Petitchef

Tort cu nuca

Desert
8 porții
30 min
45 min
Ușor
Este o reteta interesanta si gustoasa la care nu se foloseste deloc faina.

Ingrediente

Numarul de porții: 8
350 gr nuci

250 gr zahar

100 ml apa

8 oua

esenta rom

zahar vanilat

1 plic crema de vanilie Dr. Oetker


Pentru ornat:

frisca sau martipan/pasta de zahar

Preparare

  • Intr-un vas amestecam nuca taiata marunt, zaharul si apa si il punem pe foc pana se topeste zaharul. Luam vasul de pe foc si lasam compozitia sa se raceasca.
  • Separat frecam galbenusurile cu zaharul vanilat, esenta de rom, dupa care le adaugam peste compozitia cu nuca (racita).
  • La compozitia astfel obtinuta mai adaugam si albusurile batute spuma. Amestecam usor ca sa se incorporeze toata spuma.
  • Pentru tort avem nevoie de 2 blaturi, drept pentru care turnam jumatate de compozitie intr-o tava tapetata cu unt si faina si o coacem la foc potrivit pentru aproximativ 45 minute. Repetam procedura si cu cealalta jumatate de compozitie. Am folosit o tava cu diametrul de 26 cm.
    Daca nu aveti prea mult timp la dipozitie puteti coace toata compozitia deodata, iar dupa ce se raceste o taiati in doua.
  • Preparam crema conform instructiunilor de pe amblalaj si o intindem pe unul din blaturi. Dupa ce o intindem uniform asezam peste celalalt blat.
    Tortul se poate orna cu frisca sau pasta de zahar/migdale.

    Cand voi stapani bine prepararea pastei de zahar o sa o public pe blog.

    Pofta buna !

Poze

Tort cu nuca, poza 1Tort cu nuca, poza 2Tort cu nuca, poza 3



Comentarii (45):

26/02/2015

Super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/02/2015

Ai scris ,,,este o reteta la care nu se foloseste deloc faina ,,,atunci ce cauta faina la ,,,tapat tava ,,.inseamna ca nu e ,,,fara gluten,,,puteai sa folosesti ,,,amidon de porumb,de orez etc.ca sa fie cu adevarat ce scriai m-ai sus ,da este fara praf de copt caci nu are ce sa creasca daca este fara faina .multumim &God bless !!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/03/2015

F.B.

(0) (0) Abuz
dura margareta, 01/03/2015

Cu crema din plic cred ca este "superba" offfffff si vai!

(0) (0) Abuz
26/02/2015

F.buna,usor de facut

(0) (0) Abuz
26/02/2015

Am facut acest tort, dar fara cream si cu cacao in blat
l-am imbracat in frisca si l-am ornat cu visine din visinata
este minunat

(0) (0) Abuz
26/02/2015

Si blatul nu e cu faina?

(0) (0) Abuz
26/02/2015

Delicios.

(0) (0) Abuz
26/02/2015

Este interesant, fara faina, fara praf de copt...va creste si va fi destul de pufoasa?Crema o prefer fiarta din oua si cu zahar vanilat!Dupa ce voi incerca, revin cu alte comentarii!

(0) (0) Abuz
26/02/2015

Excelent !!!!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu nuca si crema de ciocolata (craciun 2008)
Tort cu nuca si crema de ciocolata (craciun 2008)
2 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort din albusuri cu nuca
Tort din albusuri cu nuca
10 porții
50 min
Foarte ușor
Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3h20m
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu nuca de cocos Petitchef
Tort cu nuca de cocos Petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.9 / 5

Rețete

Articole conexe

Nuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati realeNuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati realeDeserturi cu nuca de cocosDeserturi cu nuca de cocosUleiul din nuca de cocos - un aliment complexUleiul din nuca de cocos - un aliment complex

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: