Tort cu nuca

(4.41/5 - 281 voturi)
45 comentarii

Este o reteta interesanta si gustoasa la care nu se foloseste deloc faina.

  • Tort cu nuca
  • Tort cu nuca, Poza 2
  • Tort cu nuca, Poza 3
Tipul rețetei:
Desert
Numarul de porții:
8 porții
Preparare:
30 min
Gătire:
45 min
Gata în:
1 h, 15 m
Dificultate:
Ușor

Ingrediente

350 gr nuci
250 gr zahar
100 ml apa
8 oua
esenta rom
zahar vanilat

1 plic crema de vanilie Dr. Oetker

Pentru ornat:
frisca sau martipan/pasta de zahar

Preparare

Etapa 1

Intr-un vas amestecam nuca taiata marunt, zaharul si apa si il punem pe foc pana se topeste zaharul. Luam vasul de pe foc si lasam compozitia sa se raceasca.

Etapa 2

Separat frecam galbenusurile cu zaharul vanilat, esenta de rom, dupa care le adaugam peste compozitia cu nuca (racita).

Etapa 3

La compozitia astfel obtinuta mai adaugam si albusurile batute spuma. Amestecam usor ca sa se incorporeze toata spuma.

Etapa 4

Pentru tort avem nevoie de 2 blaturi, drept pentru care turnam jumatate de compozitie intr-o tava tapetata cu unt si faina si o coacem la foc potrivit pentru aproximativ 45 minute. Repetam procedura si cu cealalta jumatate de compozitie. Am folosit o tava cu diametrul de 26 cm.
Daca nu aveti prea mult timp la dipozitie puteti coace toata compozitia deodata, iar dupa ce se raceste o taiati in doua.

Etapa 5

Preparam crema conform instructiunilor de pe amblalaj si o intindem pe unul din blaturi. Dupa ce o intindem uniform asezam peste celalalt blat.
Tortul se poate orna cu frisca sau pasta de zahar/migdale.

Cand voi stapani bine prepararea pastei de zahar o sa o public pe blog.

Pofta buna !

Rețete inrudite


Întrebări:







Comentarii (45):

26/02/2015

Ai scris ,,,este o reteta la care nu se foloseste deloc faina ,,,atunci ce cauta faina la ,,,tapat tava ,,.inseamna ca nu e ,,,fara gluten,,,puteai sa folosesti ,,,amidon de porumb,de orez etc.ca sa fie cu adevarat ce scriai m-ai sus ,da este fara praf de copt caci nu are ce sa creasca daca este fara faina .multumim &God bless !!!!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
26/02/2015

Este interesant, fara faina, fara praf de copt...va creste si va fi destul de pufoasa?Crema o prefer fiarta din oua si cu zahar vanilat!Dupa ce voi incerca, revin cu alte comentarii!

(0) (0) Abuz
26/02/2015

Am facut acest tort, dar fara cream si cu cacao in blat
l-am imbracat in frisca si l-am ornat cu visine din visinata
este minunat

(0) (0) Abuz
27/01/2013

Tort cu crema la plic!!!! Am crezut ca petitchef .ro ii un site bun de retete, de unde am ce invata, dar m-am lamurit!!

(0) (0) Abuz
27/07/2012

Cu crema din comert, cu E-uri, nu sunt de acord. Daca-l facem in casa, am pretentia sa fie natural !!!!!

(0) (0) Abuz
30/12/2012

O sa il incerc pt revelion.o sa va scriu cum mi-a iesit.la multi ani buni tuturor|

(1) (0) Abuz
27/07/2012

Fennomenal.....foarte buna imi imaginez ca e foarte gustoasa.bravo

(0) (0) Abuz
dura margareta, 01/03/2015

Cu crema din plic cred ca este "superba" offfffff si vai!

(0) (0) Abuz
18/02/2013

Daca tot vrei sa dai retete macar dale complete

(0) (0) Abuz
26/10/2012

Foarte bn arata dar de gustat nu lam gustat

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:


Punctează această reţetă:

Video sugerat

CROSTINI CU GORGONZOLA, NUCA SI MIERE




Rețete

Articole conexe

Torturi festive de sărbătoriTorturi festive de sărbătoriNuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati realeNuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati realeMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale