Petitchef

Prajitura cu fructe rasturnata

Desert
10 porții
30 min
80 min
Ușor
Reteta originala e din Silvia Jurcovan dar nu am respectat ingredientele ci am inventat: acolo nu era prezenta faina de secara, mierea, si nici strugurii sau scortisoara. Era insa mai mult zahar pus in tava pentru fructe.

Ingrediente

Numarul de porții: 10
Tava aprox 40X26.

55g faina de grau

70g faina de secara obtinuta din fulgi de secara macinati

4-5 lg miere

6 oua

1 lingura visinata, afinata sau rom

1 kg fructe amestec (eu am folosit prune, pere,mandarine, mere, struguri ..se poate incerca si alta combinatie)

1 pachet de unt

100 g zahar brun (eu am folosit extrem de putin aprox 30 g)

scortisoara

Preparare

  • Se spala toate fructele si se scot samburii la prune si se rup jumatatile iar la celelalte se taie bucatele, mandarinele se curata se coaja si se rup felii, strugurii se pun intregi bobele, ideal la mere si pere se curata de coaja..eu nu le-am curatat.

    Apoi se amesteca fructele cu scortisoara: minim o lingura
  • Tava se tapeteaza cu tot untul: se preseza untul astfel in cat pe fundul tavii sa fie un strat mai gros de unt.

    Se presara apoi zahar brun in tava in mod uniform.

    Se pun fructele in tava (nu se amesteca in tava deloc) si se dau la cuptor 30 min .
  • Dupa aprox dupa 15 min se separa ouale si se bat albusurile spuma..apoi se adauga mierea si visinata in albusuri .

    Se mai bat pana se dizolva.
  • Se asteapta sa se scoata tava din cuptor..care se lasa la racit minim 5 minute.

    Se iau albusurile batute si apoi se adauga galbenusurile..se amesteca prin rasturnare de cateva ori.

    Apoi se adauga faina.Iar se amesteca prin rasturnare...atentie nu se bate cu mixerul.
  • Se pune compozitia in tava peste fructe si se da la cuptor minim 30 minute.

    Eu am lasat 50 minute la 180 grade cuptor electric.

    Se verifica cu scobitoare aluatul sa fie copt.

    Se va umfla foarte tare in tava dar se lasa dupa ce se scoate din cuptor.
  • Se scoate din cupor..se lasa 5 min sa se raceasca.
    Se ia o doaga de lemn mai mare se pune peste tava.

    Se intoarce tava si gata prajitura.

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura insiropata cu fructe
Prajitura insiropata cu fructe
6 porții
50 min
Foarte ușor
Rețetă Prajitura cu fructe si branza
Prajitura cu fructe si branza
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Prajitura cu spuma de fructe de padure
Prajitura cu spuma de fructe de padure
10 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu iaurt la microunde
Prajitura cu iaurt la microunde
6 porții
20 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseSalata de fructe, desertul perfect!Salata de fructe, desertul perfect!10 fructe exotice pe care trebuie sa le gustati10 fructe exotice pe care trebuie sa le gustatiTurta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.