Petitchef

Prajitura " pacatul dulce" ( reteta preluare laura laurentiu)

Desert
10 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 10

pentru blat:

4 albusuri

1praf sare

5 linguri pline de zahar

1 linguri amidon

5 linguri pline cu nuca macinata


pentru crema de unt:

1/2 litru de lapte

4 galbenusuri

5 linguri de amidon alimentar

2 plicuri de zahar vanilat

10 linguri rase de de zahar

1 pachet de unt cu 80% grasime


pentru jeleu:

1 punga fructe de padure congelate

250 ml apa

150 de grame de zahar

3 linguri de amidon

1 lingura rasa de gelatina granule


pentru glazura:

200 grame de ciocolata neagra

200  ml  smantana pentru frisca


pentru decor :

bombonele decorative la alegere

Preparare

  • Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam si zaharul si continuam mixarea pana se topeste zaharul si obtinem consistenta dorita de bezea tare.Ulterior acestui prim pas adaugam nuca macinata si amidonul, omogenizam bine compozitia si o punem la cuptor, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  • Lasam foaia la cuptor, la foc mediu cca 40-50 min, cu usa cuptorului intredeschisa pana cand aceasta se usuca ,devine usor aramie ; cand e gata se va scoate la racit pe un gratar, iar abia cand e rece se va desprinde de pe foaie hartia de copt! In mod identic procedam si pentru cea de-a doua foaie de bezea.
  • Cat timp avem la copt blatul, vom putea face crema de unt, astfel: punem la foc mic 400 ml lapte si 10 linguri de zahar, iar separat amestecam 100 ml lapte cu 4 galbenusuri si 3 linguri de amidon! Cand laptele incepe sa fiarba , vom adauga si mixul de galbenus+lapte+ amidon si ametecam in continuare , cateva clocote- pana cand se va lega budinca obtinuta. Dupa ce dam de pe foc crema aceasta adaugam si aromele - vanilia , si vom lasa la racit totul .
  • Cand budinca este bine racita, vom adauga si untul taiat cubulete, omogenizandu-l pana cand obtinem o crema spumoasa - onctuoasa .
  • Pentru jeleu vom pune la fiert fructele congelate cu cca 150 ml apa si zahar , iar restul de apa se omogenizeaza cu amidonul; totodata lasam la hidratat si un plic de gelatina in 100 ml apa rece.
  • Cand amestecul de fructe si zahar incepe sa clocoteasca vom adauga si mixul de amidon, ca sa ni se lege crema, iar ulterior , cand amestecul acesta se mai raceste a, adaugam si gelatina direct si omogenizam bine de tot.
  • In momentul in care avem si ambele foi de bezea racite vom trece la asamblarea prajiturii; eu am folosit ca suport tot tava in care am facut foile , insa am intors-o cu fundu-n sus ( he he ) si am acoperit-o cu folie de aluminiu.
  • Cum asamblam : foaie + jumatate crema untoasa+jeleu fructe+ cealalta jumatate de crema + foaie. Asta e tot.
  • Pentru finisare vom pregati insa si o glazura de ciocolata , astfel : topim in cuptorul cu microunde ciocolata rupta bucatele cu frisca lichida si apoi omogenizam bine de tot! Cu acest amestec acoperim prajitura! La final, decoram dupa plac si lasam prajitura intr-un loc racoros, pana a doua zi.

Poze

PRAJITURA PACATUL DULCE ( RETETA PRELUARE LAURA LAURENTIU), poza 1
PRAJITURA PACATUL DULCE ( RETETA PRELUARE LAURA LAURENTIU), poza 2
PRAJITURA PACATUL DULCE ( RETETA PRELUARE LAURA LAURENTIU), poza 3

Întrebări:




Comentarii:

06/10/2013

Comentariul tău:suuuper

(0) (0) Abuz
22/08/2013

Super

(0) (0) Abuz
16/05/2013

Arata bine trebuie sa incerc.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu pere si ciocolata (reteta video)
Prajitura cu pere si ciocolata (reteta video)
10 porții
1h25m
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu iaurt la microunde
Prajitura cu iaurt la microunde
6 porții
20 min
Foarte ușor

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.