Petitchef

Tort cu crema de iaurt si struguri

Desert
8 porții
3 ore
Ușor
Un tort racoritor, dulce-acrisor, m-am inspirat de la Sara & Mike , un blog delicios plin de culori.

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Jeleul de struguri:

250 gr struguri ( doar boabe)

300 ml zeama compot de piersici

2 linguri zahar

1 plic gelatina granule (10 g)


Crema de iaurt:

400 g iaurt natur ( Napolact)

100 ml frisca

100 g zahar pudra

1 plic gelatina granule (10 g )

250 g struguri



Sirop:

100 ml apa

100 g zahar

1 lingurita esenta de cafea dr Oetker

Preparare

  • In primul rand pregatim jeleul de struguri, hidratam gelatina in 4 linguri, zeama de compot de piersici.

    Zaharul se adauga la restul de zeama de compot, se amesteca pana ce se topeste. Incalzim gelatina hidratata , aveti grija sa nu fiarba, apoi adaugam sucul treptat amestecand continuu.

    Asezam boabele de struguri intr-o tava cu folie alimentara (in cazul meu in tava de chec sau cozonac) si turnam zeama, apoi dam la rece pana ce se incheaga.
  • Pentru crema , batem frisca, iar iaurtul se amesteca cu zaharul pudra.

    Gelatina se hidrateaza in 4 linguri apa, 10 minute, apoi se topeste si se adauga la iaurt. Incorporam frisca batuta , apoi boabele de struguri.
  • Pentru sirop, se fierbe apa cu zaharul pana ce se topeste , apoi adaugam esenta de cafea si lasam la racit.
  • Asamblam in felul urmator: piscoturile se taie in jumatati si se insiropeaza.

    Asezam in picioare, pe langa peretele formei, peste jeleul de struguri ( vezi foto) si turnam crema de iaurt, apoi asezam piscoturi peste crema.

    Se da la rece pentru cel putin 2-3 ore, apoi se intoarce forma pe un platou.

Poze

Tort cu crema de iaurt si struguri, poza 1Tort cu crema de iaurt si struguri, poza 2Tort cu crema de iaurt si struguri, poza 3Tort cu crema de iaurt si struguri, poza 4



Comentarii (17):

07/08/2013

Minunat

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/04/2014

Exprimarea lasa de dorit. Mai mult de atat, arata oricum, numai delicios nu.

(0) (0) Abuz
08/04/2014

Super

(0) (0) Abuz
08/01/2014

Super buna si usoara

(0) (0) Abuz
15/10/2013

Excelent!!!

(0) (0) Abuz
12/09/2013

FOARTE BUNA SI USOARA

(0) (0) Abuz
20/08/2013

Super arata marfa

(0) (0) Abuz
19/08/2013

Sper sa-mi iasa sii mie

(0) (0) Abuz
11/01/2013

Senzationala

(0) (0) Abuz
05/01/2013

Buonisima.

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu piscoturi si crema de iaurt
Tort cu piscoturi si crema de iaurt
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort-rulada cu crema de iaurt si portocale
Tort-rulada cu crema de iaurt si portocale
10 porții
1h5m
Ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort cu capsune si crema de iaurt
Tort cu capsune si crema de iaurt
8 porții
1h30m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3h20m
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort cu resturi de raclette
Tort cu resturi de raclette
6 porții
1h5m
Foarte ușor
2.6 / 5
Rețetă Tort cu nuca de cocos Petitchef
Tort cu nuca de cocos Petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.9 / 5

Rețete

Articole conexe

De ce iaurt de casa?De ce iaurt de casa?Cateva lucruri interesante despre uleiul din samburi de struguriCateva lucruri interesante despre uleiul din samburi de struguriInvioreaza-te cu un Iaurt Parfait!Invioreaza-te cu un Iaurt Parfait!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: