Petitchef

Tort Barbie

Desert
8 porții
40 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Separam albusurile de gablenus;albusurile se bat spuma cu 4 lg cu varf de zahar pana obtinem o spuma ca de bezea; galbenusul se freaca spuma cu restul de zahar si razatura de lamaie;amestecam lejer cele doua compozitii;cernem faina(lg trebuie sa fie pline cu varf) deasupra;amestecam lejer pana ce se incorporeaza toata;turnam compozitia intr-o tava tapetat cu hartie de copt;se coace la foc potrivit.
  • Siropul se amesteca apa cu zaharul si se fierb dupa racire se adauga razatura de lamaie
  • Crema galbenusurile se amesteca cu zaharul si se fierb pe foc mic pana ce se spumeaza gelatina se pune la inmuiat in 200 ml de apa rece ,dupa ce a absorbit toata apa se rastoarna peste galbebusurile fierte cu zaharul si se amesteca bine pana ce se dizolva.
  • Compozitia astfel obtinuta se amesteca cu mascarponele si esenta de vanilie formand o pasta omogena.Peste aceasta crema se adauga frisca batuta si se amesteca pana se incorporeaza toata crema.
  • Blatul racit se taie in 3 foi .Doua foi le folosim pentru a forma postamentul dreptunghiular intre care se toarna crema peste care presaram zmeura din belsug.Foile desigur trebuie insiropate.Pentru a forma fustita papusii am decupat din cea de-a treia foaie cercuri pe care le-am asezat intr-un castron alternand cu crema si zmeura.
  • Se tine la frigider cateva ore dupa care se rastoarna continutul castronului peste blatul dreptunghiular ,fixam papusa in mijloc nu inainte de ai inveli picioarele in staniol.Se decoreaza cu frisca dupa placul fiecaruia.

Rețete inrudite

YouTube

Tort cifra


Poze

Tort Barbie
Tort Barbie - poza 2
Tort Barbie - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

20/11/2013

Foarte tare mia iesit faorte bine :*:*

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cifra
Tort cifra
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
8 porții
1 h 2 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort donut
Tort donut
8 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3 h 20 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
8 porții
2 h 40 m
Foarte ușor
4.4 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Cake pops sau tort-acadele Cake pops sau tort-acadele

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează