Petitchef

Tort cu nuca

Desert
8 porții
30 min
45 min
Ușor
Este o reteta interesanta si gustoasa la care nu se foloseste deloc faina.

Ingrediente

Numarul de porții: 8
350 gr nuci

250 gr zahar

100 ml apa

8 oua

esenta rom

zahar vanilat

1 plic crema de vanilie Dr. Oetker


Pentru ornat:

frisca sau martipan/pasta de zahar

Preparare

  • Intr-un vas amestecam nuca taiata marunt, zaharul si apa si il punem pe foc pana se topeste zaharul. Luam vasul de pe foc si lasam compozitia sa se raceasca.
  • Separat frecam galbenusurile cu zaharul vanilat, esenta de rom, dupa care le adaugam peste compozitia cu nuca (racita).
  • La compozitia astfel obtinuta mai adaugam si albusurile batute spuma. Amestecam usor ca sa se incorporeze toata spuma.
  • Pentru tort avem nevoie de 2 blaturi, drept pentru care turnam jumatate de compozitie intr-o tava tapetata cu unt si faina si o coacem la foc potrivit pentru aproximativ 45 minute. Repetam procedura si cu cealalta jumatate de compozitie. Am folosit o tava cu diametrul de 26 cm.
    Daca nu aveti prea mult timp la dipozitie puteti coace toata compozitia deodata, iar dupa ce se raceste o taiati in doua.
  • Preparam crema conform instructiunilor de pe amblalaj si o intindem pe unul din blaturi. Dupa ce o intindem uniform asezam peste celalalt blat.
    Tortul se poate orna cu frisca sau pasta de zahar/migdale.

    Cand voi stapani bine prepararea pastei de zahar o sa o public pe blog.

    Pofta buna !

Poze

Tort cu nuca, poza 1
Tort cu nuca, poza 2
Tort cu nuca, poza 3

Întrebări:




Comentarii (45):

26/02/2015

Super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/02/2015

Ai scris ,,,este o reteta la care nu se foloseste deloc faina ,,,atunci ce cauta faina la ,,,tapat tava ,,.inseamna ca nu e ,,,fara gluten,,,puteai sa folosesti ,,,amidon de porumb,de orez etc.ca sa fie cu adevarat ce scriai m-ai sus ,da este fara praf de copt caci nu are ce sa creasca daca este fara faina .multumim &God bless !!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/03/2015

F.B.

(0) (0) Abuz
dura margareta, 01/03/2015

Cu crema din plic cred ca este "superba" offfffff si vai!

(0) (0) Abuz
26/02/2015

F.buna,usor de facut

(0) (0) Abuz
26/02/2015

Am facut acest tort, dar fara cream si cu cacao in blat
l-am imbracat in frisca si l-am ornat cu visine din visinata
este minunat

(0) (0) Abuz
26/02/2015

Si blatul nu e cu faina?

(0) (0) Abuz
26/02/2015

Delicios.

(0) (0) Abuz
26/02/2015

Este interesant, fara faina, fara praf de copt...va creste si va fi destul de pufoasa?Crema o prefer fiarta din oua si cu zahar vanilat!Dupa ce voi incerca, revin cu alte comentarii!

(0) (0) Abuz
26/02/2015

Excelent !!!!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort de nuca cu ciocolata si cafea
Tort de nuca cu ciocolata si cafea
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort cu nuca caramelizata
Tort cu nuca caramelizata
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort din albusuri cu nuca
Tort din albusuri cu nuca
10 porții
50 min
Foarte ușor
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1h25m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort cu nuca de cocos Petitchef
Tort cu nuca de cocos Petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort Cifra
Tort Cifra
6 porții
2h12m
Ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.