Petitchef

Tort revelion 2011

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Pentru blat :

3 oua ,

3 lg apa,

150 g zahar,

50 g amidon ,

50 g nuci prajite si macinate,

75 g faina,

1 lingurita rasa praf de copt.


Crema cu fructe:

500 g fructe din compot

400 ml frisca ,

2 lg zahar,

esenta de vanilie

200 ml suc din compot.

20 g gelatina.


Peste crema cu fructe am pus a doua crema:

-250 g mascarpone ,

-400 ml frisca ,

200 g ciocolata,

10 g gelatina ,

esenta de rom.

Preparare

  • Se separa ouale,albusurile impreuna cu apa se bat spuma tare ,se adauga zaharul batand pana se incorporeaza tot,se pun galbenusurile ,apoi se pune faina ,praful de copt ,amidonul si nuca macinata amestecand usor cu lingura.
  • In forma rotunda cu diam de 26 cm ,am pus compozitia si am dat la cuptor 30 -35 de minute. Blatul rece se taie in doua .
  • Frisca se bate impreuna cu zaharul si vanilia,gelatina impreuna cu sucul se pun in cratita pe abur si cand e topita gelatina se amesteca cu fructele ,apoi cu frisca.
  • A pus o foaie din blat pe fundul unei cratite cu pereti mai inalti , de dimensiunea formei in care am copt blatul. A stropit blatul cu putin suc de fructe si a intins toata crema peste el.
  • E folosind frisca dulce nu a mai pus zahar ,cine foloseste frisca din smantana adauga zahar dupa gust la batere. A batut frisca ,am mixat putin branza mascarpone si am amestecato cu frisca,am topit si ciocolata si am puso in crema. Peste gelatina am pus cateva lg de apa si esenta de rom,a pus pe abur pana s-a topit si a amestecat cu crema .A intins compozitia peste crema de fructe si apoi a inchis cu al doilea blat ,a dat la rece cateva ore.
  • Dupa ce a pus tortul pe platou,l-a ornat cu o banda de ciocolata neagra si deasupra a pus pasta de zahar.
    Pentru banda am folosit fasie dintr-o punga de ambalat ,stiti ambalajul acela care are buline pronuntate si pe care ne place sa-l pocnim a taiat o fasie cat sa cuprinda tortul si de inaltimea tortului, a topit ciocolata si a intins peste banda de celofan,a lasat putin cat sa nu curga ciocolata si apoi a pus in jurul tortului.
  • Dupa cateva minute de pus la rece ,am desprins usor banda de celofan ,deasupra a acoperit cu pasta de zahar si am pus ornamentul. Si o feliuta pentru toti cu multumiri pentru ca sunteti alaturi de mine si ma vizitati in fiecare zi.

Poze

Tort revelion 2011, poza 1Tort revelion 2011, poza 2Tort revelion 2011, poza 3




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
3 / 5
Rețetă Tort festiv de revelion
Tort festiv de revelion
6 porții
2 ore
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tort aperitiv de revelion
Tort aperitiv de revelion
10 porții
2 ore
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tortul de revelion
Tortul de revelion
8 porții
1h30m
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadeleCum sa bei corect de RevelionCum sa bei corect de Revelion

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: