Petitchef

Tort snickers, de ziua lui dani

Desert
10 porții
20 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 10

Blat:

200 g ciocolata amaruie;

12 linguri de lapte;

350 g unt;

300 g zahar ;

8 oua de marime medie;

300 g faina alba;

1 lingurita praf de copt;

200 g faina de migdale;

1 praf de sare.

500 g mascarpone;

250 g smantana ricota;

100 ml lapte;

2 galbenusuri;

120 g zahar

1 fiola de esenta de vanilie;

22 g gelatina fin maruntita;

300 g ciocolata Snickers, taiata in cubulete mici.


Cele trei blaturi se insiropeaza cu urmatorul sirop:

30 g zahar de trestie;

50 g smantana;

300 ml lapte;

3 linguri de brandy

30 g unt;

50 g smantana dulce;

30 g ciocolata Snicker, taiata in bucatele mici-mici.

Se topesc pe foc mic zaharul, untul si smantana.

Preparare

  • Se spumeaza untul cu praful de sare si cu zaharul, pana cand creste serios in volum si se topeste tot zaharul. Se adauga ouale, unul cate unul si se mixeaza foarte bine dupa fiecare in parte.
  • Se toarna in ploaie faina si praful de copt, apoi faina de migdale si se amesteca bine-bine, pana se incorporeaza tot.
  • A facut toate aceste operatii cu Ken, pe care il iubesc tare mult, ca mult ma ajuta si el in bucatarie. Compozitia aceasta se imparte in 2 parti: cam in 40% se incorporeaza ciocolata topita iar in restul, 2 linguri de lapte.
  • Se toarna in tava de copt, alternand compozitia de ciocolata cu cea alba si apoi se amesteca in zig-zag cu un bat de frigaruie. A copt aceast blat intr-o tava patrata, cu latura de 20 cm, in cuptorul incins in prealabil la 180 grade, timp de 35 minute. Se lasa la racit si apoi se blatul in trei parti egale.
  • Gelatina se hidrateaza pentru 10 minute in apa rece. Intr-o craticioara, pe foc mic, se amesteca galbenusurile, zaharul, laptele si vanilia timp de cateva minute, amestecand continuu. Se lasa sa se raceasca. Separat se mixeaza branza mascarpone si ricota. La spuma rezultata se adauga compozitia de oua si de lapte si se incorporeaza usor. In final se mai inglobeaza gelatina hidratata si topita si bucatelele de Snickers.
  • Se amesteca pe foc mic smantana, zaharul si laptele. Cand zaharul este topit se adauga cele 3 linguri de brandy. Se lasa sa se raceasca. In tava tapetata cu pelicula alimentara de aseaza primul blat, se insiropeaza din belsug si deasupra se intinde jumatate din cantitatea de crema Snickers. Se da la rece pentru cateva minute, atatea cat sa se prepare sosul Snickers.
  • Se adauga apoi bucatelele de Snickers si se amesteca pana se topeste toata ciocolata. In clipa asta mi s-au descarcat acumulatorii de la camera foto, deci nu mai am poze. Sosul se intinde in mod uniform peste primul strat de crema. Se baga tortul in frigider pentru 15 minute, sa se inchege putin sosul. Urmeaza apoi urmatorul blat, care se insiropeaza si peste care se intinde restul de crema. Deasupra se aseaza ultimul blat, insiropat si el, la randul sau.

Poze

Tort Snickers, de ziua lui Dani, poza 1Tort Snickers, de ziua lui Dani, poza 2Tort Snickers, de ziua lui Dani, poza 3




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort pentru ziua sotului meu
Tort pentru ziua sotului meu
6 porții
1h20m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tort sah de ziua sotului meu
Tort sah de ziua sotului meu
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort de ziua mamei mele
Tort de ziua mamei mele
10 porții
55 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
3 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadeleCuşcuşul si beneficiile luiCuşcuşul si beneficiile luiCele mai servite cocktailuri de Ziua IndragostitilorCele mai servite cocktailuri de Ziua Indragostitilor

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: