Petitchef

Tort camasa ionut

Desert
10 porții
20 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 10

BLAT:

8 oua

2 linguri apa

10 linguri zahar

10 linguri faina

1/2 pachet praf de copt


CREMA DIPLOMAT:

5 oua

300 gr zahar

200 ml lapte

800 gr frisca lichida

5 lingurite gelatina

2 cutii compot de ananas



PASTA DE ZAHAR:

1 lingura gelatina

6 linguri apa

1 lingura margarina

2 linguri miere

zahar pudra Margaritar

Preparare

  • BLAT:
    Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile cu apa rece se bat bine apoi se adauga treptat zaharul, se bate in continuare pana se face bezea dupa care se incorporeaza galbenusurile frecate. Se adauga faina cu praful de copt cernute si se amesteca usor cu o lingura de lemn de sus in jos. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incins pentru cca. 25-30 de minute .
  • CREMA DIPLOMAT:
    Se bat ouale cu zaharul. Se dilueaza gelatina in laptele caldut apoi se amesteca in compozitia de oua si se pun la foc pe baie de abur pana dau in clocot . Se stinge focul dar se bate in continuare pana se ingroasa. Se da la rece. Separat se bate frisca. Cand crema fiarta pe foc s-a racit se amesteca usor in frisca batuta. Se poate opri din crema pentru acoperirea tortului inainte de a fi pusa pasta de zahar, apoi in restul de crema se adauga bucatile de ananas scurse si bananele taiate felii.
  • PASTA DE ZAHAR:
    Se amesteca bine gelatina cu apa, se pun pe baie de abur si cand se incalzeste putin se adauga margarina si mierea.Se amesteca pana se dizolva. Intr-un vas se pune pentru inceput cca 300-400 gr zahar pudra, se toarna lichidul si se amesteca cu o lingura adaugand treptat din zaharul pudra pana ce devine o pasta groasa.
  • Cand nu se mai poate amesteca cu lingura, se rastoarna pe masa de lucru presarata cu zahar pudra. Se framanta adaugand cate putin zahar pudra pana ce devine ca un aluat care nu se mai lipeste de masa. Se inveleste pasta in folie alimentara si se lasa sa se odihneasca la rece. Inainte cu 2 ore de folosire se scoate si se tine la temperatura camerei. Eventual se poate incalzi putin la MW.
  • Se framanta bine (ca sa nu crape) cu mainile pudrate in zahar pudra, amidon sau unse cu ulei. Se ia o cantitate mica din pasta si se opreste pentru cravata, tablita cu urarea si trandafiras. In restul de pasta se adauga colorant alimentar albastru (lichid), se framanta bine, apoi se intinde cu sucitorul o foaie cu care se acopera tortul, se modeleaza apoi gulerul, buzunarul, iar in pasta oprita pentru cravata si celelalte se adauga acelasi colorant dar in cantitate mica pentru un albastru deschis.
  • Tresele galbene sunt facute tot din pasta amestecata cu colorant galben. Pentru guler a folosit un borcan in jurul caruia am asezat acel guler pana s-a intarit si s-a fixat asa cum se vede.
  • ASAMBLAREA:
    Se taie blatul in doua. Se pune prima foaie pe o tava mai mare, se insiropeaza cu sucul de la compotul de ananas, se pune crema si se niveleaza, dupa care se aseaza cea de-a doua foaie de blat insiropata.
  • Se acopera tortul cu un strat subtire de crema, unt sau margarina apoi se baga la frigider pentru 1-2 ore, dupa care se imbraca cu pasta de zahar si se aplica decorurile necesare.
N Nely`s Blog

Poze

TORT CAMASA IONUT, poza 1TORT CAMASA IONUT, poza 2


Comentarii:

03/07/2012

E de politist

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort de ziua mamei mele
Tort de ziua mamei mele
10 porții
55 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Tort mickey mouse
Tort mickey mouse
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort camasa
Tort camasa
8 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
8 porții
2h40m
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Tort cu resturi de raclette
Tort cu resturi de raclette
6 porții
1h5m
Foarte ușor
2.6 / 5
Rețetă Tort cu nuca de cocos Petitchef
Tort cu nuca de cocos Petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.9 / 5

Rețete

Articole conexe

Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: