Choux cu cremă de vanilie, poza 2
Choux cu cremă de vanilie, poza 3
Choux cu cremă de vanilie, poza 4
Choux cu cremă de vanilie, poza 5
Choux cu cremă de vanilie, poza 6
Choux cu cremă de vanilie, poza 7

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Crema pasticcera/crema de vanilie
Crema pasticcera/crema de vanilie
2 porții
50 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Choux a la creme - mini eclere
Choux a la creme - mini eclere
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Choux à la crème cu crema de branza si carnati
Choux à la crème cu crema de branza si carnati
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cannoli cu crema de vanilie
Cannoli cu crema de vanilie
15 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Spirale cu crema de vanilie
Spirale cu crema de vanilie
12 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Cum sa utilizam pastaia de vanilie Cum sa utilizam pastaia de vanilie Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.